Αρχική POP CULTURECOMICSΤι πραγματικά συνέβη στον Tony Stark;

Τι πραγματικά συνέβη στον Tony Stark;

Το παρακάτω κείμενο περιέχει SPOILERS για το Avengers: Endgame καθώς και για το comic της σειράς Avengers

Στο Avengers: Endgame, ο Tony Stark πραγματοποιεί την απόλυτη θυσία στην τελική μάχη ενάντια στον Thanos. Προκειμένου η μάχη έναντι στον Mad Titan να κερδηθεί, ο Stark κλέβει τα Infinity Stones και τα συλλέγει στη στολή του. Χτυπώντας τα δάχτυλά του, εξαφανίζει τον Thanos και τον στρατό του, αλλά χάνει τη ζωή του. Η ενέργεια και οι δύναμη των Infinity Stones είναι τόσο μεγάλες για έναν άνθρωπο και με αυτόν τον τρόπο κλείνει το 10ετες arc του Iron Man στο Marvel Cinematic Universe.

Ωστόσο, τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά όταν ο Tony Stark φόρεσε το Infinity Gauntlet στο Avengers #12, τελευταίο τεύχος της δεύτερης ιστορίας της σειράς comics Avengers. Εκεί, ο Parker Robins, γνωστός ως Hood, αναζητά μια νέα πηγή ενέργειας έχοντας χάσει τις δυνάμεις του. Ψάχνει τα Infinity Stones τα οποία σκόρπισαν σε διάφορα σημεία της πραγματικότητας μέλη της ομάδας Illuminati (σ.σ. καμία σχέση με τους διαδεδομένους μυστικιστές) στην οποία ανήκουν οι Tony Stark, Reed Richards, Professor X, Doctor Strange, Namor, και Black Bolt.

Ο Hood βρίσκει τρία Infinity Stones, αλλά οι Avengers επεμβαίνουν πριν καταφέρει να βρει το τέταρτο. Στη διάρκεια της μάχης, ο Hood χάνει τα τρία Infinity Stones που είχε βρει, και ο Iron Man καταλήγει να έχει και τα έξι στο Infinity Gauntlet, φορώντας το στο δεξί του χέρι, ακριβώς όπως στην ταινία Avengers: Endgame.

Ωστόσο, στο comic, ο Stark δεν χτυπάει τα δάχτυλά του, χρησιμοποιεί όμως τη δύναμη του Gauntlet για να εξαφανίσει τον Hood. Δεν τον σκοτώνει, αλλά τον στέλνει κλειδωμένο πίσω στο κελί του, χωρίς δυνάμεις. Στη συνέχεια, ο Iron Man χρησιμοποιεί το Gauntlet προκειμένου… να εξαφανίσει το ίδιο το Gauntlet, ώστε να μην υπάρξει ξανά ο κίνδυνος κάποιος να πάρει στα χέρια του τα Infinity Stones. Καταφέρνει να το εξαφανίσει, αλλά όχι να το καταστρέψει, στέλνοντάς το στα κεντρικά των Illuminati (σ.σ. ξανά, όχι των γνωστών), όπου υπό την ηγεσία του Captain America, αποφασίζουν να κρατήσουν το Gauntlet και τα Stones κρυφά.

Το Infinity Gauntlet δεν σκότωσε τον Tony Stark στα comics, όπου παρεμπιπτόντως είναι πιο ισχυρό από ότι στην κινηματογραφική του εκδοχή. Προφανώς, τα comics συνεχίζονται και η Marvel βρίσκεται προ καιρού σε πολύ διαφορετικά μονοπάτια σε ότι αφορά το Marvel Cinematic Universe, στο οποίο και μόνο η εμπλοκή της τέχνης του κινηματογράφου αλλάζει τα πράγματα, το storytelling, τη δραματουργία, και ό,τι «χρειάζεται» μια σειρά ταινιών ώστε να αποδώσει τα μέγιστα απευθυνόμενη σε ένα κοινό διαφορετικό και νομοτελειακά πιο ευρύ, με διαφορετικές απαιτήσεις από τους fans των comics.

Τελευταία