Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠαρουσίαση Burger Fest: Τι θα ακούσουμε όσο τρώμε τα καλύτερα Burgers

Παρουσίαση Burger Fest: Τι θα ακούσουμε όσο τρώμε τα καλύτερα Burgers

12/09/2022

Επιμέλεια: Ειρήνη Τάτση, Χρήστος Καραγιάννης, Αγγελος Κοντός, Αλίκη Σεφέρου

Φέτος το Burger Fest μεγαλώνει όσο ποτέ, έρχεται στον μεγάλο υπαίθριο χώρο του ΟΑΚΑ αλλά πέρα από πολύ χορταστικό, είναι και άκρως μουσικό! Εκτός λοιπόν από τις πολυάριθμες επιλογές για φαγητό που θα βρείτε στο χώρο, από Burger Houses όπως Serial Grillers, Melt Burgers, Hoggies, Μπαρ Μπεε Κιου, Tyler’s, Jackaroo, Guerilla Chef, Raw Street Burgers, Τσίκεν the Van, Athens Vegan Burgers, RnD Burgers, Smash & Bun, 13 Sweet&Salty, Jailbird και άλλα που αναμένεται να ανακοινωθούν, θα βρείτε και πολλή μουσική. Και εννοούμε πολλή.

Το Burger Fest έχει φροντίσει να γεμίσει το στομάχι και την ψυχή σας, με δύο γεμάτα τριήμερα στις 16/09-18/09 και 23/09-25/09. Εμείς για τα burgers δεν έχουμε να σας πούμε πολλά, ένα burger δύσκολα μπορεί να πάει λάθος, ούτως ή άλλως όμως θα έχετε παντού γύρω σας τα καλύτερα. Μπορούμε όμως, να σας συστήσουμε στους μουσικούς που θα απολαύσουμε στη μουσική σκηνή του Burger Fest, κάποιους εκπροσώπους της αφρόκρεμας της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό.

Δείτε το δελτίο τύπου και διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα εδώ

Παρασκευή 16/09

►Nalyssa Green

H Nalyssa Green, είναι μια καλλιτέχνις με ήχο δικό της, μια δρυάδα που κάπως βρήκε το δρόμο της μέσα στο χάος της πόλης για να τη γεμίσει ομορφιά και ταξίδια σε ξεχασμένα όνειρα. Ιδιαίτερα πολυπράγμων καθώς γράφει δική της μουσική, μουσική για να ντύσει θεατρικές παραστάσεις ενώ ασχολείται και μετην ηθοποιία, όντας πολύ καλή σε όλα αυτά με τα οποία καταπιάνεται.

Το δισκογραφικό ξεκίνημα της Nalyssa Green έγινε το 2010 με το Barock, όπου ο στίχος της ήταν αγγλόφωνος και διατήρησε αυτό το στοιχείο και στην επόμενη κυκλοφορία που δημιούργησε, The Seed. Αργότερα όμως τόλμησε να γυρίσει κάτα κάποιο τρόπο στις ρίζες – δρυάδα δεν την είπα;- και να χρησιμοποιήσει ελληνικό στίχο στους επόμενους δύο δίσκους της, Μπλουμ και Ταξίδι Αστρικό. Το Μπλουμ μάλιστα αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο αποτελώντας σίγουρα έναν από τους πιο πολυακουσμένους δίσκους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Φυσικά θα αναφέρουμε, την ιδιαίτερη αισθητική της ματιά και τις επιλογές στις συνεργασίες της για τα εξώφυλλα των δίσκων της και των video clips των κομματιών της η οποία είναι πάντοτε spot on, πάντα πρωτότυπη χωρίς να ξεφεύγει από την προσωπική της στόμφα και συχνά, γεμάτη συμβολισμούς. Η Nalyssa Green θα ανοίξει πρακτικά τη μουσική σκηνή του Burger Fest με τον καλύτερο τρόπο. Στην εκπνοή του καλοκαιριού, θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο με ένα Καλοκαίρι.


