Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ1000mods: Επιστροφή στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα!

1000mods: Επιστροφή στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα!

Αν κάποιος με ρωτούσε με τι μουσική vibe-άρω, με τι είδους μελωδίες ταξιδεύει το μυαλό μου ή τέλος πάντων τι μουσική ακούω όταν θέλω να αποφορτιστώ από την πίεση της ρουτίνας, θα του έλεγα «Έλα στην Τεχνόπολη στις 10 Σεπτέμβρη να δεις τους 1000mods!». Δε θα μπορούσα να του περιγράψω με συγκεκριμένες λέξεις. Αυτόματα όμως θα σκεφτόμουν καλλιτέχνες που με τη μουσική τους διευκολύνουν την επίτευξη των παραπάνω στόχων και σίγουρα, όπως καταλάβατε, οι 1000mods θα βρίσκονταν ανάμεσα σε εκείνους. Στην πρώτη πεντάδα, κιόλας, τολμώ να πω.

1000mods: Youth of Dissent | Album Review

So many days, από τότε που τους απολαύσαμε στην Ελλάδα γενικά – μιας και είναι ταξιδιάρες ψυχές και πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις, μόνιμα σε ένα βανάκι μέσα είναι – και ειδικά όπως τους αρμόζει – Covid αφού. Φέτος, όμως, επιστρέφουν δυναμικά και πολλά υποσχόμενοι με τους stoner, grunge, dessert – και ό,τι άλλο θυμίζει ερημικό τοπίο – ρυθμούς τους για να μας παρουσιάσουν το τελευταίο τους δημιούργημα που ακούει στο όνομα "Youth of Dissent". Το album που πρόκειται να μας παρουσιάσουν ξεχειλίζει 90ίλα.

 

 

Από τα πιο εκρηκτικά κομμάτια του δίσκου (βλ. "Lucid") μέχρι τα πιο ατμοσφαιρικά (βλ. "Young"), είναι αναπόφευκτο κατά την ταπεινή μου γνώμη να μεταφερθούμε με συνοπτικές διαδικασίες σε κάποιο σκηνικό βγαλμένο από την – ίσως λίγο αδικημένη – δεκαετία του 90’. Για παράδειγμα, σε κάποιο αστικό τοπίο όπου έφηβες υπάρξεις με τα φαρδιά τους τζιν και τα καρό τους πουκάμισα συγκεντρώνονται σε πίστες και σε πλατείες και ξεδίνουν πάνω στο skateboard τους ή σε ένα εφηβικό δωμάτιο όπου συγκεντρώνονται παρέες εφήβων μετά από μαθήματα για να απολαύσουν μουσική σε αναλογική μορφή aka ζήτω η βελόνα (του πικ απ βεβαίως βεβαίως!).

Oι 1000mods επιστρέφουν στην Τεχνόπολη

Από την πρώτη τους απόπειρα δημιουργίας album (που μόνο με πρώτη απόπειρα δε μοιάζει δεδομένης της «αγκαλιάς» που δέχτηκε παγκοσμίως από το κοινό είτε πρόκειται για ακροατές του είδους είτε όχι), το "Super Van Vacation", το οποίο ξέσπασε το 2011 σαν θύελλα της ερήμου και παρέσυρε ό,τι βρήκε μπροστά του, στο πέρασμά του, μέχρι και τον τελευταίο τους δίσκο το "Young and Dissent", ένα flashback στα '90s, οι Kyuss α λα Χιλιομοδίτικα δε σταματούν να διατηρούν υψηλά τον πήχη και να αναζωπυρώνουν με τις εμφανίσεις τους (οι οποίες με λίγα λόγια είναι η μία καλύτερη από την άλλη), τις προσδοκίες μας.

100mods live

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα αφήσω το εξής φιλοσοφικό ερώτημα να είναι οι σκέψεις αναμονής μέχρι την ημέρα του live… "To be or n…" εεε εννοώ, "Are you lost when you've found your way ?"

Τους 1000mods, στις 10 Σεπτεμβρίου, θα προϋπαντήσουν οι μαγευτικοί Godsleep. Τι να πρωτοπώ γι’ αυτή τη μπάντα; 

► Για τα riffs που μας τρίβουν στα μούτρα σπιθαμή προς σπιθαμή ατόφιο stoner;
Ναι! 

Για την άκρως αισθησιακή φωνή της Amie που σαν σίφουνας σηκώνει κάθε τρίχα των χεριών σε σημείο που αν οι πόροι είχαν φωνή θα έλεγαν «ΦΤΑΝΕΙ»;
Σίγουρα! 

► Για τις μπασογραμμές που πλαισιώνουν κάθε κομμάτι και τους δίνουν τον όγκο που χρειάζεται για να εξισορροπηθεί η μελωδία;
Οπωσδήποτε!

 Για τις τόσο αρμονικές εκρήξεις του Dennis στα drums (ειδικά η εισαγωγή του "Ded Space"… Η ηρεμία πριν την καταιγίδα!); 
Μα φυσικά!

Οι Godsleep ζωντανά με τους 1000mods στην Τεχνόπολη

Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον αυτά και κάτι ψιλά ακόμη θα ανέφερα αν με ρωτούσαν για τους Godsleep. Πραγματικά κάθε live τους, μια ξεχωριστή εμπειρία. Το συνονθύλευμα φωνητικά – μελωδία ταξιδεύει με έναν τρόπο που μόνο οι Godsleep ξέρουν να πετυχαίνουν. Κάθε εμφάνιση, ένας λίθος στο σχηματισμό της stoner σκηνής της χώρας μας και όχι μόνο… Ωστόσο, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να διαπιστώσετε όλα αυτά που γράφω και να δημιουργήσετε τη δική σας εικόνα… Ραντεβού στα τσιμέντα!

Εισιτήρια: Τιμή: 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου) Προπώληση στο www.viva.gr

1000mods | Godsleep

 

Τελευταία