Αρχική POP CULTURETHE RINGS OF POWERΟ Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οδηγός για το Rings of Power

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οδηγός για το Rings of Power

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης | Ένα εκθαμβωτικό project

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της ακριβότερης τηλεοπτικής σειράς στην ιστορία πλησιάζει στο τέλος της. Στις 2 Σεπτεμβρίου στο Amazon Prime καταφθάνει Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης. 67 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία των βιβλίων του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring), «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» (The Lord of the Rings: The Two Towers), και «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» (The Lord of the Rings: The Return of the King), το έπος αποκτά τηλεοπτική σειρά.

Με το έργο του J.R.R. Tolkien να έχει ήδη υμνηθεί στον κινηματογράφο χάρη στις ταινίες του σπουδαίου Peter Jackson, το Amazon Prime αποφάσισε να φέρει στο κοινό μια σειρά-κολοσσό. Δημιουργία των J. D. Payne και Patrick McKay, Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης αναμένεται να έχει παραγωγή αξίας τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Στη μουσική, ο σπουδαίος Howard Shore και ο Bear McCreary (Battlestar Galactica, Black Sails, Agents of S.H.I.E.L.D.). Στην παραγωγή μεταξύ άλλων βρίσκουμε τον Jason Cahill (The Sopranos, Fringe) και την Gennifer Hutchinson (Breaking Bad, Better Call Saul, The X-Files). Παρακάτω το πλήρες επίσημο soundtrack της πρώτης σεζόν.

Το The Lord of the Rings: The Rings of Power αναμένεται να έχει πέντε σεζόν, με την πρώτη να γνωρίζουμε πως θα περιλαμβάνει 8 επεισόδια. Η διάρκειά τους είναι άγνωστη προς το παρόν, ενώ γνωρίζουμε πως το πρώτο θα ονομάζεται «Shadow of the Past» και θα προβληθεί μαζί με το δεύτερο, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, παγκοσμίως, από το Amazon Prime. Τα υπόλοιπα επεισόδια θα κυκλοφορήσουν στις: 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, και 14/10 (όλα Παρασκευή). Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης αναμένεται να έχει επεισόδια διάρκειας τουλάχιστον μιας ώρας.

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης | Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης θα είναι μια σειρά της οποίας τα γεγονότα θα διαδραματίζονται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα στα The Hobbit και The Lord of the Rings. Θα ξεκινήσει σε μια εποχή σχετικής ειρήνης και πρόκειται να καλύψει όλα τα μεγάλα γεγονότα κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης: τη δημιουργία των Rings of Power, την άνοδο του Σκοτεινού Αρχοντα, Σάουρον (Διαβάστε εδώ: Ποιός είναι ο Σάουρον;), την πτώση του βασιλείου της Νούμενορ, και τη συμμαχία των Ξωτικών και των Ανθρώπων. Αυτά τα γεγονότα εκτυλίσσονται σε διάστημα χιλιάδων ετών στις ιστορίες του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ωστόσο στη σειρά θα τα δούμε συμπυκνωμένα.

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης , δεν διαθέτει τα πλήρη δικαιώματα της δουλειάς του J.R.R. Tolkien

Η Δεύτερη Εποχή (Second Age) της Middle Earth διήρκεσε 3.441 χρόνια συνολικά. Χαρακτηρίστηκε από την άνοδο του βασιλείου της Númenor, την άνοδο του Sauron, την εμφάνιση των Ringwraiths (Nazgûl) και τους πρώτους πολέμους των Δαχτυλιδιών μεταξύ του Σάουρον και των Ξωτικών. Το One Ring δημιουργήθηκε στη διάρκεια του Second Age. Πρόκειται για μια περίοδο το τέλος της οποίας σηματοδοτείται από την πτώση του Σάουρον, στο τέλος του War of the Last Alliance, όταν ο Isildur αφαιρεί το δαχτυλίδι από το χέρι του Sauron. Ενδεικτικά, οι ταινίες «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» ξεκινούν το 3001 της Τρίτης Εποχής της Μέσης Γης, στα 111α γενέθλια του Bilbo Baggins, 3001 χρόνια μετά το τέλος της Δεύτερης Εποχής.

Το βασίλειο της Numenor, περιοχή με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Δεύτερη Εποχή της Middle Earth και στη σειρά του Amazon Prime, The Lord of the Rings: The Rings of Power

Περιοχές-κλειδιά της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης τις οποίες γνωρίζουμε από τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, περιλαμβάνουν:

- Τη Gondor, βασίλειο των ανθρώπων που στάθηκε απέναντι στον Σκοτεινό Αρχοντα, η οποία ιδρύεται προς το τέλος του Second Age

- Τη Mordor, βασίλειο του Sauron

- Το οχυρό Barad-dûr, κεντρική βάση του Sauron, στην κορυφή του οποίου βρισκόταν το Μάτι του Σάουρον

- Το Rivendell, καταφύγιο Ξωτικών και άλλων φυλών το οποίο δημιούργησε ο Έλροντ (Διαβάστε εδώ: Ποιος είναι ο Έλροντ;)

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης | Χαρακτήρες και Ηθοποιοί

Οι τυχεροί ( ; ) που έχουν διαβάσει το Σιλμαρίλλιον (The Silmarillion), γνωρίζουν καλά πως οι ιστορίες του J.R.R. Tolkien περιλαμβάνουν τόσα πολλά και δύσκολα ονόματα, ώστε το βιβλίο συνοδευόταν από οδηγό στο τέλος του -πολλών σελίδων- με λίστα ονομάτων και σύντομων περιγραφών των χαρακτήρων. Η Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης περιλαμβάνει εκατοντάδες σημαντικά ονόματα και οι δημιουργοί της σειράς The Rings of Power είχαν και έχουν ένα δύσκολο έργο στα χέρια τους.

Morfydd Clark – Galadriel

Γνωστή από τους ρόλους της στις ταινίες Saint Maud και The Personal History of David Copperfield, καθώς και από τον ρόλο της ως Mina Harker στη σειρά Dracula του BBC, η Morfydd Clark γίνεται η δεύτερη ηθοποιός που ενσαρκώνει τη Γκαλάντριελ, μετά τη σπουδαία Cate Blanchett. Η Γκαλάντριελ κατά τη Δεύτερη Εποχή αισθάνεται το κακό να επιστρέφει στη Μέση Γη και προσπαθεί να προειδοποιήσει άπαντες. Είναι σαφώς νεότερη (σ.σ. παρόλα αυτά ήδη χιλιάδων ετών) και πολύ πιο ενεργή, θα τη δούμε με πανοπλία και όπλα να πολεμάει. (Διαβάστε εδώ: Ποια είναι η Γκαλάντριελ;)

Η Morfydd Clark (αριστερά) θα υποδυθεί τη Γκαλάντριελ (δεξιά) στη σειρά Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης

Robert Aramayo - Elrond

Ενσάρκωσε στο Game of Thrones των νεαρό Eddard Stark (Ned Stark, τον οποίο υποδύεται και ο Sean Bean) και πρωταγωνίστησε στο Behind Her Eyes του Netflix. Ο Robert Aramayo αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον Έλροντ μετά τον Hugo Weaving. Στο Second Age της Middle Earth, ο Elrond βιώνει τρομερές αλλαγές στον χαρακτήρα του, καθώς από αισιόδοξος αρχιτέκτονας και πολιτικός, μετατρέπεται σε ένα ανήσυχο και εσωστρεφές πλάσμα που βλέπει το κακό να «καταπίνει» τη Μέση Γη.

Ο Robert Aramayo (αριστερά) θα υποδυθεί τον Έλροντ (δεξιά) στη σειρά The Lord of the Rings: The Rings of Power

Maxim Baldry - Isildur

Ο Maxim Baldry αναλαμβάνει τον πρώτο ουσιαστικά μεγάλο ρόλο του και θα υποδυθεί τον βασιλιά Isildur, πριν γίνει βασιλιάς. Στη Δεύτερη Εποχή, ο Isildur είναι ναυτικός, γιός του Elendil και γεννημένος στο βασίλειο του Numenor. Ο ένας εκ των δημιουργών του σόου, Patrick McKay, έχει συγκρίνει τον Isildur με τον Michael Corleone όπως τον ενσαρκώνει ο Al Pacino στο The Godfather. Οι δημιουργοί έχουν τονίσει πως θέλουν να αναδείξουν την τραγική πλευρά της ζωής του Isildur και να τονίσουν την τραγωδία που κατέληξε στον θάνατό του, φεύγοντας μακριά από το πως αποδόθηκε στις ταινίες η συμπεριφορά του από τη στιγμή που πήρε το One Ring από τον Σάουρον.

Ο Maxim Baldry (αριστερά) θα υποδυθεί τον νεαρό Isildur (δεξιά) στη σειρά Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης

Charles Edwards - Celebrimbor

Υποδύθηκε τον προσωπικό γραμματέα της Βασίλισσας Ελισάβετ, Martin Charteris, στη σειρά The Crown του Netflix στην 3η και 4η σεζόν. Ο Charles Edwards σε ηλικία 52 ετών αναλαμβάνει έναν κομβικό χαρακτήρα, τον Celebrimbor. Πρόκειται για το Ξωτικό το οποίο κατασκεύασε τα Rings of Power υπό την καθοδήγηση του Annatar, δηλαδή του Σάουρον.

Ο Charles Edwards (αριστερά) θα υποδυθεί τον Celebrimbor (δεξιά) στη σειρά Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης

Benjamin Walker – Gil-Galad

Από Patrick Bateman στη θεατρική μεταφορά του American Psycho, βασιλιάς των Ξωτικών. Ο Benjamin Walker αναλαμβάνει τον ρόλο του Γκιλ Γκάλαντ (Διαβάστε εδώ: Ποιός είναι ο Γκιλ-Γκάλαντ;), High King of the Elves, ο οποίος διοικεί τα Ξωτικά από τη Lindon. Ο χαρακτήρας αναφέρεται από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν στο ποίημα με τίτλο «Η Πτώση του Γκιλ-Γκάλαντ» και ο Walker είπε πως η σειρά θα επικεντρωθεί και σε αυτό. Ο Γκιλ Γκάλαντ ήταν πανίσχυρο ξωτικό, με τρομερές πνευματικές δυνατότητες και γνώριζε πως το κακό επιστρέφει τη Μέση Γη πολύ νωρίτερα από τα περισσότερα πλάσματα.

Ο Benjamin Walker (αριστερά) θα υποδυθεί τον Γκιλ-Γκαλάντ (δεξιά) στη σειρά Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης | Όλες οι λεπτομέρειες

Όπως είπαμε παραπάνω, Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης είναι μια σειρά η οποία αναμένεται να έχει πέντε σεζόν. Η πρώτη σεζόν είναι γνωστό πως θα περιλαμβάνει 8 επεισόδια, με τα δυο πρώτα να κυκλοφορούν μαζί στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Amazon Prime. Η διάρκεια των επεισοδίων αναμένεται να είναι από 60 λεπτά και πάνω. Σε ότι αφορά τι πρόκειται να δούμε στη σειρά, γνωρίζουμε αρκετά πράγματα ήδη πριν καν δούμε τα πρώτα επεισόδια.

Η Γκαλάντριελ θα είναι κεντρικός χαρακτήρας, μαζί με τον Έλροντ, τον Γκιλ Γκάλαντ, τον Durin IV (Owain Arthur), πρίγκιπα της πόλης των Νάνων, Khazad-dum, τον Arondir (Ismael Cruz Cordova), τον Isildur, τη Miriel, βασίλισσα του Numenor (Cynthia Addai-Robinson), την Elanor "Nori" Brandyfoot (Markella Kavenagh), ένα νεαρό Harfoot (σ.σ. πρόγονοι των Hobbits), και την Disa (Sophia Nomvete), πριγκίπισσα της Khazad-dum.

