Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣLazy Man΄s Load, Bad Habits, Degenerate Mind @Temple, 25/03/2022

Lazy Man΄s Load, Bad Habits, Degenerate Mind @Temple, 25/03/2022

Φωτογραφίες: Christina Alossi

Δε θυμάμαι να έχω αργήσει ποτέ στη ζωή μου τόσο πολύ ένα live report. Ναι, μετά από μία εβδομάδα κατάφερα να βρω χρόνο και να γράψω πώς τα πέρασα στο live των Lazy Man’s Load, Bad Habits και Degenerate Mind που διεξήχθη στο Temple πριν κάμποσο καιρό (sad reaction). Πριν προχωρήσω στα του live, οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους και όλου του site στην Christina Alossi για τις φωτογραφίες τις οποίες μας πρόσφερε!

Πρώτοι στη σκηνή ήταν οι Degenerate Mind, με ένα album στις αποσκευές τους, το εξαιρετικό B.L.E.V.E. του 2021 και έναν ήχο που κινείται στο γενικότερο φάσμα του Stoner Rock. Δεν του είχα ξαναδεί live και ούτε έχω ιδέα πόσα live έχουν δώσει μέχρι τώρα, είτε μεμονωμένα είτε ως σχήμα. Αυτό που εγώ είδα ήταν μία (4+1)άδα με τρομερή χημεία, ανεξάντλητη ενέργεια και κυρίως, ένα set με απόλυτη συνοχή. Βρέθηκαν επί σκηνής για περίπου 45 λεπτά και έδωσαν από νωρίς το τον τόνο για μία δυνατή βραδιά.

Greek band Degenerate Mind playing live at Temple Athens

Σκυτάλη πήραν οι πολλά υποσχόμενοι Bad Habits και μεγάλοι άτυχοι της βραδιάς, θα εξηγήσω παρακάτω. Επίσης ήταν η πρώτη μου ζωντανή επαφή μαζί τους και λόγω Ειρήνης, που μου τους είχε περιγράψει ως μία εξαιρετική σκηνικά μπάντα, είχα την προσοχή μου στραμμένη πάνω τους. Όμως, εκείνο το βράδυ στο Temple τους έλειψε ο βασικός τους συνθέτης, μία απουσία που παρά την ΤΡΟΜΕΡΗ τους προσπάθεια, δεν κατάφεραν να καμουφλάρουν. Βέβαια, άμα δε σε θέλει, δε σε θέλει και έτσι, μετά από λίγη ώρα από τη στιγμή που βγήκαν στη σκηνή, το μπάσο αντιμετώπισε τα δικά του τεχνικά προβλήματα. Σκέφτομαι ότι αν εγώ είχα μία νέα μπάντα και μου είχαν συμβεί όλα αυτά σε ένα live, μάλλον θα κατέβαινα από το stage και θα πήγαινα σπίτι μου. Οι Bad Habits έκαναν το αντίθετο, τα έδωσαν όλα, διασκεύασαν Motörhead και εν τέλει δικαίωσαν την Ειρήνη που μου τους περιέγραφε ως μία από τις πιο fun-to-watch μπάντες της σκηνής μας.

Greek band Bad Habits playing live at Temple Athens

Φτάσαμε και στο «κυρίως πιάτο» του event, τους Lazy Man’s Load ή LML αν προτιμάτε. Ουσιαστικά η αφορμή για αυτή τη συναυλία ήταν το ντεμπούτο τους “All Hat No Cattle” και η ζωντανή του παρουσίαση για πρώτη φορά. Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι κάτι το οποίο έχω δει να ξανασυμβαίνει και με ενοχλεί κάθε φορά. Ο headliner για να ξεχωρίσει, δε χρειάζεται να παίζει στη διπλή ένταση από τους προηγούμενους (ή οι προηγούμενοι στη μισή ένταση), οφείλει να το κάνει με άλλους τρόπους. Τους LML δεν τους έβλεπα πρώτη φορά, καθώς τους θυμάμαι από την προ τριετίας παρουσία μου στο Let it Beer στη Χαλκίδα. Ομολογώ ότι η εξέλιξη τους με ξάφνιασε, αφού αν το καλοσκεφτούμε, στο διάστημα που ακολούθησε δεν είχαν ούτε τη δυνατότητα για live και ακόμα και οι πρόβες πραγματοποιούνταν με δυσκολία.

Greek band Lazy Man's Load playing live at Temple Athens

Πληθωρικοί επί σκηνής, θεατρικοί όσο έπρεπε και το κυριότερο, έχοντας ακούσει το album ακριβώς πριν βρεθώ στο Temple, απέδωσαν τη μουσική καλύτερα από όσο το έχουν πράξει στο studio. Από τον τρόπο με τον οποίο στήνονται στη σκηνή, τη λογική με την οποία συνθέτουν, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως είναι μία μπάντα φτιαγμένη για ζωντανές εμφανίσεις. Βέβαια, τους βοηθάει και το γεγονός πως έχουν έναν πολύ καλό δίσκο, όμως, τίποτα δε συγκρίνεται με την τελευταία σκέψη που έκανα, «Ρε φίλε, μόλις γράψουν συναυλιακά χιλιόμετρα αυτοί, πόσο καλύτεροι θα γίνουν;».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία