Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣTheodore @6d.o.g.s., 11/03/2022

Theodore @6d.o.g.s., 11/03/2022

Φωτογραφίες: Λύσανδρος Λυσανδρόπουλος

Μετά από πάρα πολύ καιρό βρίσκομαι επιτέλους σε live show. Ένιωθα ταυτόχρονα περίεργα αλλά και χαρούμενος, ήταν ένα συναίσθημα που είχα ξεχάσει, το να βρίσκομαι σε έναν μουσικό χώρο, αλλά τόσο μου είχε λείψει. Οριακά ξέχασα εκείνη τη στιγμή πόσος καιρός έχει περάσει που δεν είχαμε την πολυτέλεια της ζωντανής μουσικής. Ήμουν έτοιμος να δω οτιδήποτε, πόσο μάλλον έναν καλλιτέχνη που αγαπώ και εκτιμώ εδώ και αρκετά χρόνια. Μιλάω φυσικά για τον Theodore.

Κατέβηκα το στενό της Αβραμιώτου λίγο μετά τις εννιά, όπου ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται έξω από το 6dogs. Ο χώρος αργότερα σχεδόν γέμισε, σύμφωνα και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων, πράγμα που φανερώνει το πόσο ο κόσμος έχει αγαπήσει τον Theodore με την πάροδο των χρόνων.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε support δε με ενόχλησε καθόλου και δεν το θεώρησα αρνητικό για τη συγκεκριμένη συναυλία, καθώς ακούσαμε για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου του Theodore, με όνομα The Voyage. Ο δίσκος μας έρχεται 4 ολόκληρα χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά του, Inner Dynamics. Είχα καταφέρει να ακούσω μερικά κομμάτια που είχαν δημοσιευθεί από το The Voyage, οπότε είχα πολύ υψηλές προσδοκίες από την ζωντανή εκτέλεση του. Περίμενα με χαρά να ακούσω ολόκληρο το δίσκο ζωντανά, καθώς με ιντρίγκαρε ήδη πολύ η studio εκδοχή όσων κομματιών μας είχε προηγουμένως παρουσιάσει ο Theodore.

Ηχητικά όλα τα όργανα που βρίσκονταν στη σκηνή συνοδεύοντας τον Theodore, από drums, κρουστά, synthesizers (τα οποία αγαπάω ιδιαίτερα) , pads, μπάσο, έδεναν αρμονικά γύρω από τις μελωδίες του. Ωστόσο, βρισκόμουν αρκετά κοντά στον εξαίσιο drummer, οπότε ακουγόταν λίγο πιο δυνατά από ότι θα ήθελα για να δένει απόλυτα με το σύνολο. Αυτό όμως δεν είναι και κάτι που δε συμβαίνει αρκετά συχνά με τα κρουστά σε σχετικά μικρότερους χώρους οπότε, δε μας ενόχλησε και πολύ. Ως μουσικός και ο ίδιος, χάρηκα και ζήλεψα με τον εξοπλισμό που είδα ότι χρησιμοποιούσαν τα μέλη του group και θεωρώ πως ο ήχος είχε όλες τις «υφές» που έπρεπε με προσοχή στην λεπτομέρεια.

Ο ίδιος ο Theodore, είχε χαθεί πίσω από ένα πέπλο με synthesizers και μικρόφωνα σε ένα μαγευτικά εκκεντρικό show από μεριάς του (με όλη την καλή έννοια της λέξης αυτής). Ένα άρτιο μουσικά φωνητικό performance, πέρα από την ποιότητα της ίδιας της μουσικής του, έμελλε να σφραγίσει την εμφάνισή του αυτή. Τόσο ο Theodore όσο και οι υπόλοιποι μουσικοί φάνηκαν να είναι παρόντες με όλη τους την ψυχή εντός της μουσικής που απέδιδαν ζωντανά και μου πέρασαν κι εμένα όλη αυτή την ενέργεια. Είμαι πολύ σίγουρος κοιτώντας γύρω μου ότι δεν ήμουν ο μόνος, καθώς το κοινό φάνηκε να αισθάνεται πολύ τη μουσική ενώ γνώριζε απέξω πολλούς από τους στίχους του Theodore.

Θετικές εντυπώσεις μου άφησε και το προσεγμένο light show, το οποίο ήταν πλήρως εναρμονισμένο με τη μουσική και τα ρυθμικά μοτίβα των κομματιών. Αυτό συνοδευόταν και από μεγάλες ποσότητες καπνού, που έδιναν βάθος και αντίθεση στο στήσιμο όλου του σκηνικού. Το backlit setup βοηθούσε σε αυτό και τόνιζε όμορφα τις φιγούρες στην σκηνή.

Αξιοσημείωτη επίσης, ήταν η συνοχή του set, παρόλο που υπήρξαν δύο παύσεις όπου ο Theodore απευθύνθηκε στο κοινό φανερά χαρούμενος που βρισκόταν επί σκηνής. Η συνοχή είχε όλες τις απαραίτητες δυναμικές για να γίνουν μεταβάσεις με ομαλή ροή ανάμεσα στα κομμάτια, χωρίς να χάνεται το momentum.

Το γενικότερο συναίσθημα που μου εντυπώθηκε από τη συναυλία του Theodore ήταν μια ζεστασιά που προήρθε τόσο από την μουσική του όσο και από την επιστροφή στις μουσικές σκηνές. Ανυπομονώ να τον ξαναδώ να παίζει ζωντανά είτε μόνος του είτε και δίπλα σε άλλα act, ιδανικότερα σε κάποιο καλοκαιρινό φεστιβάλ που μου έχουν λείψει. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα που έχει να προσφέρει η εναλλακτική μουσική σκηνή της χώρας μας – ή και γενικότερα η ελληνική σκηνή, μιάς και ο Theodore δεν περιορίζεται ακριβώς σε είδη στην τέχνη του, που τόσα χρόνια δημιουργεί με πολλή αγάπη και ταλέντο. ?λλωστε η United We Fly έχει κάνει τρομερή δουλειά στο να αναδεικνύει αξιόλογους καλλιτέχνες όσα χρόνια την παρακολουθώ. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα συνεχίσουν αυτή την καταπληκτική δουλειά.

Περισσότερες Φωτογραφίες

Τελευταία