Αρχική ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑCINEMA/TVΈφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα

Έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα

03/07/2022

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε η Ντίνα Κώνστα, βυθίζοντας στο πένθος το χώρο της Τέχνης στην Ελλάδα.

Η σπουδαία ηθοποιός καθόρισε την ελληνική τηλεόραση και χάρισε σε εκατομμύρια θεατές έναν από τους σπουδαιότερους χαρακτήρες στην ιστορία της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά-σταθμό για την Ελλάδα, "Δύο Ξένοι", η Κώνστα καθιέρωσε τον εαυτό της ως σύμβολο για την τηλεόραση αλλά και για την ελληνική σύγχρονη κουλτούρα συνολικά.

Αξέχαστες ατάκες της έγιναν memes και αποτελούν καθημερινότητα για χιλιάδες λάτρεις της αγαπημένης μας Ντένης, η οποία έδωσε ρεσιτάλ στη σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα ως η μητέρα του Κωνσταντίνου Μαρκορά, τον οποίο υποδυόταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Μεταξύ άλλων, η Ντίνα Κώνστα υποδύθηκε την αξέχαστη Σωτηρία Μπέλλου στη θεατρική παράσταση που έφερε το ονοματεπώνυμο της σπουδαίας ρεμπέτισσας. Είχε πρωτοεμφανιστεί στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Έβαλε την υπογραφή της σε σειρές όπως "Δις Εξαμαρτείν", "Τρεις Χάριτες", και "Σόι μας".

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική με άνοια και τη φρόντιζε η ανηψιά της. Την είδηση του θανάτου αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω Facebook.

Τελευταία