Sugar For The Pill - Wanderlust

Οι Sugar For The Pill σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2020 στην Αθήνα από παλαιότερα μέλη των Skinner Box και των Dead Buildings. To νεοσύστατο Indie / Shoegaze - Dream pop σχήμα, το γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο του single, Falling Back From You. Μετά ακολούθησε το Quicksand, με το υπέροχο video clip και το πιο πρόσφατο Drink Conium. Τα 3 αυτά εξαιρετικά δείγματα, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά ώστε να καταλάβουμε πως δεν θα είναι ένα ντεμπούτο που θα περάσει στο ντούκου.

Είχαμε την τύχη και την χαρά να βρεθεί στα χέρια μας το Wanderlust λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του. Δεν χάσαμε καιρό! Τον ακούσαμε και σας μεταφέρουμε τις σκέψεις μας!

Η μπάντα δίνει πολύ σημασία στον ήχο της (και καλά κάνει!) ο οποίος παραπέμπει στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές 90. Το album ηχογραφήθηκε στο Suono Studio από τον Aλεξ Μπόλπαση o οποίος έκανε και την παραγωγή μαζί με το συγκρότημα, ενώ το mastering έγινε από τον Nick Townsend (Townsend Mastering, CA,USA) και πραγματικά έχουν καταφέρει να μεταφέρουν πλήρως την νοσταλγική ατμόσφαιρα που έχουν οι συνθέσεις των Sugar For The Pill.

Τον χορό ανοίγει το Quicksand. Μια απαλή απλωμένη catchy μελωδία, με ένα σχετικά έντονο chorus. Τα post στοιχεία διακρίνονται ξεκάθαρα, καθώς πατάνε πάνω στην μελωδία και παίζουν με τις εντάσεις, τον ήχο και τις παύσεις, ειδικά αυτή που γίνεται στην μέση του κομματιού είναι υπέροχη. Ένα πολύ όμορφο και ραδιοφωνικό κομμάτι.

Το Drink Conium που ακολουθεί είναι και το πιο πρόσφατο single της μπάντας. Γενικά το διακατέχει μια επιθετικά χορευτική ατμόσφαιρα που συνοδεύει η εξαιρετική μελωδία της φωνής. Τα φωνητικά του album είναι ό,τι ακριβώς ταιριάζει στο συγκεκριμένο είδος και παραπέμπουν σε My Bloody Valentine, όπως και όλο το ύφος της μπάντας. Το σημείο με τις παιδικές δεύτερες είναι από τα αγαπημένα μου σε ολόκληρο τον δίσκο.

Ακολουθεί Falling Back to You και αν είστε Cure fan, ίσως εδώ να συναντάτε το αγαπημένο σας κομμάτι του δίσκου. Μια σταθερή groovy μπασογραμμή, ένα έξυπνο double time στο Chorus, μια ευκολομνημόνευτη κιθαριστική μελωδία και στίχοι που σου μένουν στο κεφάλι.

Soul Can Wait, εμείς δεν ξέρω. Δυνατή είσοδο, λίγο πιο έντονα φωνητικά και έντονο post στοιχείο. Γενικά το album εως εδώ είναι να το βάλεις στο αμάξι, να αρχίσεις να οδηγάς και όπου σε βγάλει. Χορευτικό και ταξιδιάρικο, μια ματζόρε μελαγχολία, ένας εντελώς αδόκιμος όρος, που όμως περιγράφει ακριβώς την αίσθηση που σου αφήνουν τα κομμάτια του Wanderlust.

Το μικρότερο κομμάτι του δίσκου, με διάρκεια λίγο μεγαλύτερη των τριών λεπτών. Το More Than a Lover είναι μια συμπαθέστατη μπαλάντα, πάντα στο ύφος που έχουν επιλέξει να υπηρετούν τα παιδιά. Δεν θα βρείτε κάποιο καινούργιο στοιχείο, μια γλυκιά μελωδία, ατμόσφαιρα και παιχνίδι με τις εντάσεις, ένα παιχνίδι που ξέρουν να το κάνουν καλά.