►Good Job Nicky

Σε συνεντεύξεις του ο Νικόλας, συχνά αναφέρει ότι ήθελε πρώτα από όλους να δίνει αυτός το μπράβο στον εαυτό του και να νιώθει ότι έκανε καλή δουλειά. Εξ ου, και το ψευδώνυμό του που έξυπνα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει, μιας που αποτελεί απόγονο μίας άκρως καλλιτεχνικής οικογένειας και γιό ενός εκ των μεγαλύτερων Ελλήνων τραγουδιστών. Η επιλογή του όμως να μην χρησιμοποιήσει αυτή την ιδιότητα ως μαρκίζα, τον τιμά και γι’ αυτό δε θα σταθούμε κι εμείς πολύ σε αυτό, αλλά αποκλειστικά στη δική του δουλειά.

Ο νεαρός Good Job Nicky λοιπόν, είναι το next big thing της χώρας. Το βλέπουν όλοι. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα μόλις τον Οκτώβρη με το κομμάτι January 8th το οποίο έχει εκτοξευθεί στα τρία εκατομμύρια προβολές (!) ενώ κάθε νέο του κομμάτι φτάνει χωρίς καμία δυσκολία το μισό εκατομμύριο. Όχι άσχημα για έναν νέο καλλιτέχνη. Μάλιστα φέτος είχε διεκδικήσει και τη θέση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision όπου τελικά όπως ξέρουμε τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Κάποιες κακές γλώσσες έχουν ήδη πει ότι ίσως χρωστάει αυτή την έκρηξη και την προβολή στην κληρονομιά του. Ακόμη κι αν όμως κάποιος θεωρήσει ότι αυτό ισχύει, είναι εντελώς ανούσιο, μιας που ο God Job Nicky είναι πραγματικά και άσχετα από αυτό, εξαιρετικός σε αυτό που κάνει. Έχει δουλέψει αρκετά για να αποκτήσει όλα τα φόντα να γίνει ένας pop τραγουδιστής παγκοσμίου φήμης.

Μια καλή και δουλεμένη φωνή, signature μπλε μαλλιά, φοβερή αισθητική και video clip για κάθε νέο του κομμάτι πριν βγάλει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και μια ολοκληρωμένη persona – αυτή του ρομαντικού και σχετικά μαζεμένου, συναισθηματικού pop καλλιτέχνη που έχει ξεχωρίσει όλες τις τάσεις στην pop μουσική, τις οποίες χρησιμοποιεί με το δικό του τρόπο – γιατί παίρνει ερεθίσματα από πολλούς ήχους. Ο ήχος και η φωνή του θυμίζει τον Hozier κάπως για να σας δώσω να καταλάβετε όσοι δεν τον ξέρετε προς τα που κινείται, αλλά με μουσική αρκετά πιο πολύπλοκη και σύγχρονη. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του και φαίνεται ότι θα το κυνηγήσει.


►Dj Manos K

Μαζί τους, ο Dj Manos K που θα γεμίσει τις στιγμές που θα έμεναν διαφορετικά, κενές από μουσική, με τις επιλογές του. Ο Μάνος, γνωστός και ως The Man and His Failures, συνδυάζει τον σκοτεινό ήχο και οτιδήποτε post, με μελωδία και ρυθμό χορευτικούς, πράγματα δηλαδή τα οποία κάνουν το darkwave κίνημα υπερήφανο ακόμη και στις μέρες μας. Ω ναι, θα μας κάνει να χορεύψουμε ενώ σκουπίζουμε δάκρυα με το ψωμάκι από τα μπιφτέκια μας.


