Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣΛΕΞ, 03/07/2022 @Στάδιο Πανιωνίου Νέας Σμύρνης

ΛΕΞ, 03/07/2022 @Στάδιο Πανιωνίου Νέας Σμύρνης

Φωτογραφίες: Σπύρος Ανδρομανέσκος

Τίποτα στον κόσμο σαν και αυτόν

Την Κυριακή έμελλε να γραφτεί άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής ραπ σκηνής. Ο ΛΕΞ κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να συγκεντρώσει πάνω από 20.000 άτομα στο γήπεδο του Πανιωνίου και να γράψει ιστορία όντως η μεγαλύτερη συναυλία Έλληνα ράπερ. Ο Θεσσαλονικιός  βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη και (ξανά)έκανε όλους να μιλάνε για αυτόν. Μετά τη συναυλία που έκανε πριν από τρία χρόνια στο θέατρο πέτρας όπου και τον ακολούθησαν πάνω από 10.000 πιστοί φαν, ο πήχης είχε ανέβει πολύ, όμως… το έκανε να φαίνεται εύκολο μάλλον, αφού μπήκαν οι διπλάσιοι.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 18:00 και μία ώρα μετά έβλεπες ουρές παντού. Στο σημείο όπου πουλούσαν τα merch  του η ουρά έφτανε από τη μία μεριά στην άλλη, το ίδιο και στα τρία bar. Γύρω στις 20:00 άρχισαν σταδιακά να ανοίγουν και οι κερκίδες, οι οποίες γέμισαν με γοργούς ρυθμούς. Ο κόσμος ερχόταν μέχρι και μετά τις 21:00 με τις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου να είναι ασφυκτικά γεμάτος. Ο ΛΕΞ βγήκε στη σκηνή κοντά στις 22:00 και ο κόσμος «τρελάθηκε».

Ο 37χρονος καλλιτέχνης ξεκίνησε να ραπάρει με το «intro (Από τους υπονόμους)» το πρώτο τραγούδι του τελευταίου του δίσκου με τίτλο «Μετρό» και συνέχισε με δύο intro από τους δύο προηγούμενους δίσκους του («Vittorio» και «?ιντα Τζόνι»). Συνέχισε λέγοντας (σχεδόν) όλες τις επιτυχίες του («Μουσική για τσόγλανους», «Φράχτης», «Πολυκατοικίες», «Όχι σήμερα», «Τίποτα στον κόσμο» και άλλα πολλά κομμάτια που έχουν χιλιοτραγουδηθεί από τους φαν του). Την ώρα που έλεγε το κομμάτι «Παυσίπονα» βγήκε στη σκηνή ο Σαντάμ, όπως σχεδόν σε όλες του τις συναυλίες, μιας και ο ίδιος ραπάρει στο τραγούδι. Ο «ψηλός» είπε δύο τραγούδια το «Immortale» το οποίο αφιέρωσε στη μάνα του και το «Μπάτε σκύλοι», πριν αποχωρήσει από τη σκηνή.

?ξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι όταν ο ΛΕΞ είπε το «Μπόμπαν», οι «Πάνθηρες» (σ.σ. οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου) μετά το τέλος του κομματιού φώναζαν συνθήματα για τον πρώην παίκτη τους. Να σημειώσουμε για όποιον δε γνωρίζει, ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς ήταν ένας εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών του Πανιωνίου, που το 1993 στον τέταρτο αγώνα για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος μπάσκετ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα χτύπησε το κεφάλι του στη βάση της μπασκέτας μετά από ένα ακυρωμένο καλάθι από τους διαιτητές. Ο Σέρβος έπαθε κάταγμα – εξάρθρωμα του έκτου αυχενικού σπονδύλου με τραυματισμό του νωτιαίου μυελού και παράλυση από το επίπεδο τραυματισμού και κάτω.

Η συναυλία αυτή είχε κάτι που δεν είχαν οι άλλες του ΛΕΞ: το στοιχείο της θεατρικότητας. Σε όλα τα κομμάτια από τον νέο του δίσκο είχε προσθέσει σκηνές που έκαναν  τη συναυλία μοναδική και αξέχαστη στους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Το τελευταίο κομμάτι που είπε, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το «Πουλιά», μιας και είναι το τελευταίο τραγούδι του δίσκου του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αφού τελείωσε να ραπάρει τίμησε, με τον δικό του τρόπο, τον αδικοχαμένο Δ.Π.Θ, που έφυγε τόσο νέος προδομένος από την καρδιά του, βάζοντας ένα κομμάτι του και απελευθερώνοντας περιστέρια στη μνήμη του, συνδέοντας έτσι και το τραγούδι του.

Αυτή η συναυλία θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για το γεγονός ότι ήταν η μεγαλύτερη σε θέμα προσέλευσης κοινού, αλλά για το γεγονός ότι όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, ακόμα και άτομα που δεν έχουν τόση μεγάλη ιδέα για το τι εστί ΛΕΞ, πέρασαν υπέροχα σε μια εποχή που χρειαζόμαστε τη διασκέδαση όσο τίποτα άλλο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τελευταία