Στο Moan Of The Thunder από την άλλη θα συναντήσουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν μας είχαν συνηθίσει. Μια αρκετά μεγάλη εισαγωγή, συγκλονιστηκά backing vocals με ένα echo που σου παίρνει το κεφαλι. Ένα χαλαρό κομμάτι στο οποίο τον δρόμο δείχνουν τα φωνητικά. Σίγουρα από τις ευχάριστες εκπλήξεις του δίσκου.

Το Diamonds θα μπορούσε να ονομάζεται και επιστροφη στις ρίζες. Γρήγορος ρυθμός με την φωνή να ακολουθεί σε ένα πιο επιθετικό groove, ένα εξαιρετικό θέμα στην γέφυρα και ένα αρκετά χορευτικό και Catchy Chorus. Ένα τραγούδι με εκπληκτικά to the point τύμπανα και εδώ η μελωδία θα σας θυμίσει late 80’s. Aλλο ένα κομμάτι, από τα πολλά του δίσκου, που θα μπορούσε να ακουστεί στο ραδιόφωνο.

Ι Wish I Was The Fire. To ρυθμό δίνουν τα τύμπανα. Το αγαπημένο τους παιχνίδι με τις εντάσεις είναι εδώ. Παύσεις; Υπέροχες και με εξαιρετική διαχείριση. Πολύ Catchy Chorus και φυσικά υπέροχος ατμοσφαιρικός ήχος. Γιατί να αλλάξουν μια πετυχημένη συνταγή;

Το πιο "περίεργο τραγούδι" του album λέγεται Shiver. Ένα όμορφο πλήκτρο συνοδεύει την κιθάρα σε μια απλωμένη μελωδία για να μπει το Shiver, πρώτα αργά. μετά μελωδικά και μετά από την παύση, double time και ένταση, όμορφη και χορευτική. Σίγουρα από τα κομμάτια του δίσκου που ξεχωρίζουν! Είμαι βέβαιος πως θα ξεχωρίσει αυτό το κομμάτι και ελπίζω τα παιδιά να το κάνουν video clip!

Όλα είναι αστερόσκονη, έτσι δεν είναι; Όπως κάθε αρχή έχει και ένα τέλος, δημιουργώντας έτσι ένα κύκλο που κλείνει. Το Stardust είναι ένα ιδανικό κλείσιμο σε ένα αξιομνημόνευτο ντεμπούτο. Εισαγωγή, ατμόσφαιρα, τρομερή δουλειά από το rhythm Session, άλλο ένα ταξίδι από τα πολλά που προσφέρει το album.

Οι Sugar For The Pill κατάφεραν να τιμήσουν πραγματικά την μουσική που αγαπούν και που θέλουν να παίξουν. Έχουν ξεκάθαρο θέλω, καλό ήχο, δεμένο σχήμα και το υπηρετούν εξαιρετικά ταξιδεύοντας το κεφάλι σου για όσο διαρκεί το album.

Θα γίνετε σοφότεροι; Όχι. Είναι όλα τα τραγούδια αξιομνημόνευτα; Ούτε. Έχει όμως τα διαμαντάκια που θα ξαναβάλεις να ακούσεις, έχει αξιόλογες συνθέσεις και ξεκάθαρο ύφος. Δεν παίζει στιγμή με τον ακροατή. Αν μπάντες όπως οι Slowdive και οι My bloody Valentine είναι στις αγαπημένες σας, σας εγγυώμαι πως δεν θα απογοητευτείτε καθόλου. Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά ήρθαν για να μείνουν και θα ακουστούν πολύ.

Rating: 

 6.5


Εταιρεία: Make Me Happy Records, Shelflife Records
Genre: Indie / Shoegaze - Dream pop
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18/03/2022
Band Links: Facebook | Instagram | Spotify | YouTube | 

Τελευταία