Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣThe Noise Figures - The Perfect Spell

The Noise Figures - The Perfect Spell

Οι Noise Figures εν μέσω απελπιστικής καραντίνας δοκίμασαν στην τέταρτη δισκογραφική δουλειά τους τη συνταγή του The Perfect Spell και τα πήγαν πολύ καλά! Αν για οποιοδήποτε λόγο η ιδέα του να ακούσετε ένα ολόκληρο… garageous heavy psych LP δεν σας φαίνεται και πολύ ελκυστική, μπορείτε πολύ εύκολα να ακούσετε το “Belong” και να πειστείτε ότι αξίζει να πατήσετε το play από την αρχή.

Το “I Cheat Death” θα αποζημιώσει αυτή σας την επιλογή και θα δώσει σε όσους έχουν γυρίσει ήδη στις δουλειές τους ένα επικό badass-ινάτο πρωινό soundtrack! Για ευνόητους λόγους και με δυναμισμό το “Road Rage” ακολουθεί το sequence του πρωινού soundtrack αυτού. Αν και συνήθως το τρίτο κομμάτι κάθε album μου αρέσει (προσωπική μου στατιστική), το ομώνυμο του δίσκου δε με τρελαίνει ιδιαίτερα ή ίσως απλά να το «ξεχνάω», αφού ακολουθεί το “Belong” (τα ’παμε) και ύστερα, σε τέλεια συνέχεια, το “Veins”. Αν κλείσεις τα μάτια νοερά σχηματίζεται η εικόνα του Billy Corgan (Smashing Pumpkins) να απολαμβάνει τα φωνητικά που τον θυμίζουν. Ένα άψογο δίδυμο μείγμα 70s ψυχεδέλειας, garageous (δεν ξέρω αν υπάρχει ο όρος, αν όχι τον καθιερώνω εδώ) και noisy αισθητικής, που θα ήθελα πολύ να ακούσω ζωντανά. Γενικότερα όλο το album είναι εξαιρετικό live material, πράγμα που επιβεβαιώνει την ταυτότητα και το πραγματικό ατού του ντουέτου κιθάρας και ντραμς των Noise Figures. Το “Witness” είναι ένα ok κομμάτι, που παρά το ενδεικνυόμενο για sing alongs κλείσιμό του, ομοίως «χάνεται» μεταξύ του εξαιρετικού προηγούμενου διδύμου και του πολύ ενδιαφέροντος “Echoes Down the Hall”. Ένα κομμάτι grooveάτο και χαρούμενο, αρκούντως αλήτικο και heavy, ιδανικό για να λειτουργήσει ως οδηγός στο ακόμη πιο βαρύ και σχετικώς πιο αργό “Pilgrims of the Dark”, το οποίο και αποτελεί το τελικό συστατικό του ξορκιού. Αν και κλείνει κάπως απότομα, μου άφησε ένα όμορφα δυναμικό συναίσθημα, κοντινό σε αυτό του live που ξάφνου κλείνουν οι ενισχυτές κι ενώ τα ’χεις δώσει όλα, θέλεις κι άλλο!

Όντας πολύ κοντά στη γενικότερη αισθητική του “Telepaths” (2018), παρ’ ότι μικρό σε διάρκεια, το “The Perfect Spell” των Noise Figures, κερδίζει το αυτί. Μεστό και με προσεγμένη την αλληλουχία των κομματιών, θα σε κάνει να πατήσεις repeat σε αρκετά σημεία, καθώς υπάρχουν πολύ δυναμικές στιγμές καθ ’όλη τη διάρκεια του. Οι καταβολές εμφανείς, Black Sabbath και Black Angels συνεχίζουν να δίνουν το βροντερό τους «παρόν», χωρίς ωστόσο να κλέβουν την παράσταση, ενώ η συνεχώς εμπλουτιζόμενη ψυχεδέλεια και το garage ύφος, δίνουν πόντους εξέλιξης. Ο μόνος μου προβληματισμός έγκειται στο ότι αν η πρώτη μου εμπειρία με το συγκεκριμένο υλικό ήταν live, θα δυσκολευόμουν να βρω πίσω στο studio το νεύρο και το ρυθμό και το γενικότερο tripping feeling που αναμένω από τη ζωντανή απόδοση. Αν κάποιον τον μπερδεύει, αν έχει δει τους Noise Figures επί σκηνής, θα καταλάβει πολύ καλά τι εννοώ. Αν πάλι όχι, ας κρατήσει απλά ότι το The Perfect Spell θα πάρει την προσοχή που πρέπει, όταν με το καλό αρχίσουν ξανά οι συναυλίες. Μέχρι τότε, εγώ θα το ακούω!

Rating:

7.0


Εταιρεία: Made of Stone Recordings
Genre: Garageous Heavy Psych
Παραγωγός: Noise Figures, Alex Bolpasis (Suono Studio)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03/04/2020

Band links: Facebook, Instagram, Spotify, Bandcamp