Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣMother Of Millions, Church Of The Sea, 13/05/2022 @Gagarin 205

Mother Of Millions, Church Of The Sea, 13/05/2022 @Gagarin 205

Φωτογραφίες: Σπύρος Κούρκουλας

Το πρόγραμμα όλων μας έχει γεμίσει με live μουσική, καθώς όλο και περισσότερες συναυλίες ανακοινώνονται, τόσο σε local σχήματα, όσο και εκ εξωτερικού. Μία από τις πολύ αναμενόμενες εμφανίσεις ήταν αυτή της Παρασκευής, με τους Mother Of Millions να εμφανίζονται μετά από καιρό με το καινούριο EP “Orbit”, μαζί με τους Church Of The Sea, με το επίσης πολύ αναμενόμενο στην live εκτέλεσή του “Odalisque”.

Κατηφορίζοντας την Λιοσίων προς το Gagarin 205, βγήκα αρκετό κόσμο μπροστά στις πόρτες που άνοιξαν ακριβώς στην ώρα τους. Λίγο αργότερα λοιπόν, τα φώτα έσβησαν και οι πρώτες νότες του “Sweet Surprise” βάρυναν αμέσως την ατμόσφαιρα. Το μελαγχολικό σκοτάδι που δημιουργεί η μουσική των Church Of The Sea είναι κάτι που δεν το συναντάς καθόλου συχνά. Ο συνδυασμός των πλήκτρων και προηχογραφημένων beat και κρουστών του Αλέξανδρου, μαζί με την γεμάτη εφφέ κιθάρα του Βαγγέλη, αφήνουν πολύ σωστά άπλετο “χώρο” στην ιδιαίτερα ατμοσφαιρική φωνή της Ειρήνης, κάτι που φαίνεται ότι μαθαίνουν να το κάνουν ακόμα καλύτερα στη νέα τους δουλειά, με λαμπρό παράδειγμα την σιγή κ απόλυτη προσοχή του κοινού στο ομώνυμο “Odalisque”. Θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον να τους δω/ακούσω σε ένα αποκλειστικά δικό τους live show, με την προσθήκη προβολής video από πίσω τους, καθώς η μουσική τους έχει, κατά τη γνώμη μου, μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα δημιουργίας εικόνων. Πολύ προσεγμένη εμφάνιση γενικότερα και πολύ ωραία αρχή για μία ακόμα πιο ωραία βραδιά.

Ακριβώς στις 21:45, είχε φτάσει η ώρα των Mother Of Millions. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν live ήταν σε πολύ βαριά ατμόσφαιρα πένθους και αβεβαιότητας, οπότε όλοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι που θα τους ξαναδούμε να παίζουν και να κάνουν μία νέα αρχή. Η είσοδος τους και το χορωδιακό intro του “Amber” σήκωσαν αυτόματα τα χέρια μας ψηλά κ τις φωνές ακόμα ψηλότερα. Γεμάτοι ενέργεια κ χαμόγελα, μας ανέβασαν ακόμα περισσότερο με το “Spiral” και την πολύ ωραία κ άμεση σύνδεση μαζί μας, ξεκινώντας μία σειρά sing – alongs με το “Silence”. Το “Collision” όμως νομίζω ήταν η στιγμή που μας έδειξε τα πάντα. Ο Γιώργος Προκοπίου ήταν σε φοβερή φόρμα, η κιθάρα του Κώστα Κωνσταντινίδη γέμιζε όλο τον χώρο, το μπάσο του Laurence Bergström, που ήταν χρυσή αλλαγή στον Πάνο Πρίφτη, ήταν όσο τεράστιο και ακριβές έπρεπε, σε συνδυασμό με την τρομερή ενέργεια του Γιώργου Μπουκαούρη στα γιγάντια τύμπανα, που μετέτρεπε σε εκφραστικότητα όταν έπαιζε πλήκτρα.

Η παλαιότερη μουσική συνδέθηκε πολύ όμορφα με την καινούρια με ένα ατμοσφαιρικό κιθαριστικό μέρος που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη ανατριχίλα της βραδιάς, το “Where Do We Go From Here”, ακολουθούμενο από το τεράστιο riff του “Orbit”. Ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδάει στα κομμάτια του “Artifacts” που ακολούθησαν, με πολύ ωραίες στιγμές το τέλος του “Rite”, τις πολύ όμορφες μελωδίες του “Anchor” και την διασκευή από Florence And The Machine “No Light, No Light”. Μας κράτησαν το καλύτερο για το τέλος. Έτσι πιστέψαμε τουλάχιστον. Μας ευχαρίστησαν και μας είπαν ότι το τέλος ακούει στο όνομα “Artefact”. Αυτό το κομμάτι πραγματικά δημιουργεί τόσα συναισθήματα που δεν μπορώ να το περιγράψω. Η ερμηνεία όλων, αλλά ιδιαίτερα του Γιώργου Προκοπίου, το έκανε μία στιγμή έμεινε χαραγμένη στις μνήμες όλων όσων βρέθηκαν εκεί. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Μετά από μία οχλαγωγία κλεισμένων φωνών από το προηγούμενο κομμάτι, μας πήγαν πίσω στην αρχή τους και το “Human”, κλείνοντας με το sing along του “Rome” που σταμάτησε πολύ μετά το τέλος της μουσικής.

Το βράδυ της Παρασκευής δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Μία διαφορετική, προσεγμένη και πολύ ιδιαίτερη αρχή με τους πολλά υποσχόμενους Church Of The Sea και μία εμφάνιση των Mother Of Millions γεμάτη χαμόγελα και πολύ όμορφη ενέργεια, που χρειαζόμασταν όλοι όσοι τους ακολούθούμε, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων, μαζί με ένα ακόμα πιο όμορφο αίσθημα ελπίδας για το μέλλον τους. Νομίζω ότι ήμασταν παρόντες σε κάτι πολύ μεγάλο που θα γίνει πολύ σύντομα τεράστιο. Σας ευχαριστούμε όλους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία