Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑMihalis Kalkanis Group - Emotions

Mihalis Kalkanis Group - Emotions

Μπαίνει ο Αύγουστος καυτός και όπως σε κάθε τέλος της season πρέπει να κοιτάξουμε τι αξιόλογο βγήκε που πάνω στο τρέξιμο των ατελείωτων συναυλιών το αφήσαμε πίσω. Έτσι λοιπόν βρίσκω την ευκαιρία να σας μιλήσω για ένα album που μου κρατάει συντροφιά πολλές μέρες τώρα το οποίο είναι το Emotions των Mihalis Kalkanis Group.

Το Emotions διαρκεί μόλις 39 λεπτά και περιέχει 8 ιδιαίτερα κινηματογραφικές συνθέσεις οι οποίες ακούγονται σαν ένα σύνολο και έχουν την μοναδική ιδιότητα να σου μεταφέρουν εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Μεγάρου μουσικής Αθηνών η οποία λειτουργεί σαν ένα ακόμα όργανο προσθέτοντας βάθος και αμεσότητα στο αποτέλεσμα. Ο ήχος είναι ασύλληπτα καλός και το καταλαβαίνεις κατευθείαν με ένα ζευγάρι αξιόλογα ακουστικά.

Παρόλο που δεν είμαι ειδικός, δεν θα το χαρακτήριζα Jazz. Περισσότερο μου ακούγεται σαν ένα αριστοτεχνικό soundtrack το οποίο ξεχειλίζει αισθητική. Τα μελωδικά μοτίβα εναλλάσσονται συνέχεια, άλλοτε μυρίζοντας Ευρώπη, άλλοτε Βαλκάνια και Ανατολή. Το Emotions σε καλεί να πάρεις μέρος στο μουσικό του ταξίδι το οποίο είναι γεμάτο πειραματισμό και αυθεντικότητα. Φυσικά όργανα μπλέκουν με ηλεκτρονικούς ήχους και φωνητικές λούπες προσδίδοντας πολλά layers τα οποία σε φωνάζουν να επιστρέψεις ξανά και ξανά ώστε να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο, κάτι που άφησες ή ακόμα και κάτι που σου έλειψε.

Το Emotions είναι ένα απολύτως ταιριαστό όνομα σε αυτό το εγχείρημα το οποίο είναι η αποτύπωση των τριων ετών του μουσικού σχήματος ως τώρα, όπως λέει ο ίδιος ο Μιχάλης Καλκάνης. Αυτός και οι συνοδοιπόροι του Λευτέρης Ανδριώτης, Βασίλης Μπαχαρίδης, Ορέστης Μπενέκας και Χρήστος Καλκάνης καταφέρνουν να σου ξυπνήσουν συναισθήματα όπως η νοσταλγία, η θλίψη, η ανυπομονησία και η χαρά, πολλές φορές και μέσα σε μια σύνθεση. Ένα γεμάτο έργο το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει στην διάθεση του 39 λεπτά, δηλαδή σε όλους.

Band: Mihalis Kalkanis Group
Album: Emotions

Εταιρεία: United We Fly
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10/06/2022
Band Links: Facebook | Instagram | Spotify | YouTube |
Bandcamp

Τελευταία