Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΤα ονόματα που συνδέουν MCU και DCCU - Part I

Τα ονόματα που συνδέουν MCU και DCCU - Part I

04/01/2022

Το 2022 είναι μια “γεμάτη” χρονιά για τις Marvel και DC. Τα κινηματογραφικά σύμπαντα των δυο superhero γιγάντων μεγαλώνουν στη διάρκεια του έτους με αρκετές ταινίες, αλλά δυο εξ αυτών ξεχωρίζουν για διαφορετικό λόγο. Ο Jared Leto μετά την ερμηνεία του ως Joker στο Suicide Squad της DC, έρχεται ως Morbius να γίνει μέλος του Marvel Cinematic Universe, ενώ ο Batman του Christopher Nolan, Christian Bale, θα εμφανιστεί ως Gorr the God Butcher στο Thor: Love and Thunder.

Οι δυο του δεν είναι φυσικά τα μοναδικά ονόματα που συνδέουν τα δυο superhero σύμπαντα, αφού πολλά άτομα έχουν υποδυθεί ρόλους σε ταινίες και των δυο εταιρειών. Σήμερα ξεκινάμε με 8 εξ αυτών, καθώς παρουσιάζουμε τα πρόσωπα τα οποία ενώνουν MCU και DCCU.

Hugo Weaving – V/Red Skull

Η πρώτη επαφή του Hugo Weaving με τον κόσμο των comics που έγιναν ταινίες έμεινε στην ιστορία, μιας και ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη τον V, του αξέχαστου “V for Vendetta”. Αρχικά, το comic στο οποίο βασίστηκε η ταινία δεν ήταν της DC, αργότερα όμως κυκλοφόρησε ως limited series από την εταιρεία. Αργότερα, ο Weaving ανέλαβε το ρόλο του Johann Schmidt/Red Skull στο “Captain America: The First Avenger”, ενσαρκώνοντας έναν θρυλικό villain της Marvel. Δυστυχώς, δεν επέστρεψε στο “Avengers: Endgame” ή στο “What If…?”.

Michelle Pfeiffer – Catwoman/Janet van Dyne

Η απόλυτη ενσάρκωση της Catwoman μεγάλη οθόνη. Το άτομο που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Selina Kyle. Η Michelle Pfeiffer είναι θρύλος του DCU και πολλά χρόνια μετά την εξαιρετική της παρουσία, μετακύλησε στο MCU. Ήταν η Janet van Dyne στο “Ant-Man and The Wasp” και αναμένεται να επιστρέψει σε μελλοντικές ταινίες της Marvel.

Laurence Fishburne – Silver Surfer/Perry White/Bill Foster

Η πρώτη αναφορά του Laurence Fishburne στα δυο σύμπαντα ήρθε μέσω του “Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer”, όπου χάρισε την ξεχωριστή φωνή του στον Silver Surfer. Αργότερα έγινε ο Perry White στα “Man of Steel” και “Batman v Superman: Dawn of Justice”, πριν επιστρέψει στο MCU ως Bill Foster στο “Ant-Man and The Wasp”.

Natalie Portman – Evey/Jane Foster

Στο πλάι του Hugo Weaving ως Evey η Natalie Portman έκανε ντεμπούτο στο superhero genre χάρη στο “V for Vendetta”. Χρόνια αργότερα ανέλαβε τον ρόλο της Jane Foster στο Marvel Cinematic Universe, παίζοντας στα “Thor” και “Thor: The Dark World”. Αναμένεται να επιστρέψει στο “Thor: Love and Thunder” όπου η Jane Foster αναμένεται να αλλάξει… ραγδαία!

James Marsden – Cyclops/Richard White

Το 2000 ο Marsden ενσάρκωσε τον Scott Summers/Cyclops στο “X-Men”, ρόλο στον οποίο επέστρεψε δυο φορές πριν μετακυλήσει στη DC προσωρινά. Υποδύθηκε τον γιό του Perry White, Richard, στο “Superman Returns”, πριν επιστρέψει ως Cyclops στο “X-Men: Days of Future Past”.

Zoe Saldana – Aisha/Gamora

Η πρώτη επαφή της Saldana με superhero ταινίες ήταν στο “The Losers” όπου υποδύθηκε την Aisha. Αργότερα, βρήκε τον ρόλο που της άλλαξε τη ζωή καθώς είναι η Gamora του MCU, έχοντας παίξει στο “Guardians of the Galaxy”, στο sequel του, και στις τελευταίες δυο ταινίες Avengers. Αναμένεται να επανέλθει στο “Guardians of the Galaxy Vol. 3” ως Gamora από άλλο σύμπαν.

JK Simmons – J. Jonah Jameson/Commissioner Gordon

Ο αγαπημένος μας J. Jonah Jameson της μεγάλης οθόνης, JK Simmons, ξεκίνησε την καριέρα του σε superhero ταινίες με το “Spider-Man” του 2002. Υποδύθηκε τον χαρακτήρα σε όλη την τριλογία του Sam Raimi, πριν γίνει ο Commissioner Jim Gordon για το “Justice League”. Επέστρεψε ως J. Jonah Jameson μέσω cameo στο τέλος του “Spider-Man: Far From Home”.

Josh Brolin – Jonah Hex/Thanos/Cable

Προφανώς ο Josh Brolin δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Μάλιστα, η πρώτη του εμφάνιση ήταν στο DCU, όταν υποδύθηκε τον Jonah Hex στην ομώνυμη ταινία του 2010. Η φήμη του στο superhero genre εκτοξεύθηκε φυσικά χάρη στο ρόλο του ως Thanos, πριν επανέλθει στη DC για να γίνει ο Cable στο “Deadpool 2” του 2018.

Τελευταία