Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣΑβυσσαλέο Κτήνος, 23/01/2022 @ Θέατρο Rabbithole

Αβυσσαλέο Κτήνος, 23/01/2022 @ Θέατρο Rabbithole

Η ομάδα «Νοσταλγία» μεταφέρει στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή την παράσταση «Αβυσσαλέο Κτήνος». Πρόκειται για διασκευή της νουβέλας του Jack London με τίτλο «The abysmal brute», την οποία επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Σίμωνας. Το έργο εκδόθηκε το 1913 και αφορά στις καταστάσεις που βιώνει ένας ταλαντούχος νεαρός πυγμάχος, στην διαφθορά και στη μαφία των αθλητικών στοιχημάτων και στο πως ένα ολόκληρο σύστημα συγκαλύπτει, στήνει παγίδες και καθοδηγεί όσους εμπλέκονται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Αναφορικά με την παράσταση, ορισμένα σημεία της είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Το σκηνικό, αν και ανά περιόδους δυσλειτουργικό, είναι τρομερό και ιδιαίτερα προσεγμένο. Χάρη στην άψογη σκηνογραφία, κατά την είσοδο στο θέατρο, ο θεατής τηλεμεταφέρεται στην Αμερική του τότε. Το μουσικό κομμάτι εξίσου προσεγμένο, ενώ η live μουσική δένει με ορισμένες σκηνές και εξυψώνει το συναίσθημα που σου προκαλούν. Οι χορογραφίες στις σκηνές πάλης, πείθουν απόλυτα, ενώ στο υποκριτικό κομμάτι δεν υστερεί σχεδόν κανένας από τους 10 ηθοποιούς.

Το μόνο μου παράπονο το έχω με το ίδιο το κείμενο, το οποίο είναι ιδιαιτέρως ψυχρό και δύσκολο. Υπάρχουν σημεία που η πλοκή γίνεται κάπως δυσνόητη. Οι χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει ο London είναι επαρκώς όμοιοι μεταξύ τους – σε επίπεδο αλληπιδράσεων και έκφρασης – ώστε δύσκολα ξεχωρίζουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη μετάφραση, αλλά μου δόθηκε η αίσθηση πως η δουλειά που έχει κάνει ο Γιώργος Σίμωνας, δεν υστερεί.

Είναι πασιφανές ότι η ομάδα «Νοσταλγία» έχει ρίξει τρομερή δουλειά στο στήσιμο αυτής της παράστασης και η θεματολογία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Το «Αβυσσαλέο Κτήνος» παίζεται στο θέατρο Rabbithole Παρασκευές και Σάββατα στις 21:00 και Κυριακές στις 19:00, μέχρι και την Κυριακή 6/2.

Τελευταία