Αρχική ΝΕΑCINEMA/TVAACTA Awards 2022: Σάρωσαν The Power of the Dog και Being the Ricardos

AACTA Awards 2022: Σάρωσαν The Power of the Dog και Being the Ricardos

27/01/2022

Ολοταχώς για μεγάλα πράγματα στα Academy Awards οδεύει το The Power of the Dog της Jane Campion. Στα 11α AACTA Awards που διεξήχθησαν στις 26 Ιανουαρίου, το φιλμ απέσπασε τρία από τα έξι βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιο. Συγκεκριμένα, πήρε τα “Best Film”, “Best Actor” για τον Benedict Cumberbatch στο ρόλο του Phil Burbank, και “Best Supporting Actor” για τον Kodi Smit-McPhee στο ρόλο του Peter Gordon.

Ωστόσο, η Campion δεν βραβεύθηκε, αφού το “Best Direction” κατέληξε στον Denis Villeneuve για τη δουλειά του στο “Dune”. Δυο βραβεία πήρε το “Being the Ricardos”, με τον Aaron Sorkin να βραβεύεται για “Best Screenplay” και τη Nicole Kidman για “Best Actress”, για τον ρόλο της ως Lucille Ball.

Η Dame Judi Dench πήρε το “Best Supporting Actress” για την ερμηνεία της στο “Belfast” του Kenneth Branagh.

Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά βραβεία, το “The White Lotus” του Mike White πήρε το βραβείο “Best Comedy Series”, και το “Succession” πήρε το “Best Drama Series”. Ο Murray Bartlett βραβεύθηκε με το “Best Actor in a Series” για τον ρόλο του ως Armond στο The White Lotus, και η Kate Winslet πήρε το “Best Actress in a Series” για τον ρόλο της ως Marianne “Mare” Sheehan στο “Mare of Easttown”.

Τελευταία