Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣΓενική πρόβα αυτοκτονίας, 13/01/2022 @Skrow Theater

Γενική πρόβα αυτοκτονίας, 13/01/2022 @Skrow Theater

Υψηλά οργανωμένο χάος. Θέατρο του παραλόγου. Φάρσα. Κωμικοτραγικό – το πρώτο συνθετικό, διπλά υπογραμμισμένο. Δυσνόητο και διαυγές. Inception.

Οι παραπάνω είναι οι λέξεις/φράσεις που ήρθαν στο νου μου αποχωρώντας από το θέατρο Skrow έχοντας παρακολουθήσει έναν λογικό παραλογισμό σε μορφή θεατρικής παράστασης. Ακόμα και τη στιγμή αυτή που γράφω αυτό το άρθρο δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να αποδώσω απολύτως σωστά τι παρακολούθησα, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό που είδα ήταν οργασμικά αστείο, πετυχημένο.

Το έργο «Γενική πρόβα αυτοκτονίας» γράφτηκε το 2008 από τον Σέρβο Dusan Kovacevic. Η ομάδα Επτάρχεια ανεβάζει για πρώτη φορά την παράσταση στην Ελλάδα και αβίαστα σου προκαλεί το γέλιο, σε χαώνει, σε προβληματίζει, σε τραβάει από τη μία συνθήκη στην άλλη. Η παράσταση ρέει σαν νερό με απόλυτη συνοχή. Η ομάδα δεν υστερεί πουθενά. Το σκηνικό σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε όνειρο και οι χαρακτήρες θα μπορούσαν να είχαν παρθεί από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνύπαρξη – αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ψαρά, μιας ηθοποιού, ενός αρχιτέκτονα που σκέφτεται να αυτοκτονήσει λόγω χρεών, ενός δικηγόρου, ενός ψυχίατρου (κάποτε πάνω σε μια γέφυρα του Δούναβη, κάποτε κάτω από αυτήν, κάποτε δίπλα, κάποτε σε ένα λάκκο και λίγο πλαγιαστά), μέχρι τις 23/1/2022.

Τελευταία