Αρχική DEPARTISTSLUCKY 88 αγαπημένοι Video Game Villains - Part II (poll)

8 αγαπημένοι Video Game Villains - Part II (poll)

3/7/2020

Μετά τη μεγάλη νίκη του Sephiroth με 48% σε σύνολο 273 ψήφων έναντι των Lich King (14%) και Liquid Snake (11%), συνεχίζουμε το αφιέρωμα και τις ψηφοφορίες με μια νέα οκτάδα «κακών» που λατρέψαμε να μισούμε, και μισήσαμε που τους λατρέψαμε!

Ganon (The Legend of Zelda series)

Γνωστός και ως Ganondorf στη Gerudo μορφή του, ο εν λόγω κύριος είναι ο ανταγωνιστής του πρωταγωνιστή της σειράς, Link και τελικός αντίπαλος στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων της σειράς παιχνιδιών The Legend of Zelda. Στόχος του είναι να κατακτήσει το βασίλειο του Hyrule και για να το κάνει, απαγάγει την πριγκίπισσα Zelda και επιδιώκει να αποκτήσει το Triforce, ένα θρυλικό αντικείμενο που δίνει στον κάτοχό του τη δύναμη των στοιχείων που συνθέτουν τον κόσμο.

"Pathetic little fool! Do you realize who you're dealing with? I am Ganondorf! And soon, I will rule the world!"

Bowser (Super Mario series)

Γνωστός και ως King Koopa, και Great Demon King, ο Bowser δεν αξίζει απλώς μια θέση στο πάνθεο, την έχει πάρει από νωρίς. Βασιλιάς των ανθρωπόμορφων χελωνών του Mushroom Kingdom, είναι ο ανταγωνιστής του Super Mario και μια καλτ φιγούρα του video gaming που με την παρουσία της έθεσε άλλα standards στην ιστορία του video gaming. Απαγάγει την πριγκίπισσα Peach σε κάθε ευκαιρία, κυρίως με στόχο να προσελκύσει τον Mario σε κάποια παγίδα. 
"Mwa ha! Did you think I was just going to GIVE her to ya? You're always in my way! This is IT! I'm gonna take you out, Mario!"

► Nemesis (Resident Evil 3: Nemesis)

Παρότι σκεφτήκαμε σοβαρά να συμπεριλάβουμε στη λίστα τον προδότη και παρανοϊκό Albert Wesker, τίποτα δεν ήταν ικανό να υπερκεράσει το εμπόδιο που λέγεται Nemesis, όταν μιλάμε για Resident Evil. Παρότι μικρότερος σε μέγεθος από άλλα τέρατα είδους Tyrant, ο Nemesis θεωρείται το πλέον ισχυρό και έξυπνο της κατηγορίας. Βασάνισε εκατομμύρια gamers ανά τον πλανήτη στην πρώτη του εμφάνιση ως κεντρικός villain του Resident Evil 3: Nemesis, το οποίο έφερε και το όνομά του, ως όφειλε. 
"STARS..."

► Pyramid Head (Silent Hill 2)

Δημιούργημα του Masahiro Ito και να μην βρίσκεται στη λίστα; Ο Ιάπωνας video game artist είναι ιδιοφυΐα και το αποδεικνύει περίτρανα στην περίπτωση του Pyramid Head, ενός villain ο οποίος απέκτησε με το… καλημέρα μυθικές διαστάσεις για τον αγνό τρόμο και τη φρίκη που έσπερνε στο πέρασμά του. Με ένα τεράστιο, μεταλλικό, κόκκινο «καπέλο» στο κεφάλι (αντί για κεφάλι!) και ένα σπαθί που θύμιζε λαμαρίνα από τανκ, ο Pyramid Head προκαλούσε τρόμο στους παίκτες του Silent Hill 2. 
"..."

► Pac-Man Ghosts (Pac-Man series)

Προφανώς και τα φαντάσματα του Pac-Man δεν μπορούν να μπουν εύκολα στην ίδια κατηγορία με villains που είχαν τρομερή εξέλιξη χαρακτήρα και τόσα πολλά να δώσουν σε σκηνοθετικό επίπεδο. Παραμένουν όμως μια τεράστια παρακαταθήκη στην ιστορία του video gaming και ομολογουμένως ένας από τους πιο… αγχωτικούς κακούς που έχουμε συναντήσει ποτέ. Είναι πάντα εκεί να στοιχειώνουν τις περιπέτειες του Pac-Man.

"..."

► Arcturus Mengsk (StarCraft series)

Συγκρατηθήκαμε πολύ για να μην βωμολοχήσουμε και αυτό από μόνο του αποδεικνύει πόσο καλή δουλειά έκανε η Blizzard από το πρώτο StarCraft έως και το τέλος του storyline στο StarCraft II: Legacy of the Void. Ο Arcturus Mengsk είναι μια ψηφιακή προσωποποίηση του φασισμού, και ο άνθρωπος εξαιτίας του οποίου η Sarah Kerrigan έγινε Queen of Blades όταν την εγκατέλειψε στον πλανήτη Tarsonis.

"I will not be stopped. Not by tou, or the Confederates, or the Protoss, or anyone! I will RULE this sector, or see it burn to ashes around me!"

► LeChuck (Monkey Island series)

Ο villain ενός από τα καλύτερα point-and-click adventure games όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να λείπει. Ειδικά όταν μιλάμε για τον LeChuck, έναν απέθαντο πειρατή ο οποίος κυνηγάει τον πρωταγωνιστή της σειράς παιχνιδιών Monkey Island, Guybrush Threepwood, και επιδιώκει να κερδίσει την αγάπη της πρωταγωνίστριας των παιχνιδιών, Elaine Marley. Η εμφάνιση του LeChuck δεν περιορίζεται σε αυτή του ζόμπι-πειρατή, καθώς εμφανίζεται επίσης ως φάντασμα, και ως δαίμονας!

"Are you sure we can't kill him? I've let him alive before, and it's always been a big mistake."

► The G-Man (Half-Life series)

Ο The G-Man ίσως είναι ένας από τους πιο καλοφτιαγμένους villains στην ιστορία του gaming, και για αυτό βρίσκεται στη λίστα, παρότι δεν έχει τη φήμη άλλων. Εκ των βασικών χαρακτήρων της σειράς Half-Life, ο εν λόγω κύριος είναι ένας λευκός, μεσήλικας άνδρας ο οποίος εκ πρώτης όψεως δεν διαθέτει κάποια τρομερή δύναμη. ?λλωστε, χρειάζεται μόνο το μυαλό του για να καταφέρει τα πάντα. Ο Gordon Freeman τον συναντά ουκ ολίγες φορές, και τις περισσότερες ο The G-Man τον έχει στο… χέρι.  
"So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes."

 

bike trails