Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣMIDNIGHT EXPRESSΑλυσιδωτά γέλια στη Ριβιέρα του καύσωνα

Αλυσιδωτά γέλια στη Ριβιέρα του καύσωνα

Φωτογραφίες: Γιάννα Φώτου

Ο καύσωνας καλά κρατά, η Αθήνα αδειάζει, σταδιακά οι Αυγουστιάτικοι ρυθμοί εγκαθίστανται και το Midnight Express ετοιμάζεται για διάλειμμα. Όχι όμως προτού «κλείσει» προσωρινά με την ίσως πιο εύθυμη και χαλαρή προβολή της καλοκαιρινής του σεζόν μετά το Ninja 3: The Domination. Κάτι το οποίο φάνηκε και από το flyer της προβολής που ο ΄Ακης Καπράνος μάλλον είχε μεγάλα κέφια την ώρα που το δούλευε.

Ο κόσμος αναμενόμενα λίγος, πράγμα επόμενο δεδομένης της εποχής, ωστόσο αυτοί που τίμησαν τη Ριβιέρα αυτή την Παρασκευή αποζημιώθηκαν με το παραπάνω (και οι 50 πρώτοι με μια δωρεάν μπύρα κερασμένη από τη Noctua Brewery). Η ώρα της προβολής φτάνει, αυτή τη φορά το ρόλο του προλόγου αναλαμβάνει ο ίδιος ο ΄Ακης, μιλώντας πρώτα και κύρια για το προσωρινό διάλειμμα του Midnight Express. Στα της ταινίας, να αναφερθεί πως είναι μια από τις ταινίες που σπάει τον κανόνα των ταινιών που δεν έχει δει στη μεγάλη οθόνη, καθώς την είχε δει σε μικρή ηλικία. Και η τότε προβολή της του έμεινε σε τέτοιο βαθμό ώστε ορισμένοι υπότιτλοι δε χρειάστηκε καν να δουλευτούν στο κεφάλι του προκειμένου να μεταγλωττιστούν. Τρανό παράδειγμα, η ατάκα που αφορά στα ανδρικά γεννητικά όργανα μαγειρεμένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο που μεταφράστηκε από μνήμης. Και φυσικά έγινε λόγος για το πώς επί της ουσίας το ΄Ακρως Τρελό Κι Απόρρητο αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο στη μεγάλη κληρονομιά της κωμωδίας όπως την όρισε ο τεράστιος Mel Brooks.

Προτού τα φώτα σβήσουν, η καθιερωμένη ευχαριστία του κοινού που στηρίζει το εγχείρημα και η ανανέωση του ραντεβού με το αγαπημένο Midnight Express στις 19 Αυγούστου με αλλαγή κλίματος, με το City Of The Living Dead του θρυλικού Lucio Fulci. Ανυπομονούμε μέχρι τότε και να δηλώσουμε προκαταβολικά πως φθονούμε τους Σαλονικείς για το τριήμερο γλέντι με Suspiria-Assault on Precinct 13-Yor’s World (παρουσία του The Film Pit) στις 26/27/28 Αυγούστου.

Τελευταία