Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΚαι ο Neil Young απέναντι στη Spotify

Και ο Neil Young απέναντι στη Spotify

27/01/2022

Τον πλήρη κατάλογο μουσικής του Neil Young ετοιμάζεται να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της η Spotify έπειτα από αίτημα του ίδιου του μουσικού. Ο θρύλος της ροκ έστειλε πρακτικά τελεσίγραφο στην εταιρία, ξεκαθαρίζοντας πως στην πλατφόρμα της είτε θα υπάρχει μουσική του ίδιου, είτε τα podcasts του αντιεμβολιαστή, Joe Rogan.

Το κάνω αυτό επειδή η Spotify διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια -οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν έως και θάνατο σε αυτούς που πιστεύουν την παραπληροφόρηση η οποία διαδίδεται μέσω αυτών των ψευδών πληροφοριών. Μπορούν να έχουν είτε τον Rogan είτε τον Young. Όχι και τους δυο”, δήλωσε σε ανοιχτή επιστολή ο Neil Young.

Το τελεσίγραφο αυτό έκτοτε έχει διαγραφεί, ωστόσο η Wall Street Journal αναφέρει πως ο Young βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Warner Records και τη Spotify. Το αίτημα για αφαίρεση της μουσικής του Young από την πλατφόρμα έγινε την Τετάρτη, και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μπορεί να χρειαστούν ώρες για να εφαρμοστεί. Το πρωί της Πέμπτης και ώρα 08:00 Ελλάδας, όπως φαίνεται παρακάτω, η Spotify εμφάνιζε ακόμη μουσική του Neil Young στην πλατφόρμα της.

Η αντίδραση του Young έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα αποφάσεων. Νωρίτερα τον Ιανουάριο του 2022, 270 γιατροί και άτομα που εργάζονται στην υγεία, έστειλαν ανοιχτό γράμμα στη Spotify, ζητώντας να πάρει μέτρα κατά του podcast του Rogan, κατηγορώντας την εταιρία πως διαδίδει ψευδείς πληροφορίες.

Ο Joe Rogan διατηρεί ένα από τα δημοφιλέστερα podcasts στον πλανήτη, μέσω του οποίου διεξάγει πόλεμο κατά των εμβολίων για τον Covid-19. Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τα εμβόλια είναι “ψεύτικα”, “θανατηφόρα”, και παροτρύνει τα εκατομμύρια άτομα που τον ακολουθούν, “να μην εμβολιαστούν.”

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, οι Sober on Tuxedos ανακοίνωσαν πως η νέα μουσική τους δεν θα γίνεται διαθέσιμη στη Spotify, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή στελέχους της εταιρίας σε πώληση όπλων και εξοπλισμού πολέμου.

Τελευταία