Αρχική DEPARTISTSΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021Οι 8+1 χειρότερες ταινίες του 2021

Οι 8+1 χειρότερες ταινίες του 2021

Το άνοιγμα των κινηματογράφων αλλά και ταυτόχρονα λόγω των συνθηκών που μας κληροδότησε το προηγούμενο έτος και στις οποίες οφείλονταν η εντυπωσιακή άνοδος του streaming ήταν μια υπόθεση που χρήζει μελέτης. Το μέλλον της διανομής των κινηματογραφικών ταινιών δεν έχει σηματοδοτηθεί ακόμη πάντως. Το μέλλον του κινηματογράφου δεν δείχνει τόσο δυσοίωνο πια. Όμως μερικά κινηματογραφικά δημιουργήματα απείλησαν την γενικότερη ατμόσφαιρα ευθυμίας με το πόσο τραγικά κακές ήταν.

Πολλά από αυτά τα έργα είτε κυκλοφόρησαν σε ευρεία κινηματογραφική διανομή και εν τέλει χαντακώθηκαν εισπρακτικά (και φυσικά καλλιτεχνικά) απλά επειδή ο κόσμος δεν είχε πια την ανοχή να ξοδέψει δυο ώρες σε μια κλειστή αίθουσα βλέποντας ένα σκουπίδι να φλέγεται είτε τελευταία στιγμή εξαπολύθηκαν σε κάποια πλατφόρμα κάποιο σαββατοκύριακο και βρήκαν μια κάποια επιτυχία ακριβώς γιατί τα δεδομένα σχετικά με το τι εστί επιτυχία σε κάποια πλατφόρμα διαφέρουν όσον αφορά αντίστοιχα με το τι εστί επιτυχία στο box office. Και μερικές απλά δεν έπρεπε να δουν το φως της δημοσιότητας απλά γιατί αποτελούν μια προσβολή προς την τέχνη του κινηματογράφου.

9. Red Notice

Είναι ένας αγώνας να θυμηθείς κάτι από αυτή την ταινία μια ημέρα αφού την έχεις δει πέραν από τον λήθαργο που σου προξένησε. Ένα film δίχως ταλέντο, πάθος ή δημιουργικότητα. Μια τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας έναν απλό αλγόριθμο θα μπορούσε να είχε γράψει ένα απείρως ανώτερο σενάριο. Είναι μια ταινία που θα μπορούσε να αποτελεί μια ψεύτικη κινηματογραφική ταινία που βλέπουν οι χαρακτήρες κάποιας ταινίας του Seth Rogen.

8. The Tomorrow War

Σπατάλη μιας καλής ιδέας. Σπατάλη ενός αξιόλογου cast. Έλλειψη οποιασδήποτε πρωτοτυπίας. Ανάδειξη όλων των κινηματογραφικών κλισέ. Βαριεστημένη πλοκή και άθλια σκηνοθετημένες σκηνές δράσης συναποτελούν αυτό το blockbuster το οποίο φλερτάρει με δεξιές αξίες και ιδέες και μας υπενθυμίζει ότι το απόλυτο ιδανικό της ζωής είναι μια ευτυχισμένη αμερικανική οικογένεια.

7. Gunpowder Milkshake

Είναι ένα μεγάλο κρίμα να σπαταλάς ένα τόσο ταλαντούχο και χαρισματικό επιτελείο ερμηνευτών. Ακόμη μεγαλύτερο κρίμα να δημιουργείς μια ταινία δράσης και να μην ξέρεις πώς να πλάσεις καλές σκηνές δράσης. Αλλη μια απομίμηση του John Wick δίχως το ταλέντο και το μεράκι που έχουν οι συντελεστές αυτών των ταινιών.

6. Jolt

Η μοναδική ταινία στην ιστορία όπου οι ηθοποιοί ενδεχομένως να νυστάζουν περισσότερο σε κάθε σκηνή από το κοινό που παρακολουθεί το έργο.

5. Infinite

Κάποιος είδε το Cloud Atlas και θεώρησε ότι εκείνη η ταινία θα ήταν καλύτερη ως μια δίωρη ταινία δράσης με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg. Ενδεχομένως αυτό το άτομο να ήταν υπό την επήρεια δυνατών ναρκωτικών ουσιών. Τέτοια κινηματογραφικά εκτρώματα μπορεί να είναι μόνο αφορμή για ξέπλυμα τεράστιων ποσοτήτων χρήματος.

4. The Hitman’s Wife’s Bodyguard

Ένα αχρείαστο sequel μπορεί να κερδίσει την εύνοια του κοινού με το να είναι τουλάχιστον μια διασκεδαστική ταινία. Η συγκεκριμένη ταινία του Patrick Hughes είναι ένα τρομακτικά αδιάφορο και ανίκανο action film δίχως κάποιον αξιόλογο σκοπό ύπαρξης. Απίστευτα ελλιπής όσον αφορά χιούμορ, σκηνές δράσης που γυριστήκαν με μια κάποια δημιουργικότητα αλλά κατακρεουργηθήκαν στο μοντάζ, το The Hitman’s Wife’s Bodyguard θα αφήσει αποσβολωμένο τον θεατή με το πόσο απερίγραπτα κακοφτιαγμένη είναι.

3. Spiral

Μια κακή ταινία πορνό απλά δίχως ικανούς συντελεστές, καλές ερμηνείες και το σεξ.

2. The Misfits

Φρικιαστικά κακές ερμηνείες αποτυπώνονται από τον φακό του Renny Harlin ο οποίος διαπράττει σκηνοθετικές φρικαλεότητες εις το όνομα των Αραβικών Εμιράτων και κάποιας εταιρείας παραγωγής ταινιών από την Κίνα. Το σενάριο γράφτηκε από έφηβο με υπερβολική καφεΐνη στο σύστημα του και η προπαγάνδα είναι τόσο έκδηλη που θα θελήσεις να φιλήσεις εικόνα του Ronald Reagan ευθύς αφότου λήξει η ταινία.

1. Snake Eyes: GI Joe Origins

Ένα έργο πολεμικών τεχνών και δράσης όπου οι κινηματογραφιστές και υπεύθυνοι μοντάζ δεν ξέρουν πώς να γυρίσουν σεκάνς δράσης. Μια ταινία που κατορθώνει να εξοργίσει τόσο τους φανατικούς οπαδούς του franchise όσο και τον απλό θεατή που θέλει απλά να περάσει καλά και να λησμονήσει τις διάφορες έγνοιες που έχει. Η οριστική ταφόπλακα στο IP και γενικά ένα έργο με την γοητεία ενός σάκου κολοστομίας που διαλύεται σε ένα κουβά με οξύ.

Τελευταία