Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗDrink the New Wine, νέο τραγούδι-παζλ των Bauhaus

Drink the New Wine, νέο τραγούδι-παζλ των Bauhaus

24/03/2022

Έπειτα από 14 χρόνια οι θρύλοι της dark σκηνής Bauhaus επιστρέφουν με νέο τραγούδι που φέρει τον τίτλο Drink the New Wine! Πρόκειται για ένα κομμάτι-παζλ το οποίο δημιουργήθηκε στη διάρκεια των lockdowns, με τους θρύλους της μουσικής να χρησιμοποιούν τη μέθοδο “exquisite corpse” -που γεννήθηκε από το κίνημα του Υπερρεαλισμού- για να δημιουργήσουν το νέο τραγούδι τους.

Το Release Athens 2022 υποδέχεται και τους Bauhaus!

Η συγκεκριμένη μέθοδος περιγράφει τη συλλογή λέξεων ή εικόνων από διάφορα άτομα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ηχητικό ή οπτικό έργο τέχνης, χωρίς τα υπόλοιπα άτομα να έχουν έλεγχο στο τι προσθέτει ο καθένας. Μάλιστα, οι Bauhaus έβαλαν παραπάνω δυσκολία στη δημιουργία του τραγουδιού: Κάθε μέλος είχε στη διάθεσή του ένα λεπτό για να το γεμίσει με μουσική και lyrics, και μόλις 8 tracks για να προσθέσει όργανα και φωνητικά. Επιπλέον, η μπάντα έδωσε στον εαυτό της 1 λεπτό στο τέλος του τραγουδιού όπου όλα τα μέλη της συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το τραγούδι.

Bauhaus - Η darkwave αναζήτηση του Satori

Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα, οι Bauhaus αναφέρουν πως έχουν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο και στο παρελθόν, και πως το τραγούδι πήρε τον τίτλο του από μια φράση που περιέχεται στο πρώτο έργο τέχνης που δημιουργήθηκε με την τεχνική αυτή. Πρόκειται για τη συλλογική δουλειά των Andre Breton, Marcel Duchamp, Jacques Prevert, και Yves Tanguy, στην οποία εμπεριέχεται η φράση “Le cadaver exquisite boar le vin nouveau”, δηλαδή “The exquisite corpse will drink the new wine”.

Τελευταία