Σάββατο 17/09

►Λόγος Απειλή

To rap και το hip hop είναι δύο βασικοί άξονες του έργου και της ζωής του Χρήστου. Ο Λόγος Απειλή όπως όλοι τον ξέρουμε και τον αγαπήσαμε θα βρεθεί στη σκηνή του Burger Fest το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου για να εκκινήσει μια εκρηκτική βραδιά. Η συνταγή της εκρηκτικης ύλης περιλαμβάνει ρίμες, οργή και ερμηνείες που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και δε πρόκειται να ντραπούν.

Το πρώτο του βήματα ήταν ένα Ναρκωτικό Πολυτελείας (2006), που τον έβαλε στο επίκεντρο του μουσικού είδους που αγαπά. Αυτό οδήγησε στην παράλληλη, πολυετή συμμετοχή του στα σχήματα Ladose και Απέχεις, ενώ ταυτόχρονα συνέχισε να δημιουργεί μουσική με το δικό του προσωνύμιο ως Λόγος Απειλή και φυσικά δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα.

Η αγάπη του για αυτό που κάνει είναι κάτι που δεν κρύβεται. Πέρα από όλα όσα ήδη είπαμε, η δημιουργία της δισκογραφικής εταιρίας I Am Hip Hop της οποίας είναι ο ιθύνων νους, φανερώνει αυτή την αγάπη λίγο παραπάνω. Η I Am Hip Hop στηρίζει εδώ και χρόνια τις μουσικές επιδιώξεις του ίδιου του Λόγος Απειλή αλλά και πολλών ανερχόμενων καλλιτεχνών στο χώρο του rap και του hip hop. Από τα Κακα Ψέμματα/ Κομμένη Η Πλάκα μέχρι το Λίθοι, τα κομμάτια του Λόγος Απειλή αποτελούν για πάνω απο δεκαετία σταθερούς πυλώνες της σκηνής στη χώρα μας. Και σίγουρα θα αποδώσει τα μέγιστα στη σκηνή.


►Four Owls

Τέσσερα αποδημητικά πουλιά από την πενθούσα Βρετανία, προσγειώνονται στη σκηνή του ΟΑΚΑ για να μας μάθουν πως γίνεται εκεί το hip hop. Με τα προσωπικά ψευδώνυμα του κουαρτέτου, Fliptrix (Big Owl), Verb T (Bird T), BVA (Rusty Take-Off), και Leaf Dog (Deformed Wing), να είναι όλα εμπενυσμένα από τους φτερωτούς μας φίλους αλλά και τα ονόματα τωντριών δίσκων τους να σχετίζονται με τη φυσική τάξη, σίγουρα εκπροσωπούν την αισθητική που επέλεξαν στο έπακρο.

Βάλε στην εξίσωση ότι εμφανίζονται πάντα και με μάσκες πτηνών, και όλα δένουν. Ο τελευταίος τους δίσκος που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια με τίτλο Natural Instrics, φιλοξένησε μεταξύ άλλων και ηχηρά ονόματα συνεργατών όπως DJ Premier, R.A. the Rugged Man και Kool G Rap, εκτοξέυοντας το ονομά τους στα διαμάντια του ήχου.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ραμφίσουν με δύναμη τη σκηνή του ΟΑΚΑ. Αλλά αντί για σπόρους, θα τρώνε και θα φτύνουν ρίμες.

►Kil Emil

O Kil Emil είναι ήδη εξαιρετικά αγαπητός σε Ελλάδα, Βραζιλία αλλά και σε όλο τον κόσμο με τον οποίο δε συσχετίζεται εξισου έντονα, ως dj και μουσικός παραγωγός. Ο Kil Emil παράγει συχνά, χωρίς να κουράζει, και τα beats του είναι καυτή πατάτα, πιο καυτή από αυτές πουθα τολμήσεις να φας μαζί με το burger σου. Μια δοκιμή όπως το set του παρακάτω, θα σας πείσει. Μαζί και με τον DJ Chino που μας έρχεται από πολύ μακρία, σε συνδυασμό και με τους μουσικούς της βραδιάς, μόνο ένα lineup σαν το αυριανό είναι ικανό να φτάσει το Σάββατο σαν συνδυασμό.

