Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣThe Ruckus Habit, Pretend We Are Dead, 10/06/2022 @Temple

The Ruckus Habit, Pretend We Are Dead, 10/06/2022 @Temple

Παρασκευή 10/6/2022 και στο Temple Athens λαμβάνει χώρα γύρω στις 9 το βράδυ ακόμα ένα εξαιρετικό live. Αυτή τη φορά στη σκηνή υποδεχτήκαμε τους The Ruckus Habit και Pretend We Are Dead.

Δεν ήξερα τις μπάντες, άκουσα κομμάτια τους μες στην εβδομάδα πριν το live και μάλλον αυτό ήταν στα θετικά. Είχα σχηματίσει μια εικόνα για τον ήχο της κάθε μίας και με πολύ θετική γεύση γυρίζοντας από τη δουλειά παρασκευιάτικα κατηφόρισα προς τον χώρο. του Temple Athens.

Ίσα-ίσα που παίρνουμε μια μπύρα και οι Pretend We Are Dead βρίσκονται στη σκηνή και αρχίζει το party. Και λέω party γιατί η τετράδα είχε να προσφέρει πολλά. Ατόφιος rock ήχος, που εμπλουτιζόταν με στοιχεία όπως grunge και punk με frontman που τραβούσε τα βλέμματα και έναν drummer που δε σε άφηνε να ηρεμήσεις -μόνο για καλό μπορείς να το πάρεις το τελευταίο. Χωρίς καμία πρόθεση να αδικήσω τα άλλα δύο μέλη της μπάντας (κιθάρα, μπάσο) που φυσικά στέκονταν πέρα από το ύψος των περιστάσεων και απέδιδαν στο σύνολο που απολαύσαμε όσην ώρα βρίσκονταν επί σκηνής. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα “ξεκλειδώσουν” και τότε η ενέργεια προς το κοινό θα φτάνει πραγματικά πολύ υψηλά επίπεδα, πράγμα που μας έδειξαν όσο περνούσε και η ώρα φυσικά. “Γκαζιάρικος” ήχος, όμορφα solos όπου χρειαζόταν και με σοβαρό rhythm section έδωσαν τα ρέστα τους σε όσους βρεθήκαμε εκεί.

Κλείνει λοιπόν το πρώτο setlist και χωρίς πολλά-πολλά μετά από λίγα λεπτά βγαίνουν στη σκηνή οι The Ruckus Habit να μας παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά μαζί με πρότερα κομμάτια τους. Κι αφού το party ξεκίνησε νωρίτερα εδώ απογειώθηκε. Ενέργεια, όρεξη, χαβαλές και δεμένος ήχος ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που μας έδειξαν. Ακόμη περισσότερη επικοινωνία με το κοινό και φοβερός ενθουσιασμός. Δε μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ούτως ή άλλως κάτι που ζητάμε όταν βρισκόμαστε κάπου να ακούσουμε ζωντανά μια μπάντα. Το setlist εμφανώς μεγαλύτερο χρονικά και εξίσου απολαυστικό.

Επίσης η πολύ όμορφη κίνηση της μπάντας όπου ζήτησε επί σκηνής τον τραγουδιστή (και κιθαρίστα) των Pretend We Are Dead για 2 κομμάτια έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στη βραδιά. Ο ήχος εδώ άλλαξε αρκετά από πριν. Πιο alternative/indie/pop rock στοιχεία και φωνητικά στις συνθέσεις αλλά όπως προανέφερα με αμείωτη διάθεση για διασκέδαση, πράγμα που είδαμε μέχρι τέλους.

Μόνο ψεγάδι του live, αν κάποιος μπορεί να το θεωρήσει ψεγάδι είναι πως ο κόσμος δεν ήταν τόσο διαχυτικός (με εμένα να ανήκω σε αυτό το σύνολο) παρά την όρεξη και την προσπάθεια από τις μπάντες να τον δραστηριοποιήσει (με εξαιρέσεις μικρά ξεσπάσματα) κι επίσης ήταν λίγος για ένα τόσο ωραίο live που δεν είχες περιθώρια να περάσεις άσχημα. Εύχομαι ολόψυχα στα επόμενα τους να βρουν την ανταπόκριση που τους αξίζει και ο κόσμος να απολαύσει τις δουλειές τους γιατί σίγουρα έχουμε κάτι αξιοσημείωτο εδώ!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία