Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣBlind Guardian : Violent Shadows | Album Review

Blind Guardian : Violent Shadows | Album Review

Το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι review! Τρελός ο κύριος εδώ θα σκεφτείτε, αλλά όχι! Ή τέλος πάντων δεν είναι ακριβώς review. Και εξηγούμαι: Οι συγκυρίες για το νέο πόνημα (ναι, πιο γραφικό κι από το Ναύπλιο, όπως και το ίδιο το περιεχόμενο της παρένθεσης!) είναι ιδανικές. Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το Somewhere Far Beyond και οι Γερμανοί έχουν βγει περαντζάδα ξεσηκώνοντας το κοινό σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Οπότε οι μνήμες από το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ live στο Release Athens Festival 2022 στις 21/7 οι οποίες είναι ακόμα ολοζώντανες στο μυαλό μας. Στα παραπάνω αν προσθέσει κανείς τις τελευταίες δουλειές των λατρεμένων μας βάρδων, θα καταλάβει για ποιο λόγο θα πω ότι ήμουν ΠΟΛΥ συγκρατημένος πριν πατήσω το play. Οπότε θα περιμένω να ακούσω -πολλές φορές- ολοκληρωμένο το δίσκο για να σχηματίσω άποψη.

Διαβάστε εδώ: Release Athens Festival: Sabaton, Blind Guardian, Epica, Enemy of Reality, The Silent Rage

Και θα συνεχίσω με βαρυσήμαντη δήλωση, μαζευτείτε: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΣΚΑΚΙΑΣ. Ποτέ δεν ήμουν και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό! Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το ότι οι τελευταίοι τους δίσκοι ήταν ελαφρώς αμφιλεγόμενοι. Όχι κακοί, σε καμία περίπτωση, για μένα οι Guardian δεν έχουν βγάλει ποτέ κακό album, απλά ήταν διαφορετικοί από αυτά που μας είχαν συνηθίσει. Και ερχόμαστε στο σήμερα, που αποφάσισαν όπως φαίνεται να επιστρέψουν στις ρίζες τους και να μας αποζημιώσουν για τα…πέτρινα χρόνια της δισκογραφίας τους!

Το νέο EP των Blind Guardian, Violent Shadows, περιέχει τέσσερα κομμάτια, το ένα καλύτερο από το άλλο

Το νέο EP των Blind Guardian περιέχει 4 από τα 9 κομμάτια του επερχόμενου LP. Violent Shadows, Blood Of The Elves, Secrets Of The American Gods και Deliver Us From Evil. Και σας πληροφορώ λοιπόν αγαπητά μου παιδιά, ότι είναι το ένα καλύτερο από το άλλο! Οι Blind Guardian μας δείχνουν ότι θυμούνται τη δεκαετία του 90 που είχαν κρύψει κάπου βαθιά μέσα τους και χωρίς να αναμασούν τα περασμένα τους, παραδίδουν στο κοινό ωμές-με την καλή έννοια-συνθέσεις, ξεκάθαρα power, ξεκάθαρα speed σε άλλα σημεία, πείτε το όπως θέλετε στο τέλος τέλος γιατί εμένα δε μ’αρέσει να βάζω ταμπέλες! Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι τα κομμάτια τους (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) σου "μένουν" και περιμένω πώς και πώς να περάσω την πόρτα του δισκάδικου για να πάρω το The God Machine ολοκληρωμένο στα χέρια μου.

Αγάπησα ήδη το Violent Shadows και λάτρεψα το Blood Of The Elves. Ελπίζω τα υπόλοιπα 5 να είναι στο ίδιο επίπεδο για να μιλήσουμε επιτέλους για ένα δίσκο άξιο όχι να συγκριθεί, αλλά να μπορεί τουλάχιστον να σταθεί δίπλα στα μεγαθήρια της συλλογής τους! Αν είστε φαν του είδους, δώστε του σίγουρα μια ευκαιρία!

Tracklist:

1. Violent Shadows
2. Blood Of The Elves
3. Secrets of the American Gods
4. Deliver Us From Evil


Band: Blind Guardian
Album: Violent Shadows
Blind Guardian are: Hans Kürsch (φωνή), Andre Olbrich (κιθάρα), Marcus Siepen (κιθάρα), Frederik Ehmke (τύμπανα), Johan van Stratum (μπάσο)
Εταιρεία: Nuclear Blast Records
Genre: Power Metal, Speed Metal, Epic Metal
Παραγωγός: Blind Guardian, Bauerfeind
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/08/2022
Band Links: Blind Guardian | Facebook | Instagram | Twitter | Spotify | YouTube

 

Τελευταία