Η Sophia Nomvete (αριστερά) θα υποδυθεί την πριγκίπισα της Khazad-dum, Disa, και ο Owain Arthur (δεξιά), θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Durin IV στη σειρά του Amazon Prime, The Lord of the Rings: The Rings of Power

Βάσει εποχής (σ.σ. Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης), θα δούμε το βασίλειο του Numenor, την πόλη Khazad-dum, το βασίλειο των Ξωτικών στη Lindon, και ίσως αργότερα στη σειρά δούμε τη Gondor, την Arnor, το Rivendell, και άλλα μέρη από τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών. Βάσει λογικής, θα δούμε τη Mordor, αφού τη δημιούργησε ο Melkor/Morgoth κατά την Πρώτη Εποχή, και αρκετές ακόμη τοποθεσίες είναι υποψήφιες για να εμφανιστούν στη σειρά.

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης | Τι θα δούμε;

Από αυτά που γνωρίζουμε έως τώρα, το μοναδικό «αγκάθι» που εντοπίζουμε, είναι πως η σειρά Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης (The Lord of the Rings: The Rings of Power), δεν διαθέτει τα πλήρη δικαιώματα της δουλειάς του J.R.R. Tolkien. Αυτό σημαίνει πως οι λάτρεις και γνώστες του αντικειμένου, θα δουν πολλές αλλαγές σε αυτά που γνωρίζουν, αν οι δημιουργοί έχουν αποφασίσει να συμπεριλάβουν και δική τους ιστορία -κάτι το οποίο θεωρούμε δεδομένο ότι έχει ήδη συμβεί.

Πέρα από αυτό όμως, η σειρά θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε εξαιρετικά σημαντικά πρόσωπα για την ιστορία της Μέσης Γης, άλλα σε νεότερη ηλικία από ότι τα έχουμε ήδη δει, και άλλα για πρώτη φορά στην οθόνη. Θα δούμε επίσης κάποιους χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από τη σειρά και δεν αναφέρονται στα βιβλία και τις ιστορίες του Τόλκιν. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα δούμε τα Two Trees of Valinor τουλάχιστον μια φορά, αφού υπάρχει στιγμιότυπο ξωτικού να τα κοιτάζει από μεγάλη απόσταση, στον ορίζοντα.

Ένα Ξωτικό κοιτάζει τα Δέντρα του Βάλινορ (Two Trees of Valinor) στη σειρά του Amazon Prime, The Lord of the Rings: The Rings of Power

Αυτό που περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία είναι αν θα υπάρξουν flashbacks από την Πρώτη Εποχή, ώστε να δούμε για πρώτη φορά στην οθόνη τον Morgoth, πρώτο Dark Lord και ισχυρότερο Vala που δημιουργήθηκε από τον Eru Iluvatar (σ.σ. δημιουργός του κόσμου και του σύμπαντος).

Xώρα: Νέα Ζηλανδία, Η.Π.Α.
Έτος: 2022
Γλώσσα: Αγγλικά
Σκηνοθεσία: J. A. Bayona (πρώτα δυο επεισόδια), Wayne Che Yip (τέσσερα επεισόδια), Charlotte Brändström (δυο επεισόδια)

Εταιρίες Παραγωγής: Amazon Studios, Tolkien Estate, Tolkien Trust, HarperCollins, New Line Cinema

Μουσική: Howard Shore (theme music composer), Bear McCreary (composer)

Πρωταγωνιστούν: Morfydd Clark, Maxim Baldry, Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Peter Mullan, Lloyd Owen, Benjamin Walker
Διάρκεια: 8 επεισόδια (πρώτη σεζόν) διάρκειας τουλάχιστον 60' το καθένα

 

Τελευταία