Κυριακή 18/09

►Void Droid

Οι Void Droid είναι μια από τις πλέον αξιόλογες Heavy Rock / Stoner μπάντες που έχουμε στην χώρα. Το πρώτο τους album, “Terrestrial", κυκλοφόρησε το 2016 και κέρδισε μια θέση ανάμεσα στα album της χρονιάς με τα "Chameleon White" και "Praying Mantis" να μένουν στην συνείδηση του κόσμου. Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι Void Droid την φήμη τους την κέρδισαν πάνω στο stage μιας και δεν σε αφήνουν να πάρεις στιγμή τα μάτια σου και τα αυτιά σου από το show τους. H ενέργεια τους είναι αστείρευτη και αποδίδουν τις εξαιρετικές συνθέσεις τους άψογα.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως κατάφεραν μετά από ένα τόσο καλό ντεμπούτο να το πάνε ένα βήμα παρακάτω με το φοβερό και τρομερό "Bipolar" στο οποίο ακούς την εξέλιξη του ήχου τους σε κάθε νότα, πράγμα που δείχνει πως είναι μια μπάντα που δεν σταματάει να δουλεύει. Αν κρίνω από την τελευταία τους εμφάνιση στο "New Long Fest" η μπάντα διανύει εξαιρετική φόρμα και θα ζήσουμε άλλο ένα καθηλωτικό performance από αυτά που μας έχουν συνηθίσει. Μέχρι να έρθει η ώρα να τους απολαύσουμε, ρίξτε ένα αυτί στο αγαπημένο μου "Zarathustra".


Planet of Zeus

Κανονικά θα ξεκινούσα αυτή την παράγραφο με το πολυαγαπημένο σύνθημα για τον πλανήτη Δία, αλλά θα με κόψουν στην επιμέλεια. Οι Planet of Zeus είναι από τις μπάντες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι ζωντανοί θρύλοι του Heavy Rock κοσμούν την εγχώρια σκηνή από το 2000 ενώ εδώ και πολλά χρόνια γεμίζουν στάδια τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Έχουν κυκλοφορήσει 5 studio albums και ένα ζωντανό και τραγούδια όπως τα "Leftovers", "Macho Libre", "Vanity Suit", "Loyal to the Pack", "Vigilante" αποτελούν απλά ένα μικρό δείγμα των επιτυχιών που έχουν γράψει.

Οι Planet στο stage είναι μια ωμή ενέργεια που σε παρασέρνει σε ένα αχαλήνωτο headbanging. Το παίξιμο τους είναι μια γροθιά στο στομάχι, ο ήχος τους είναι πάντα συγκλονιστικός και το δέσιμο που έχουν με το κοινό τους φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Οι Planet of Zeus κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μια από τις μπάντες που ΠΡΕΠΕΙ να δεις ζωντανά, ειδικά τώρα που διανύουν μια από τις καλύτερες περιόδους τους! Σας περιμένω να το κάψουμε μαζί και μην ξεχνάτε: Always Aware. Always Ready. Always Loyal to The Pack!


►DJs Sin & Soul και Short Lady

Με μουσικές από τα 60s έως το σήμερα, ο Mitch Darkstar γνωρίζει πολύ καλά πώς να μπλέκει blues, jazz, funk και soul ήχους με hip-hop και να ξεσηκώνει με επιλογές, που μόνο Sin&Soul είναι! Μαζί με τη Short Lady, θα ξεσηκώσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο ΟΑΚΑ!

Παρασκευή 23/09

►Strawberry Pills

Οι Strawberry Pills θα καταφέρουν να φέρουν το σκοτάδι στο Burger Fest θυμίζοντας σε όλους μας πως το φθινόπωρο είναι πολύ κοντά! Οι dark synthwave χορευτικοί ρυθμοί τους είναι απίστευτα κολλητικοί, ενώ στα τραγούδια τους χρησιμοποιούν τόσο ελληνικό όσο και αγγλικό στίχο. Μέχρι να τους απολαύσουμε ρίξτε ένα αφτί στο ντεμπούτο τους "Murder To a Beat" που κυκλοφόρησε το 2020. Σίγουρα θα περιμένουμε πως και πως το hit τους "Ola Kaine", το οποίο αν δεν έχετε ακούσει ήδη σας το βάζω από κάτω για να μην το ψάχνετε!


►Solmeister xMarseaux

Ο Solmeister είναι ένας από τους πλέον ενεργούς trapper/rapper της εποχής μας,  ένας καλλιτέχνης που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να ψάχνει διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης. Παρουσιάζει μια μουσική μίξη από ροκ, ποπ πανκ και αγνό emo με βασικό μοτίβο το χιπ-χοπ και πάνω σε αυτά διηγείται ιστορίες εμπνευσμένες από δικές του εμπειρίες. Ένας αιώνιος έφηβος που τα παιδιά που νιώθουν κοινωνικά ανασφαλείς  βρίσκουν καταφύγιο στους στίχους του γι αυτό και το δέσιμο με το κοινό του είναι πέρα για πέρα αληθινό και ξεχωριστό. Η Marseaux που θα μοιραστεί μαζί του την σκηνή στα εικοσιένα της χρόνια είναι ήδη ένα από τα next big thing της pop του σήμερα και μαζί θα μας τραγουδήσουν και την επιτυχία του καλοκαιριού "Τελειώσαμε".


►DJ Snatch

Από τις μουσικές επιλογές του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96,6, πίσω από τα decks και τώρα στη σκηνή του ΟΑΚΑ! Ο DJ Snatch, κατά κόσμον Στέλιος, δε φαίνεται να σταματάει τον εαυτό του καθώς πέρα από όλα όσα ανέφερα, είναι και μουσικός παραγωγός. Οι ρυθμοί του είναι φάνκι, άρα και μια τέλεια επιλογή για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι.

Σάββατο 24/9

►Reverie

13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της mixtape και 5 μήνες μετά την αντίστοιχη του "No Chaser", η καλιφορνέζα rapper θα επισκεφθεί την Αθήνα κι έρχεται με τις "μπάντες". Έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό και παραγωγό της Louden, θα μας προσφέρουν beats και flows συνυφασμένα με την παράδοση της "δυτικής ακτής", που ισορροπούν ανάμεσα σε νέους και old school ήχους.  Όσοι κι όσες γνωρίζουν την Reverie, ξέρουν ότι η τύπισσα δεν μασάει τα λόγια της. Ίσως ξέρουν και την δύσκολη προσωπική ιστορία που "ξετυλίγει" το rap της, εκείνη που την μετέτρεψε σε "αγρίμι" που ηρεμεί, μόνο όταν βγάζει "καρδιά και ψυχή" μέσα από την ποίηση. Οι υπόλοιποι και οι υπόλοιπες που δεν έχουν ιδέα τι γράφω, ας μην περιμένουν κάποια cliche "γυναικεία απάντηση" σε ένα ανδροκρατούμενο μουσικό είδος ή κάποιο κοινώς αποδεκτό "πρότυπο" για τα νέα κορίτσια. Ας είναι απλά σε ετοιμότητα για μία από τις πιο ζόρικες και ταλαντούχες ραψωδούς, που έβγαλε η underground σκηνή του LA την τελευταία δεκαετία.


►Delinquent Habits

Το latin hip-hop είναι από μόνο του μια κατηγορία στην σκηνή της Kαλιφόρνια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που είναι γεννημένοι λίγο μετά το ‘90 και νωρίτερα. Πριν γραφτεί ο σαφής και ολοκληρωμένος ορισμός του τo 1999, από τους Cypress Hill με το "Los grandes éxitos en español", ήδη οι Delinquent Habits είχαν φτάσει μια "αναπνοή" μακριά για να το πετύχουν με το ιστορικής σημασίας ομώνυμο album, που κυκλοφόρησε το 1996. Από τότε δεν χάνουν ευκαιρία για να κάνουν το hip-hop καλύτερο για τις μάζες και φυσικά να διαδίδουν το ιδίωμα μέσα από μοναδικές "ζωντανές" εμφανίσεις. Από το 2003 μέχρι τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, η μπάντα από το Norwalk του LA βίωσε κάποιες δύσκολες περιόδους που σημαδεύτηκαν από αποχωρήσεις, όπως αυτή των Kemo the Blaxican και O.G Style, αλλά και με αφίξεις όπως αυτή της Thee Michelle Belle.

Πάνε 5 χρονια από τότε που το "It Could Be Round Two" είδε το "φως" μετά από μία 8ετή δισκογραφική απουσία και έδωσε την απαραίτητη ώθηση σε "παλιοσχολίτες" σαν και του λόγου μου, να ελπίζουν πως η επόμενη δουλειά τους ήταν απλά θέμα χρόνου. Οι Delinquent Habits είναι ένα από τα πολλά απωθημένα μου. Ένα από τα σχήματα που θέλω να ακούσω "ζωντανά", όσο μπορώ ακόμα να ακούω και να στέκομαι στα πόδια μου. Ξανά σαν τριάδα αλλά και σαν headliners, με τον πάντα παρόντα Ives Irie, τον DJ Invincible στα decks και τον Kemo που επέστρεψε στις "επάλξεις", έρχονται στην Αθήνα για να δοκιμάσουν αν τους αντέχει η σκηνή του Burger Fest. Θα είναι το τελευταίο σαββατόβραδο του Σεπτέμβρη. Ας βρίσκονται εκεί όσοι "παλιοί" θέλουν να θυμηθούν και όσοι "νέοι" θέλουν να μάθουν λίγη "μπαλίτσα".


►DJ Mike Karkas

Με τον ήλιο να είναι στα καλύτερα του, ο DJ Mike Karkas θα "εισβάλλει" στ’ αυτιά μας με ομαλό τρόπο, μέσα από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ευρύ DJ set. Στις playlists του Mike θα βρείτε καλλιτέχνες όπως οι Massive Attack, οι Sigur Ros, οι πιο "ηλεκτρονικοί" Radiohead αλλά και "μύστες" της electronica όπως ο Sebastian Tellier. Η ιδέα του να περάσουμε ένα μάλλον ζεστό μεσημέρι παρέα με κομματάρες και ήχους από trip hop, downtempo και όλο το φάσμα της pop, δεν μου ακούγεται απλά καλή, μάλλον επιτακτική θα την χαρακτήριζα.


►DJ Noiz

Το καλοκαίρι σε αυτή την χώρα πάντα φεύγει πριν τις μεγάλες θερμοκρασίες, κάτι που ο DJ Noiz γνωρίζει πολύ καλά και έχει σκοπό να μας το υπενθυμίσει. Με ένα τέρμα καλοκαιρινό DJ set που περιλαμβάνει κυρίως συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Kennyon Brown και ο Young Go, θα μας κάνει να βλαστημάμε την ώρα και την στιγμή που αφήσαμε τις παραλίες και τις "καβάτζες" μας, για να έρθουμε στην Αθήνα. Οι R n’ B και reggae pop ρυθμοί του DJ Noiz θα είναι μία "ο,τι πρέπει" συντροφιά για ένα απογευματινό cocktail με γεμάτο στομάχι και το καλύτερο "καύσιμο" για την συνέχεια.


