Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣSparks - A Steady Drip Drip Drip

Sparks - A Steady Drip Drip Drip

Τι κι αν πέρασαν 53 χρόνια από το ντεμπούτο τους, οι Sparks ξαναήρθαν για να υπενθυμίσουν σε πολλούς “πώς γίνεται”. Το ιδιοσυγκρασιακό ντουέτο των αδελφών Mael βρήκε και πάλι τρόπο να επαναπροσδιοριστεί με ένα δίσκο τόσο φρέσκο, με ξεκάθαρες τις ηχητικές τους ταυτότητες και συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν το 2017 με τον Hippopotamus τους. Όλα τα γνωστά και μη είναι εδώ: To φαλτσέτο του Russell και τα υπέροχα πλήκτρα του Ron, μιας φιγούρας που άφηνε το στίγμα της κι όχι μόνο λόγω του “Τσάπλιν meets Χίτλερ” λουκ που είχε και τραβούσε σίγουρα την προσοχή. Η μουσική όμως είναι πάντα εκεί.

Το A Steady Drip, Drip, Drip είναι ακόμα μια πολύχρωμη σταγόνα στον ωκεανό των Sparks. Ένας ωκεανός που φαντάζει κάθε φορά και διαφορετικός, διόλου παράξενος για το πλήθος επιρροών που είχε και έχει η μπάντα ανά τα χρόνια. Από τον Kurt Cobain μέχρι τη Bjork, η art-rock εξτραβαγκάνζα του συγκροτήματος άγγιξε πολλούς εντός του χώρου, κι ακόμη περισσότερους εκτός αυτού.

Έτσι κι εδώ, έχουμε ιστορίες για μηχανές του γκαζόν, αξιαγάπητες φαντασιώσεις για τον Igor Stravinsky σαν ποπ σταρ, τραγούδια με υπαρξιακές αγωνίες όπως τα I’m toast, Left out in the cold και βέβαια, χωρίς πολλά-πολλά, Existential Threat. Το iPhone είναι μια ειλικρινής επίθεση προς την προσκόλληση στις οθόνες μας (“Put your fucking iPhone down / And listen to me"), ενώ το Pacific Standard Time αποτελεί μια περίεργη επιστροφή του δανείου που πήρε σχεδόν συνολικά η σκηνή του retrowave/synthwave από τους Sparks.

Το εντυπωσιακό εδώ είναι πως ο δίσκος έχει ροή, αλλά δεν έχει κατεύθυνση. Με την καλή έννοια, γιατί ο ακροατής αισθάνεται πως με κάθε τραγούδι θα ακούσει κάτι διαφορετικό. Και σε πολλά σημεία του άλμπουμ, η διαφορά είναι όχι μόνο αισθητή, αλλά και αρκετά έντονη. Η εμπειρία των Sparks ωστόσο, κρατάει το άλμπουμ μέσα στον καμβά τους. Απλά ο καμβάς έχει χίλια-δύο χρώματα πάνω.

Rating:

7.0


Εταιρεία: BMG
Genre: Art Rock, Synth-pop, Pop-Rock
Παραγωγός: Ron Mael, Russell Mael
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15/05/2020

Band links: Sparks, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, YouTube

Τελευταία