Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΚυκλοφορεί: Paradox Obscur - Morphogenesis

Κυκλοφορεί: Paradox Obscur - Morphogenesis

11/05/2022

Διαθέσιμο σε Digital, CD & Vinyl

Δισκογραφική: Metropolis Records (USA)

Μουσική παραγωγή & στίχοι Paradox Obscur

Mastering στο «SoundCave Studios Athens»

Εξώφυλλο από την Marie Formánková aka d4xis

TRACKLISTING

1. Cocoon

2. Stellaire

3. Animal Reactor (watch official video)

4. Evo-Devo

5. Wild Silk (watch official video)

6. Monoclone

7. Krankes Herz

8. Polar

9. In Vitro

Press Release

 

Το Morphogenesis αντιπροσωπεύει την πύλη εισόδου μέσα στον εικονικό κόσμο της ψευδαίσθησης όπου ο σύγχρονος άνθρωπος οικειοποιήθηκε και αμετάκλητα πασχίζει να κρατήσει ως προέκταση της φυσικής του υπόστασης, χαμένος μέσα στη ματαιότητα μιας φαινομενικής πληρότητας.

Όλα τα στάδια της ζωής εκφράζονται βαθμιαία μέσα από κάθε τραγούδι, ξεκινώντας από το «Cocoon» μιας εκκολαπτόμενης πεταλούδας ορμώμενης από την πρώτη ανάσα της παιδικής αφέλειας «Stellaire», ακολουθώντας τον εφηβικό παρορμητισμό της μέσα από το «Animal Reactor», διαμορφώνοντας την ξεκάθαρη αίσθηση του εαυτού της σε σχέση με τους άλλους στο «Evo-Devo», επηρεαζόμενη από σκληρούς εξωγενείς παράγοντες «Wild Silk», τη σιωπή που επικρατεί πριν την τελική κρίση «Monoclone», την παραδοχή της ήττας «Krankes Herz» και κατόπιν την ανακάλυψη της σπουδαίας φιλοσοφικής λίθου «Polar» μέχρι την πλήρη μετουσίωση και είσοδο στην παγωμένη Υδροχοϊκή εποχή «In Vitro».

Οι Paradox Obscur δεν συμβιβάζονται στο να περιορίσουν τον ήχο τους σε μια τυπική ρότα, καθώς η αίσθηση που αποπνέει η δομή των τραγουδιών τους, περιέχει ένα ποικιλόμορφο φάσμα μουσικών ειδών. Έτσι στο «Morphogenesis» μπορεί κανείς να αντιληφθεί ψήγματα της new beat, minimal techno και wave -pop, αφομοιωμένες από τη σύγχρονη electronica με νότες κορυφής την synthwave.

Βιογραφικό

Η Kriistal Ann και ο Toxic Razor, το 2014 δημιουργούν το εναλλακτικό ηλεκτρονικό δίδυμο Paradox Obscur. Ως ένα από τα σπάνια ηλεκτρονικά σύνολα που ηχογραφούν τα άλμπουμ τους σε πραγματικό χρόνο χωρίς τη χρήση ψηφιακής επεξεργασίας σε Η/Υ, εμμένουν στο να διατηρούν την έμπνευση αναλλοίωτη καθώς οδηγούν τον ακροατή σε μια άμεση εμπειρία με τον ήχο που πραγματεύονται.

Οι δυο τους προερχόμενοι από διαφορετικές καλλιτεχνικές κατευθύνσεις, η Kriistal Ann από το πεδίο της κλασικής μουσικής και πιάνου, με τα πρώτα ερεθίσματα να τα έχει λάβει από το κρατικό Ωδείο της Πράγας, ενώ ο Toxic Razor ιδρυτής της εταιρείας Werkstatt Recordings είναι αθεράπευτος λάτρης των συνθεσάιζερ και των drum machines καταγράφοντας τις πρωταρχικές του ιδέες σε κασέτες. Έχουν δημιουργήσει πετυχημένα σόλο έργα και διεθνείς συνεργασίες με αβάν-γκαρντ καλλιτέχνες, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον Ευρωπαίων διοργανωτών με αποτέλεσμα τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και μεμονωμένα events, μοιραζόμενοι την σκηνή με σημαντικές μπάντες της Minimal- Electro, Cold Wave, Post-Punk σκηνής από τα πρώιμα ακόμα βήματα τους.

Το 2022, η μουσική των Paradox Obscur κάνει την εμφάνισή της στην Γάλλο-Καναδική ταινία «That Kind of Summer» του βραβευμένου Καναδού σκηνοθέτη Denis Côté, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και ήταν υποψήφια για το βραβείο της Χρυσής ?ρκτου.

Η πλούσια δισκογραφία τους έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η Βρετανική Peripheral Minimal καθώς και την Γερμανική Young & Cold Records. Το 2020 αποτέλεσε στιγμή ορόσημο της αναγνώρισης των ταλέντων τους, υπογράφοντας την πολλά υποσχόμενη συνεργασία τους με τη δισκογραφική Metropolis Records με έδρα την Φιλαδέλφεια (FRONT 242, KMFDM, FRONT LINE ASSEMBLY κ.α) ξεκινώντας το μεγάλο τους ταξίδι προς την επέκταση των οριζόντων.

Το 2021 θα κυκλοφορήσουν τη συλλογή «Singles & Rarities» ενώ το 2022 το «Morphogenesis» θα αποτελέσει το 5ο ολοκληρωμένο στούντιο άλμπουμ τους.

P A R A D O X O B S C U R Links:

Bandcamp, YouTube, Spotify, Facebook, Instagram, Soundcloud, www.paradoxobscur.com

Τελευταία