Κυριακή 25/09

►Blend Mishkin & Roots Evolution

Από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς εγχώριους μουσικούς παραγωγούς και DJs, ο Blend Mishkin αποτελεί μέρος της μουσικής σκηνής ήδη από τα μέσα του ‘90. Ήταν κάπου εκεί όταν αποφάσισε να αντικαταστήσει το μπάσο του με ένα Atari computer και ένα Synth και ξεκίνησε να ηχογραφεί τα πρώτα του κομμάτια στο στούντιο που έχει φτιάξει στο σπίτι του. Το 2004 τον βρίσκει με τέσσερα άλμπουμ ενώ το 2006 δημιουργεί το Cast-A-Blast σε συνεργασία με τη Sugahspank, τον Palov και τον BNC το οποίο ξεκίνησε ως μια κολλεκτίβα καλλιτέχων και κατέληξε σε ένα ανεξάρτητο δισκογραφικό label.

Από το 2011, ο Blend Mishkin επικεντρώνεται στη reggae και D&Β συνθέτωντας δικά του κομμάτια αλλά και σε συνεργασία με μουσικούς από την ελληνική και διεθνή σκηνή masters του είδους, όπως οι Skarra Mucci, Carlton Livingston, Tippa Irie, Dub Pistols και Wax Tailor. Η μπάντα Blend Mishkin & Roots Evolution γεννιέται το 2015 με τη φωνή τον BNC (Jeff Gonzalez).

Το τελευταίο του άλμπουμ με την μπάντα του Roots Evolution και guests, "Unity of Opposites", κυκλοφόρησε το 2022.


►Bazooka

Όσοι έχουν ήδη βρεθεί σε συναυλία των Bazooka ξέρουν ότι δε θα παρακολουθήσουν ένα απλό live, αλλά μια performance γεμάτη πανκ ενέργεια που λίγοι μπορούν να μεταφέρουν στο κοινό. Η μπάντα από το Βόλο γράφει, όπως λένε οι ίδιοι, «τη δική τους εκδοχή του rock ‘n’ roll», με ελληνόφωνο στίχο, και τη μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο επι σκηνής από το 2008. Έχουν παίξει από καταλήψεις και το στενό της Αβραμιώτου (before it was cool) μέχρι και σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ με την πιο πρόσφατη παρουσία τους δίπλα στους Viagra Boys στο ΟΑΚΑ. Το τελευταίο τους άλμπουμ «Ζούγκλα» που κυκλοφόρησε το 2019 από την Inner Ear Records θεωρείται από τις καλύτερες μουσικές τους δουλειές αλλά η Oθόνη (The Screen) και ?χρηστη Γενιά (Useless Generation) από το ομώνυμο δίσκο δεν έχουν ακόμα σταματήσει να είναι από τα προσωπικά αγαπημένα.


►RSN & the Electric Quartet ft. MC Yinka

Η μπάντα που έφτιαξε ο γνωστός παραγωγός, DJ και μουσικός, RSN κινείται σε hip-hop και funk ήχους μεταφέροντας το ρυθμό των upbeat συνθέσεων του με τη φωνή και μοναδική παρουσία του MC Yinka στη σκηνή. Μετρώντας περισσότερα από 10 χρόνια στη μουσική σκηνή, ο RSN έχει κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους, συνεργάζεται ως DJ με το βρετανικό συγκρότημα Belleruche και έχει παίξει δίπλα σε μεγάλα ονομάτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οι Wax Tailor, The Wailers και Parov Stellar. Ακόμα και αν το όνομα του δεν σου είναι γνωστό, σίγουρα έχεις ακούσει κάποια στιγμή το remix του "Down in Mexico" στο ραδιόφωνο.


►Global Club και Short Lady

Με τη Short Lady να επιστρέφει στις μουσικές επιλογές αλλά και τους Global Club να μας ταξιδεύουν με τις μουσικές τους σε όλες τις άκρες του κόσμου, κλείνοντας ιδανικά ένα διβδόμαδο γεμάτο καλό street food, χαρά και μουσική.

Τελευταία