Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠαιδί Τραύμα: Στο Release Festival καμιά χορευτική κίνηση δεν θα είναι μυστική

Παιδί Τραύμα: Στο Release Festival καμιά χορευτική κίνηση δεν θα είναι μυστική

Το Παιδί Τραύμα φτιάχνει εικόνες. Κι αυτός είναι ο λόγος που η επιλογή του για το άνοιγμα της «ελληνικής ημέρας» του Release Festival όχι απλά δε μας κάνει εντύπωση, αλλά μας δίνει το λόγο να είμαστε από νωρίς στην Πλατεία Νερού.

Διαβάζουμε γι’ αυτόν πως «Το Παιδί Τραύμα γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ: Τις "Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις" (2018), το οποίο συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο απόκτησης υπερφυσικών δυνάμεων, και το "Θα Καταστρέψω τον Κόσμο" (2020), που με τη σειρά του βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός παρανοϊκού εγκληματία της δεκαετίας των 90s.»

Από τις «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» στο «Θα Καταστρέψω Τον Κόσμο», το Παιδί Τραύμα δημιουργεί ένα σκοτεινό πακέτο τραγουδιών με 90s electro pop-rock ήχο, όπου θλιμμένες-ή και θλιβερές- ιστορίες εξελίσσονται και ξεδιπλώνονται μέσα από τη λυρική αφήγηση απλών στίχων. Κι αν φοβάσαι πως η λύπη αποτυπώνεται και στη μουσική του και άρα τα τραγούδια του δεν είναι για ’σένα, αυτό δεν είναι καθόλου το case εδώ. Η χαρμολύπη είναι πανταχού παρούσα, τα σκοτεινά νοήματα έχουν ντύσει μελωδίες χορευτικές, σίγουρα όχι χαρούμενες, οπωσδήποτε όμως ξεσηκωτικές. Ακόμα και στα πιο αργά τραγούδια του, το Παιδί Τραύμα θα σε υπνωτίσει και θα σε πάρει μαζί του.

Είναι αξιέπαινη η επιλογή του για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας και τολμηρή, καθώς η μάχη με το cringe είναι συνεχής στη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Δεν ξέρω αν έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ τα αγγλικά ή απλά έχουμε ταυτίσει τα ελληνικά με άλλου είδους μουσική, πχ λαϊκά και παραδοσιακά-ακόμα και στο hip hop και τη rap ή τη low bap δε μας ξενίζουν τόσο, όμως σε αυτό το είδος έχουμε δυστυχώς διαμάντια ασυναρτησίας ή πολύ εμφανώς επιτηδευμένες προσπάθειες. Στην περίπτωση του Παιδιού Τραύματος ευτυχώς δε συμβαίνει αυτό: η αστική κουλτούρα αποτυπώνεται αυθεντικά, με ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια.

Είτε μιλώντας γενικά είτε concept-ικά, το Παιδί Τραύμα καταφέρνει να σου «επιβάλλει» να ακούσεις τις ιστορίες του. Πλέον μάλιστα είναι ολόκληρο συγκρότημα και στις ιστορίες αυτές πρωταγωνιστούν και άλλοι αγαπημένοι μουσικοί, όπως η αγαπημένη μας Emy Path σε φωνητικά και synths, αλλά και οι Κώστας Γάμμα (μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (drums – spdsx), Αντώνης Παπαδόπουλος (κιθάρα), ΠΤ (φωνή, κιθάρα).

Αποψή μας; Μη το χάσεις! Ειδικά αν σου αρέσουν οι Κ.Βήτα, ο The Boy και αυτό το είδος γενικά!

Τελευταία