Αρχική POP CULTURETHE RINGS OF POWERThe Rings of Power: Τι καταλάβαμε από το πρώτο teaser

The Rings of Power: Τι καταλάβαμε από το πρώτο teaser

14/02/2022

Στο ημίχρονο του φετινού Super Bowl κυκλοφόρησε το πρώτο teaser για το πολυαναμενόμενο The Lord of the Rings: The Rings of Power. Σε αυτό, έχουμε ένα λεπτό γεμάτο πολλή πληροφορία, χωρίς να αποκαλύπτονται όμως συγκεκριμένα πράγματα για το τι πρόκειται να δούμε.

Ακολουθεί το τι είδαμε στο πρώτο teaser.

Μια πόλη Ανθρώπων στο νερό

Ξεκινάμε με μια λήψη που παραπέμπει στην τριλογία του Peter Jackson. Βλέπουμε μια πόλη που βρίσκεται σε θαλάσσια ακτή και “φέρνει” σε Minas Tirith. Ωστόσο, το γιγάντιο (ένα) άγαλμα που υπάρχει, με το χέρι σε έκταση, παραπέμπει στο Argonath, την πύλη που περνούσαν τα καράβια για να πάνε στο Valinor. Σίγουρα δεν είναι η Gondor η πόλη που βλέπουμε, και πιθανότατα κοιτάζουμε το βασίλειο του Numenor.

Κυνηγοί με κέρατα ταράνδου

Το μόνο που γνωρίζουμε για αυτά τα δυο άτομα είναι αυτό που αναφέρει το πρόσφατο, αποκλειστικό άρθρο του Vanity Fair, περιγράφοντάς τα ως “νομάδες κυνηγοί που ταξιδεύουν στη Μέση Γη.”

Ένα νεαρό Harfoot κορίτσι

Μέχρι τώρα ακούγαμε μια φωνή να λέει “Have you ever wondered… what else is out there? There’s wonders in this world beyond our wandering. I can feel it.” Καθώς ολοκληρώνεται η πρόταση, κάνουμε cut στην ηθοποιό Megan Richards, που πιθανότατα ο χαρακτήρας της αφηγούταν έως τώρα την εισαγωγή. Σύμφωνα με το άρθρο του Vanity Fair, η Richards υποδύεται ένα “αξιαγάπητο, περίεργο” harfoot. Τα harfoots υποθέτουμε πως είναι η φυλή που αργότερα εξελίχθηκε σε hobbits.

Διαβάστε επίσης: Απόλυτος Οδηγός του Second Age της Middle Earth

Η Galadriel σκαρφαλώνει παγωμένο καταρράκτη

Στη σειρά, τον ρόλο της “νεαρής” Galadriel έχει αναλάβει η Morfydd Clark. Εδώ τη βλέπουμε να σκαρφαλώνει έναν γιγάντιο, παγωμένο καταρράκτη με το σπαθί της, φορώντας πανοπλία και εξοπλισμό. Στις ιστορίες του Tolkien, η Galadriel ήταν πράγματι “badass” πριν γίνει βασίλισσα του δικού της χώρου.

Ένας Ανθρωπος χαμένος στη θάλασσα

Αυτός ο Ανθρωπος που βλέπουμε να παλεύει με τα κύματα είναι πιθανότατα ο Halbrand, ένας χαρακτήρας που “τρέχει μακριά από το παρελθόν του” σύμφωνα με το Vanity Fair. Θα συναντήσει τη Galadriel στη δυτική θάλασσα της Middle Earth όταν και οι δυο θα παλεύουν με τα κύματα.

Ο Arondir, Ξωτικό και πολεμιστής

Κατόπιν, βλέπουμε τον χαρακτήρα του Ismael Cruz Cordova, Arondir, να χρησιμοποιεί το τόξο του. Πρόκειται για Ξωτικό που μεγάλωσε στα δάση και όχι στις ένδοξες πόλεις των Ξωτικών, και φαίνεται να έχει μια “απαγορευμένη” σχέση με μια γυναίκα Ανθρωπο, τη Bronwyn.

Ένα Ξωτικό παρακολουθεί κάτι στον ουρανό

Ο Benjamin Walker είναι δεδομένο πως βρίσκεται στη σειρά και πως υποδύεται κάποιο Ξωτικό. Δεν γνωρίζουμε όμως ποιο είναι αυτό το Ξωτικό, ούτε τι είναι αυτό που βλέπει να πέφτει από τον ουρανό. Αυτά που φοράει επιβεβαιώνουν πως είναι ένας από τους χαρακτήρες που είδαμε στα posters. Ξέρουμε ότι έχει πολλά δαχτυλίδια και ότι ΔΕΝ είναι ο Celebrimbor, αφού αυτόν υποδύεται ο Charles Edwards.

Η Galadriel σε άλογο

Τι θα ήταν το Lord of the Rings δίχως άλογα και αναβάτες να τρέχουν σε πεδιάδες της Νέας Ζαηλανδίας. Εδώ βλέπουμε τη Galadriel να ιππεύει γρήγορα, με συνοδεία (;) ή κάποιους που την καταδιώκουν.

Κάποιος τρέχει μακριά από ένα… πλάσμα

Βλέπουμε μια φιγούρα με πυρσό να τρέχει μακριά από ένα πλάσμα που φέρνει πολύ σε cave troll. Ο χαρακτήρας που τρέχει φοράει ρόμπες όπως αυτές της Galadriel. Ίσως είναι Ξωτικό ή έχουν άλλη σύνδεση.

Συνέδριο (;) Ξωτικών

Αμέσως, κάνουμε cut σε ένα πανέμορφο μέρος μέσα σε ένα δάσος, όπου φαίνεται πως Ξωτικά με γκρίζες ρόμπες και ένα Ξωτικό με χρυσή ρόμπα συνομιλούν. Στο βάθος, βλέπουμε μαύρα σύννεφα, οπότε ίσως μιλάμε και για συμβούλιο σχετικό με πόλεμο ή κάποιο άλλο νέο που δεν είναι καλό.

Βασιλιάς Durin IV

Κόκκινες τρίχες παντού και ζεστό πρόσωπο. Αυτό συνοψίζει την εικόνα του Owain Arthur ως βασιλιά Durin IV, βασιλιά του Khazad-dum (Moria). Στη διάρκεια της θητείας του Durin IV, η Moria χάθηκε πλήρως, οπότε αναμένουμε συγκινητικές και δύσκολες στιγμές για τον χαρακτήρα του Owain Arthur.

Το βλέμμα του Elrond

Ο Robert Aramayo έχει αναλάβει να υποδυθεί έναν πολύ δύσκολο ρόλο, γεμίζοντας τα… παπούτσια του Hugo Weaving, ως “νεαρός” Elrond. Τον βλέπουμε ελάχιστα, δίπλα σε μια πέτρα, πιθανότατα κρατώντας το όπλο του, να κοιτάζει… πονηρά.

Η πριγκίπισσα Disa

Στη Sophia Nomvete ανατέθηκε ο ρόλος της πριγκίπισσας των Νάνων, Disa, την οποία βλέπουμε να τραγουδάει. Ο χαρακτήρας είναι δημιουργημένος για τη σειρά, αλλά δεν αποκλείουμε να έχει σχέση αίματος ή γάμου με τον βασιλιά Durin IV.

Η Galadriel στη θάλασσα

Ένα χέρι τινάζει τα βρεγμένα μαλλιά της Galadriel στη θάλασσα, πιθανότατα αυτό του Halbrand. Αποκαλύπτονται τα μυτερά, ξωτικίσια αυτιά της.

Διαβάστε επίσης: Αναλύοντας το Nightfall In Middle Earth των Blind Guardian

Ο μυστηριώδης, φλεγόμενος άνδρας

Ένα μικρό πλάσμα εμφανίζεται και εκτείνει το χέρι του προς έναν ηλικιωμένο άνδρα με μούσια και μαλλιά. Παλεύουν και οι δυο μέσα στη φωτιά. Το νεαρό, μικρό πλάσμα στα αριστερά μοιάζει με τη χαρακτήρα της Megan Richards, της οποίας η χαρακτήρας γνωρίζουμε ότι “συναντάει έναν μυστηριώδη, χαμένο άνδρα του οποίου η προέλευση θα τον κάνει να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρονται αινίγματα της σειράς”, όπως αναφέρει το Vanity Fair.

Ο Durin διαλύει μια πέτρα

Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

Ο Arondir και το τσεκούρι του

Στιγμή μάχης για το Ξωτικό που δημιουργήθηκε από τους δημιουργός της σειράς και δεν αναφέρεται στις ιστορίες του Tolkien. Τον βλέπουμε στον αέρα με ένα τσεκούρι στο χέρι.

Φυσικά, έχουμε και επική μάχη!

Ξωτικά εναντίον Orcs σε μάχη άγνωστη, αλλά με ξεκάθαρη επιρροή στις πανοπλίες των Ξωτικών από την τριλογία του Peter Jackson. Χρυσό χρώμα, πολλά layers μετάλλου.

Τα δυο χέρια

Η τελευταία εικόνα του teaser δείχνει ένα μικρό χέρι να πιάνει και να σφίγγει ένα μεγάλο χέρι. Αγνωστο για το τι πλάσματα πρόκειται. Παιδί και ενήλικας; Hobbit και κάποιος ημίθεος; Θα μάθουμε αργότερα!

Τελευταία