Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣShe Past Away, Strawberry Pills, 29/04/2022 @Fuzz Club

She Past Away, Strawberry Pills, 29/04/2022 @Fuzz Club

Φωτογραφίες: Μάνος Καλαφατέλης

Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια είχα να πάω σε goth/80s revival live. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η τελευταία φορά να ήταν με 50% ίδιο line up (She Past Away δηλαδή). Επομένως το βράδυ της Παρασκευής το είχα «σταμπάρει» με μία σχετική ανυπομονησία, όπου το Fuzz υποδεχόταν δύο άκρως ενδιαφέροντα σχήματα, τους Strawberry Pills και τους She Past Away.

Ομολογώ πως όταν έφτασα η εικόνα του κόσμου δεν ήταν ενθαρρυντική και με έπιασε μία ανησυχία. Βέβαια σε όλα αυτά δεν είχα συνυπολογίσει ότι η διοργάνωση είχε ανακοινώσει τις ώρες εμφάνισης και έτσι, όταν έφτασε η ώρα να βγουν επί σκηνής οι Strawberry Pills, στο κάτω μέρος του venue γινόταν το αδιαχώρητο, ενώ και το πάνω έδειχνε να βαδίζει προς τα εκεί.

Επί της ουσίας οι Αθηναίοι έχουν έναν δίσκο στις αποσκευές τους, ένα EP και κάποια singles, με το τελευταίο μάλιστα «Όλα Καίνε» να έχει σκάρτο δίμηνο από την ημέρα κυκλοφορίας του. Επομένως αρκετό υλικό για μία υποστηρικτική εμφάνιση, το ζητούμενο ήταν αν θα επιτύγχαναν να ξεσηκώσουν το διψασμένο κοινό. Θα σταθώ λίγο στο τελευταίο καθώς η δίψα του κόσμου για συναυλίες αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, αφού ναι μεν έχει ξεχάσει τι σημαίνει live τα τελευταία δύο χρόνια, από την άλλη όμως μπορεί να εξαντληθεί και πολύ γρήγορα η υπομονή του, ειδικά με τα support (πόσο απαίσια λέξη).

Χωρίς καθυστέρηση, στις 21:30, η Valisia Odell (φωνή) και ο Αντώνης Κωνσταντάρας (κιθάρα) πάτησαν στο πόδι τους στο stage του venue και… ξεκίνησε ο καλός χαμός. Με την Valisia να δίνει το σύνθημα για ασταμάτητο χορό και των Αντώνη να υπογραμμίζει τρόπον τινά τα post-punk, το darkwave duo έδωσε τεράστια ώθηση στην βραδιά. Η ερμηνεία της Odell μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη, το πρώτο που αφορά την κίνηση της επί σκηνής η οποία έμοιαζε με goth extravaganza χορογραφία και το δεύτερο, που αφορά τις φωνητικές της επιδόσεις, όπου και εκεί ήταν αλάνθαστη. Ο μουσικός της συνοδοιπόρος, μπορεί να μη μαγνήτισε τόσο βλέμματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ήταν αρτιότατος. Ο Αντώνης με μία κιθάρα προσπάθησε – και κυρίως πέτυχε – να αποδώσει τον ήχο του album σε live, σε μία μουσική που δεν είναι και τόσο φιλική ως προς αυτό (το live). Δεν ξέρω γιατί επέλεξαν χωρίς synth επί σκηνής, επιλογή τους που αρχικά με ξένισε, όμως, το αποτέλεσμα αναμφίβολα τους δικαίωσε.

Αντάλλαζα κάποια μηνύματα στη δεκαπεντάλεπτη διακοπή (στιγμιαία πίστεψα ότι περιγράφω αγώνα ποδοσφαίρου) που μεσολάβησε μεταξύ της εμφάνισης των δύο σχημάτων και έλεγα ότι άθελα τους, οι Strawberry Pills, έχουν βάλει δύσκολα στους She Past Away. Βέβαια χρειάστηκαν μόνο μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ακουστούν οι πρώτες νότες του “Durdu Dünya” και να διαψευστώ πανηγυρικά. Φωτισμός, καπνός και διάθεση κόσμου είχαν ευθυγραμμιστεί μόλις σε μερικές στιγμές, το οποίο προσέφερε το εξής παράδοξο, μετά το τρίτο κομμάτι ένιωθες μία αίσθηση ολοκλήρωσης σε ένα βράδυ που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει.

“Ritüel”, “Disko Anksiyete” και λοιπά hits του διδύμου δε γινόταν να απουσιάζουν το menu με το κατάμεστο Fuzz να μη σταματά να δονείται στους darkwave ρυθμούς των Τούρκων. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το κάτω μέρος του venue ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ ο εξώστης, παρότι είχε πάρα πολύ κόσμο, είχε ένα δικό του vibe που θύμιζε κάποιο goth club στη Λειψία. Ο Volkan Caner, αν και λιγότερο εκδηλωτικός, με τον Doruk Öztürkcan έδειχναν να διασκεδάζουν και εκείνοι εξίσου, μεταφέροντας την ενέργεια τους στο κοινό.

Έλεγα πριν το live ότι το “Kasvetli Kutlama” ήταν από μόνο του ένας πολύ καλός λόγος για βρεθείς στο Fuzz, She Past Away και Αθηναϊκό κοινό δικαίωσαν πλήρως την τοποθέτησή μου αυτή. Η αποχώρηση του συγκροτήματος από τη σκηνή συνοδεύτηκε από ένα αναμενόμενο παρατεταμένο χειροκρότημα και την «προσταγή» να επιστρέψουν στο stage. Όπερ και εγένετο, αφού η νύχτα είχε δύο ακόμα κομμάτι πριν ακουστεί το “Hayaller?” και μας καληνυχτίσουν με την υπόσχεση – δια στόματος Doruk, «see you next year».

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία