Αρχική EVENTSΑΤΖΕΝΤΑΟι Borknagar για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Αθήνα & Θεσσαλονική)

Οι Borknagar για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Αθήνα & Θεσσαλονική)

22/08/2022

Τους Borknagar τους γνωρίζουμε όλοι από τα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν και μας εξέπληξαν με την πρωτοπορία τους να επιδιώξουν μια πιο μελωδική προσέγγιση στο Black Metal ,έναντι των υπόλοιπων Νορβηγών οι οποίοι επιδίδονταν σε μια μάχη για το ποιος θα φανεί πιο "ακραίος" . Με θεματολογία που αντλεί έμπνευση από τη Viking κληρονομιά και τη φύση της Σκανδιναβίας σε κάθε album παρουσιάζονταν και πιο Progressive αλλά και Επικοί με τα φωνητικά του Vintergorg και τις μοναδικά εμπνευσμένες συνθέσεις να οδηγούν τον ακροατή σε τοπία μυθικά και μαγικά.

 

 

Πραγματικά,δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε άλλη μπάντα με τέτοια δισκογραφική συνέπεια, η οποία να έχει τόσο ωραία εξέλιξη από album σε album και όλα αυτά μέσα στη μυθική Viking ατμόσφαιρα. Και εκεί που δεν ξέρεις τι να περιμένεις ακόμα από αυτούς, μετά και τη φυγή του Vintersorg, έρχεται το, καλύτερο ,κατά την άποψη μας, album του 2019 True North! Πόσο απλός και πετυχημένος τίτλος, αυτό το Album είναι Πραγματικός Βοράς! Ο συνθέτης (Øystein) έρχεται με τις πιο επικές και λυρικές τους ιδέες και βρίσκει τον κατάλληλο ερμηνευτή στο λαρύγγι του Vortex ο οποίος πλέον αναλαμβάνει πλήρως τα φωνητικά και είναι ένας μικρός Θεός δίπλα από τον Odin και τον Thor! Σε εποχές όπου πλέον ελάχιστοι γράφουν Albums τα οποία να ακούγονται στην ολότητα τους, αλλά κυριαρχούν η εντύπωση του ενός κομματιού,της δυνατής-πλαστικής παραγωγής και των ανούσιων Growls, έρχονται οι Bonknagar να μας καθηλώσουν, αποδεικνύοντας πως η πορεία και η επιτυχία τους όλα αυτά τα χρόνια μόνο τυχαία δεν είναι.

March λοιπόν για ενά ταξίδι στον Πραγματικό Βορρά!

Εισιτήρια:

Ηλεκτρονική προπώληση 20€ με κάρτα ή paypal στο http://krisisproductions.eventbrite.com (τα εισιτήρια θα ανταλλάσσονται στην είσοδο με Hard copies)
Φυσική περιορισμένη προπώληση 20€, εν συνεχεία 23€

Αθήνα - KYTTARO Live Club:
► Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)

Θεσσαλονίκη - 8Ball Club:
Empire store (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10, τηλ.: 2313 090287)
ALONE Records (Γ. Θεοχάρη 2, τηλ.: 2310 266772, http://alone.gr/)
Ticket House
Classic cafe-bar Διωροφον (Μεταμορφώσεως, Καλαμαριά. τηλ.: 2310 453998)
Στην είσοδο το εισιτήριο θα κοστίζει 25€.

Borknagar liva at Greece, athens, thessaloniki

 

Τελευταία