Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣBurn the Sun, The BuzzDealers, 16/04/2022 @Loulou is Present

Burn the Sun, The BuzzDealers, 16/04/2022 @Loulou is Present

Φωτογραφίες: Πέτρος Πεταλάς

Σαββατόβραδο με συναυλία στο Γκάζι, ένα σκηνικό που μας θυμίζει λίγο τις μακρινές εποχές του 2019 και πίσω, τα ξέγνοιαστα και όμορφα εκείνα χρόνια που ίσως εκτιμήσαμε λιγότερο απ’ όσο έπρεπε. Μετά από μια βασανιστική λοιπόν περίοδο 2 ετών που τις συναυλίες τις κυνηγούσαμε με το τουφέκι, πλέον ρίχνουμε κέρμα (ή ζάρια, ανάλογα την ημερομηνία) για να αποφασίσουμε σε ποιο από τα festival-άκια που παίζουν την ίδια μέρα θα παρευρεθούμε.

Ο δικός μου δρόμος λοιπόν με οδήγησε στο Loulou, πρώτη φορά κιόλας, για να δω την εμφάνιση των Burn The Sun στα πλαίσια του νέου τους δίσκου, “Le Roi Soleil” που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μαζί τους, ως special guest, οι The BuzzDealers θα δώσουν τις δικές τους νότες ψυχεδέλειας για να ολοκληρωθεί η βραδιά.

Το ρολόι δείχνει 9 και οι The BuzzDealers ανεβαίνουν στη σκηνή, στο μισογεμισμένο Loulou, που ακόμα υποδέχεται κόσμο που καταφθάνει. Μη έχοντας την οποιαδήποτε επαφή με τη μπάντα και υλικό τους παλαιότερα, μπορώ να πω ότι ήδη από τις πρώτες νότες με κέρδισαν σαν θεατή. Ο ήχος τους συνδυάζει στοιχεία από blues, rock ‘n’ roll και stoner ενώ παικτικά η μπάντα είναι δεμένη και μεστή, κάτι που εξηγείται κιόλας από την ενεργό τους παρουσία στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης τον τελευταίο καιρό. Με άνεση και «αέρα», συμπληρώνουν περί τα 45 λεπτά μουσικής, με υλικό από το δίσκο τους ονόματι “Blooming”, καινούρια κομμάτια αλλά και μια διασκευή από Doors, με το κοινό να τους «αγκαλιάζει», κάτι που φαίνεται τόσο στα πρόσωπα, όσο και στα χειροκροτήματα μεταξύ των κομματιών. Ενδιαφέρουσα πινελιά αποτέλεσε το επιπλέον «ραδιοφωνικό» μικρόφωνο που χρησιμοποίησε ο τραγουδιστής (αν και κάπου στα μισά μας «άφησε») καθώς και το γεγονός ότι ενώ δεν έχουν μπασίστα, ο ήχος δεν έχανε καθόλου σε όγκο. Πολύ ωραία εμφάνιση, ίσως να ήθελα λίγη περισσότερη επικοινωνία με τον κόσμο, κάτι που όμως με τον καιρό βρίσκεται. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε τα καλύτερα!

Frontman of the band The BuzzDealers, Zannis, performing live at Loulou is Present (Piraeus Club Academy) on Saturday 16 April 2022

Και αφού «ζεσταθήκαμε» με τους The BuzzDealers, 9:55 παίρνουν τη σκυτάλη οι Burn The Sun. Ο χώρος είναι πλέον σχεδόν πλήρης από κόσμο που ενθουσιωδώς υποδέχεται στη σκηνή το κουαρτέτο (κανονικά τρίο, με βοηθητική προσθήκη όμως του μπασίστα για τη βραδιά), και οι Burn the Sun μας πιάνουν «απ’ τα μούτρα» με τη μουσική τους. Το κοινό ανταποδίδει την ενέργεια στο έπακρο, με τα κεφάλια να κουνιούνται στο ρυθμό, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές moshing στα ξεσπάσματα. Η μπάντα κινείται σα μια γροθιά, με τρομερή χημεία μεταξύ των μελών και αλληλεπίδραση τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό.

Το set των Burn The Sun τα έχει όλα: από groovy σημεία clutch-ικού Stoner σε πιο heavy ξεσπάσματα, σε ψυχεδελικά, ατμοσφαιρικά περάσματα και θέματα. Όλα παιγμένα άψογα, χωρίς να «χάνεται» η ομάδα ούτε για χτύπο. Ο ήχος και τα φώτα θεωρώ πως είναι τα μόνα σημεία που θεωρώ ότι επιδέχονται βελτίωση, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που βρίσκεται πάντα στο χέρι της μπάντας. Είναι όμως σίγουρα το «επόμενο βήμα».

Guitarists of the band Burn The Sun performing live at Loulou is Present (Piraeus Club Academy), on Saturday 16 April 2022

Η μπάντα συμπληρώνει την ώρα με κύριο κορμό το ”Le Roi Soleil”, αλλά και κομμάτια από το EP “Crack of Dawn”, στα οποία φάνηκε να δίνεται και μια ιδιαίτερη αγάπη από παλιούς φίλους του συγκροτήματος. Και κάπου εδώ ολοκληρώνεται η βραδιά (για εμάς τους άτυχους που δουλεύουμε Κυριακές, για τους περισσότερους μόλις ξεκίνησε), με χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των παρευρισκόμενων.

Έχω μεγάλες προσδοκίες από τους Burn The Sun, και είναι σίγουρα από τα σχήματα που θεωρώ πως συνεχίζοντας να δίνουν ενέργεια στη μουσική και στο κοινό όπως έδωσαν το Σάββατο που μας πέρασε, έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία