Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣThe Vulcan Itch - Trapped in a Cage

The Vulcan Itch - Trapped in a Cage

Καμιά φορά όταν έχει κυκλοφορήσει κάτι αξιοσημείωτο ένας δικός σου άνθρωπος το αφήνεις λίγο στην άκρη γιατί ξέρεις πως κάποια στιγμή θα το πιάσεις. Με το συγκεκριμένο EP των The Vulcan Itch άργησα πάρα πολύ και είναι κρίμα και άδικο, άδικο και κρίμα ή ακόμα και κρίμα κρίμα, άδικο άδικο να μην πω δυο λογάκια για ένα EP που σας εγγυώμαι πως αξίζει τον κόπο να ακούσετε

Το "Trapped in a Cage" αποτελείται από 5 κομμάτια διάρκειας 3-4 λεπτών που σε κάνουν να θες να κοπανηθείς χορεύοντας. O Ερωτόκριτος Κολαΐτης είναι ένας από τους αγαπημένους μου drummer της γενιάς του και παρέα με τον Νίκο Χαλκούση στο μπάσο συνθέτουν ένα εξαιρετικό και χορταστικό στα αφτιά Rhythm Section που δίνει την στιβαρότητα και τον ρυθμό που χρειάζονται τα ιδιαίτερα catchy riffs του Σπύρου Γεωργαντά για να αναδειχθούν. Η φωνή του Σπύρου στο συγκεκριμένο EP δείχνει πιο ώριμη και έτοιμη από ποτέ, προσφέροντας μας μια υπέροχη rock αλητεία.

Οι The Vulcan Itch έχουν γεμάτο ήχο, είναι φοβερά δεμένοι και έχουν ξεκάθαρο θέλω. Οι συνθέσεις τους είναι συγκλονιστικά ευκολομνημόνευτες παρά τα πολλά τους μέρη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εναλλάσουν τόσο ήπια και αριστοτεχνικά που καταλήγει να ακούγεται απλό ενώ στην πραγματικότητα γίνεται ο χαμός ο ίδιος. Το σίγουρο είναι πως για 17 λεπτά δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα, δίνοντας σου μια γερή σφαλιάρα στην μούρη. Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο που να σε αφήνει να ξεκουραστείς, σου κάνει εντύπωση από την πρώτη ακρόαση και σε κάνει να θες να το ακούσεις ξανά και ξανά.

Τα παιδιά έχουν ασχοληθεί πολύ και αυτό ακούγεται σε κάθε νότα. Η παραγωγή και η μίξη που έγινε από τον ίδιο τον Νίκο Χαλκούση στα studio Lychnopolis είναι Top Class επιπέδου και γουστάρω πραγματικά που δεν δέχτηκαν καμία έκπτωση στον ήχο τους. Οι συνθέσεις που ξεχώρισα είναι το "Find Yourself" του οποίου το ρεφρέν δεν μπορώ να σταματήσω να τραγουδάω και το "Give me A Reason" με το συγκλονιστικό του χτίσιμο. Δεν σας βάζω βαθμολογία για ένα EP 17 λεπτών, παρότι για τα δικά μου γούστα είναι εξαιρετικά υψηλή. Το μόνο που έχω να σας πω είναι πως τα παιδιά αποτελούν παράδειγμα του τι πάει να πει σοβαρό Power Rock Trio και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να πατήσετε το play!

Band: The Vulcan Itch
Album: Trapped in a Cage
The Vulcan Itch are: Σπύρος Γεωργαντάς (Κιθάρα, Φωνή), Ερωτόκτιτος Κολαϊτης (Drums), Νίκος Χαλκούσης (Μπάσο)
Genre: Rock, Hard Rock
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/05/2022
Band Links: Facebook | Instagram | Spotify | YouTube |
Bandcamp

Τελευταία