Αρχική ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣMIDNIGHT EXPRESSMidnight Express | Η βραδιά που γίναμε όλοι Compañeros στη Ριβιέρα

Midnight Express | Η βραδιά που γίναμε όλοι Compañeros στη Ριβιέρα

Φωτογραφίες: Γιάννα Φώτου


Η προηγούμενη εβδομάδα στο Midnight Express ήταν κάπως περίεργη για τον γράφοντα. Κάτι η νέα τάξη πραγμάτων στην πλατεία Εξαρχείων, κάτι το μούδιασμα που έφερνε στον αέρα, κάτι οι λίγοι γνωστοί και φίλοι. Σίγουρα είδαμε άλλο ένα cult διαμαντάκι αλλά δεν υπήρχε η εκστατική χαρά άλλων προβολών. Αυτή τη βδομάδα τα Εξάρχεια φαινόντουσαν πολύ πιο γεμάτα και πολλά περισσότερα αγαπημένα μέλη της οικογένειας ήταν παρόντα. Μπορεί ο `Ακης Καπράνος να φρόντιζε τα μέλη μας στην Θεσσαλονίκη αλλά κι εμείς ήμασταν στα έμπειρα χέρια του, δικού μας, Κώστα Χανδρινού σε ρόλο guest host.

Ο πρόλογος του αποτελούσε μια σύνοψη του αφιερώματος του με περιεκτική σεναριακή ανάλυση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ελάχιστοι στην αίθουσα είχαν δει το αριστούργημα του Sergio Corbucci αλλά ακόμα κι αυτοί θα είχαν την τύχη να δούνε πρόσθετο υλικό καθώς ο `Ακης εξασφάλισε ένα τρόπο τινά director’s cut. Μας μετέδωσε τον πολύπλευρο χαρακτήρα της ταινίας, η οποία κατά βάση είναι μια κωμωδία αλλά χωρίς να στερείται της δράσης, των αξιομνημόνευτων χαρακτήρων και του πολιτικού σχολίου, διαχρονικού αλλά όχι διδακτικού.

Όλα τα στοιχεία ήταν πράγματι στο πανί και στον αέρα, λίγες φορές έχω νιώσει τόση διασκέδαση σε προβολή του Midnight Express. Σε προσωπικό επίπεδο και ευθέως μπορώ να την συγκρίνω μόνο με την περσινή προβολή του Satanico Pandemonium. Δυο ξέφρενα b-movies στο φυσικό τους χώρο, από τον μόνο θεσμό της Ελλάδας που μας δίνει τέτοιες σπάνιες για προβολή ταινίες, με συνέπεια, κάθε εβδομάδα. Όπως μας υποσχέθηκε κι ο Κώστας βγήκαμε όλοι απ’ την αίθουσα τραγουδώντας “Vamos a matar, compañeros!” και περιμένουμε με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις του `Ακη Καπράνου για την χειμερινή σαιζόν.

Κοινό περιμένει έξω από τη Ριβιέρα για να εισθέλθει στην προβολή του Compañeros από το Midnight Express

Κοινό εισέρχεται στον κινηματογράφο Ριβιέρα για την προβολή του Compañeros από το Midnight Express

Ο Κώστας Χανδρινός του Depart.gr προλογίζει την προβολή της ταινίας Compañeros στη Ριβιέρα, στο πλαίσιο του Midnight Express

Το κοινό στη Ριβιέρα συμμετέχει στον πρόλογο της ταινίας Compañeros από το Midnight Express, με ερωτήσεις

Στιγμιότυπο από την ταινία Compañeros στον κινηματογράφο Ριβιέρα, όπου προβλήθηκε η ταινία από το Midnight Express

 

Τελευταία