Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣΠαύλος Παυλίδης & Hotel Alaska, 07/09/2022 @Τεχνόπολη | Report

Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska, 07/09/2022 @Τεχνόπολη | Report

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Στριγγάρης

Είχα πολλά χρόνια να δω ζωντανά τον Παυλίδη επι σκηνής. Συγκεκριμένα από την παρουσίαση της πρώτης του σόλο δουλειάς με το μουσικό σχήμα Β-movies. Οι λόγοι που αυτή η εμφάνιση του έκανε μεγάλη αίσθηση και σε μένα και σε όλους τους παρευρισκόμενους (από το γενικότερο feedback που εισέπραξα) ήταν νομίζω ξεκάθαροι και αδιαμφισβήτητοι.

Δείτε εδώ το photostory από τη συναυλία του Παύλου Παυλίδη και των Hotel Alaska στην Τεχνόπολη

Θα ξεκινήσω με ένα μεγάλο μπράβο στο νέο μουσικό σχήμα που τον πλαισίωνε, τους Hotel Alaska. Οι τύποι κατάφεραν να έχουν στον ήχο τους έντονη την αισθητική απο Ξύλινα Σπαθιά, ενώ κι οι διασκευές απο την μετέπειτα σόλο καριέρα του Παυλίδη πήραν πλέον ενα πιο χορταστικό συναυλιακό ύφος. Όλοι τους ένας κι ένας με χαρακτηριστική την στιγμή που βγήκε μπροστά ένα σόλο απο το βιολί και πραγματικά έδωσε μια πολύ ξεχωριστή νότα στο σύνολο.

Παύλος Παυλίδης και Hotel Alaska εκτόξευσαν τη σκηνή στην Τεχνόπολη

Ο Παύλος Παυλίδης (κέντρο) στη σκηνή στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο live του με τους Hotel Alaska

Ο ίδιος ο Παυλίδης ήταν ευδιάθετος χωρίς να υστερεί σε τίποτα, με το γνώριμο νοσταλγικό και ταξιδιάρικο ύφος του που εκφράζεται έτσι κι αλλιώς μέσα στους στίχους του σε όλη του την μουσική πορεία. Αυτή η νοσταλγία μάλιστα, μπορείς να πεις πλέον οτι δεν είναι μόνο ποιητική ή αφηρημένη αλλά παραπέμπει και στην νοσταλγία που προκαλεί σε μας τους γύρω στα 40, για τις εποχές εκείνες της Ελληνικής ροκ σκηνής.

Παρ΄ όλα αυτά οι ηλικίες (και αυτό ήταν ευτύχημα) που έβλεπες στον χώρο ήταν επι το πλείστον μικρότερες, σε ένα ιδιαίτερα ένθερμο πλήθος που συνεχίζοντας να τραγουδά επίμονα έκανε τον Παυλίδη και την μπάντα σε σημεία να αυτοσχεδιάζουν τραβώντας τα φινάλε παρασυρώμενοι απ’ το κοινό. Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργούσε μια υπέροχη, ζεστή, συγκινητική ατμόσφαιρα.

Το κοινό έκανε τον Παύλο Παυλίδη και τους Hotel Alaska να αυτοσχεδιάσουν, μεγαλώνοντας το φινάλε της συναυλίας

Το κοινό έκανε τον Παύλο Παυλίδη και τους Hotel Alaska να μεγαλώσουν το φινάλε της συναυλίας, αυτοσχεδιάζοντας σε πολλά τραγούδια

Τέλος, οφείλω να τονίσω ότι φύγαμε χορτασμένοι από την συναυλία αυτή, αφού ακούσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα με σωστά μοιρασμένα τα κομμάτια απο την σόλο καριέρα του Παυλίδη και απο την «Ξύλινα σπαθιά» εποχή. Δεν πιστεύω ότι υπήρξε κάποιος να μπορεί να πει «ωραίοι αλλά δεν παίξανε το τάδε κομμάτι». Υπέροχη και γεμάτη βραδιά απο κάθε άποψη λοιπόν!

Φώτης Σιώτας: βιολί, λούπες

Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο

Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα

Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα

Αλέκος Γεωργουλόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα

Τελευταία