Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣMIDNIGHT EXPRESSNinja 3: The Domination - Ο κακός κινηματογράφος ως ιαματικό λουτρό του κεφαλιού

Ninja 3: The Domination - Ο κακός κινηματογράφος ως ιαματικό λουτρό του κεφαλιού

Φωτογραφίες: Γιάννα Φώτου

Για να γίνει σωστά ένα κινηματογραφικό Bad Movie Night υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον, η ύπαρξη ενός θεσμού που ξέρει να αγαπά τέτοιου είδους ταινίες και δεύτερον η εξ ορισμού σύμβαση ότι το κοινό θα είναι μέρος του κόλπου. Γιατί αν η προβολή μιας «σοβαρής» ταινίας ανεβαίνει κάποια σκαλιά παραπάνω με τη συμμετοχικότητα, στα πλαίσια του «κακού» κινηματογράφου είναι στοιχειώδης απαίτηση η μαζικότητα. Η απόλαυση σε κάθε ανεκδιήγητη σεκάνς αυξάνεται επ’ άπειρον όταν έχεις κι άλλους δίπλα σου για να απενοχοποιήσεις (λες και χρειάζεται) αυτόν τον κινηματογράφο. Και το Midnight Express ως μήτρα ενός τέτοιου εγχειρήματος το καταφέρνει μια χαρά εδώ και κάποια χρόνια αυτό, κάτι το οποίο ομολογουμένως έλειπε από τα εγχώρια κινηματογραφικά δρώμενα.

Και φυσικά οι συνεργοί στο έγκλημα, οι υπεύθυνοι πίσω από το The Film Pit, το podcast που προσκυνά τέτοιου είδους ταινίες, είναι οι πλέον αρμόδιοι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να αναλάβουν τα σκήπτρα του προλόγου. Έστω και κουτσουρεμένοι κατά το 1/3, ο Μάκης Παπασημακόπουλος και ο Στέλιος Καρακάσης ανέλαβαν μετά από το Samurai Cop και το Death Wish 3 να τριτώσουν το κακό και να μας πουν δυό λόγια για το υπέροχο ανοσιούργημα που λέγεται Ninja 3: The Domination. Αφού μίλησαν για τον ελέφαντα στο δωμάτιο κατακεραυνώνοντας τον απόντα τρίτο της παρέας, Αχιλλέα Χαρμπίλα, ο οποίος θα ‘πρεπε να ντρέπεται που έβαλε τις οικογενειακές του υποχρεώσεις πάνω από την ιερή Cannon Entertainment, ξεκίνησαν να μιλούν για την ταινία με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν. Έφεραν μαζί τους και το βιβλίο που αφορά στα απομνημονεύματα του σκηνοθέτη Sam Firstenberg με τον σιδηροδρομικό τίτλο γιατί ένας καλός πρόλογος θέλει και τα props του. Και φυσικά χώρεσαν στον πρόλογο κάθε πιθανό συνειρμό, από το σπαθί-Mike Lamar και τον γιό του Evel Knievel που συμμετέχει ως stuntman, μέχρι το Don't Look Up και την Καινή Διαθήκη. Πως χωράνε όλα αυτά σε μια ταινία με νίντζα που συνδυάζει αεροβική, το Poltergeist και τον Εξορκιστή; Ακούστε Film Pit και θα βγάλετε νόημα. Κάποιο. Ίσως.

Τώρα στα της ταινίας, για την ίδια μιλήσαμε προ ημερών. Αλλά ειλικρινά, θέλετε περιγραφή του τι συνέβη; Σε γηπεδικό Bad Movie Night; Έ όχι, αυτό δεν μπορώ να το περιγράψω, έπρεπε να ήσασταν εκεί. Ας πούμε ότι αν συνοψίζεται ολόκληρη η εμπειρία κάπου, αυτή είναι στα λόγια του Ακη Καπράνου λίγο πριν το τέλος της: «Και τώρα είναι το σημείο που όλοι αναρωτιόμαστε τι βλέπουμε». Και τα βροντερά γέλια του κοινού το επιβεβαίωσαν. Πάντα τέτοια λοιπόν. Πάντα όμως.

Αυτός είναι ο Γούλφι και είναι Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.-

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία