Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣAllochiria, Their Methlab, Khirki 07/05/2022 @An Club

Allochiria, Their Methlab, Khirki 07/05/2022 @An Club

Φωτογραφίες: Γιώργος Γαζής

For a live report in English, click here.

Σάββατο βράδυ, Εξάρχεια, local gig με μπάνταρες. Τρίπτυχο επιτυχίας θα έλεγε κανείς. Και όχι άδικα θα πω εγώ, αφού η βραδιά του Σαββάτου είχε έναν μεγάλο κερδισμένο. Πάμε να δούμε όμως τι έγινε και ποιος ήταν αυτός ο κερδισμένος.

Το νέο απόκτημα της Venerate Industries που άνοιξε την βραδιά κατά τις 9 και κάτι και προκάλεσε περίσσιο χαμό, ακούει στο όνομα Khirki. Μπορεί οι Khirki να είναι μια νεοσύστατη μπάντα στον ελληνικό βαρύ ήχο και να έχουν κυκλοφορήσει μόλις 1 άλμπουμ (Κτηνωδία, 2021) αλλά τα παιδιά είναι γεννημένα για το σανίδι. Rock n roll attitude παντρεμένο με ριφφάρες και tribal ρυθμούς που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αρκετό κόσμο που παρευρέθηκε στο ιστορικό υπόγειο. Γρήγορα, τεχνικά παιξίματα έδιναν θέση σε πιο midtempo ρυθμούς, πράγμα που ταίριαζε γάντι στα τραγούδια που μας παρουσίασαν. Το ωραίο interaction του frontman με το κοινό αλλά και τα στιβαρά παιξίματα του rhythm section έδειξαν ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από 3 μέλη με μια κιθάρα και πολλές πρόβες για να αποκτήσεις λαό που κοπανιέται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Στα θετικά της εμφάνισης τους ήταν σίγουρα και ο ήχος (όπως και σε όλες τις μπάντες της βραδιάς) ο οποίος ήταν όσο ογκώδης και βρώμικος πρέπει. Ήδη ανυπομονώ να τους ξαναδώ και έκανα ήδη τις κινήσεις μου για παραγγελία του δίσκου. Εύγε μωρέ!

Δεύτερη μπάντα της βραδιάς ήταν οι Their Methlab. Χωρίς πολλή καθυστέρηση ανεβαίνουν στην σκηνή του, γνώριμου για αυτούς, ΑΝ και με ακόμη περισσότερο κόσμο να τους παρακολουθεί ξεκινάνε το ταξίδι τους. Δεμένοι και αγέρωχοι ταξίδευαν σε instrumental post rock τοπία και έπαιρναν μαζί τους και το κοινό σε μια διαδρομή άλλες φορές δύσβατη και μουντή και άλλες φορές χαρούμενη και γεμάτη ελπίδα. Μπασογραμμές που ηχούσαν στο υποσυνείδητο σου, ήχοι που σε καναν να αφεθείς και να σε πάρουν τα παιδιά μαζί τους. Εξαιρετικοί και οι 3 τους, άψογα παιγμένα τα γεμάτα «άποψη» τραγούδια τους και με έναν drummer να κλέβει την παράσταση, αφού έσκασε καπάκια από την 14ωρη μισθωτή σκλαβιά του, με τα καθαρότατα blast beats στα 2 τελευταία τραγούδια του σετ τους σε ένα πιο μεταλλικό ηχόχρωμα.

Θεωρώ ότι τα πολλά λόγια ορισμένες φορές είναι φτωχά και περιττά, όποτε συγχωρέστε με αλλά δεν νομίζω ότι αυτό που έκαναν το βράδυ του Σαββάτου οι Allochiria μπορεί κάπως να αποτυπωθεί με λέξεις. Θα μπορούσα να γράψω για τον σεμιναριακό και ογκώδη ήχο τους, θα μπορούσα να γράψω για τα νέα τους τραγούδια που μας άφησαν μαλάκες, θα μπορούσα να γράψω για τον drummer που σε κάτι breaks απλώς τον χάζευες και κρεμούσες σαγόνι, θα μπορούσα να γράψω για αυτό το σχεδόν μαγικό δέσιμο που είχαν επί σκηνής, θα μπορουσα να γράψω για την Θεότητα που ακούει στο υπέροχο όνομα Ειρήνη, για την σκηνική της παρουσία, για τις λιγοστές λέξεις που είπε κατά την διάρκεια του σετ, για το ότι γύρισε στο κόσμο και είπε «Αυτό είναι για την Zackie» και έγινε ένα με το κοινό αφού πήδηξε μέσα του υπό τους ήχους του We crave what we lack, θα μπορούσα να γράψω για το κοινό που ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΑΧΝΑ όταν τελείωναν τα τραγούδια και χειροκροτούσε μετά από 5-6 δευτερόλεπτα από το δέος και τον ζόφο στην ατμόσφαιρα, θα μπορούσα να γράψω ότι η 1 ώρα και κάτι ψιλά που έπαιξαν έμοιαζε με ένα τέταρτο, θα μπορούσα να γράψω πολλά. Αλλά δεν θα το κάνω, δεν είναι δίκαιο και σωστό να το κάνω.

Τελικά δεν υπήρξε μόνο ένας μεγάλος κερδισμένος αλλά πολλοί. Ο κόσμος που είδε ένα live με τοπικές μπάντες που θα μνημονεύεται για καιρό, οι μπάντες που έπαιξαν μπροστά σε ένα γεμάτο ΑΝ (περίπου 300 άτομα) μα πάνω από όλα η Ελληνική σκηνή που βλέπει τους καρπούς της να αποδίδουν. Τέτοια live είναι για μεγάλα stages και αποδείχθηκε περίτρανα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Depart.gr και την ομάδα του που μου έδειξαν εμπιστοσύνη σε όλο αυτό το εγχείρημα και με υποδέχθηκαν με τέτοιο τρόπο. Τα χειρότερα έρχονται.

Υ.Γ. ΟΙ ALLOCHIRIA ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΧΩΡΑ.

Δειτέ περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία