Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ μόνος τρόπος να αλλάξει ο κόσμος, είναι να μάχεσαι

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει ο κόσμος, είναι να μάχεσαι

Για όλους και για όλα, με κεντρικό άξονα το όραμα για μια καλύτερη κοινωνία, μίλησαν στο depart.gr και τον Γιώργο Ξιφαρά οι Rationalistas. Η γνωστή χιπ-χοπ/ραπ μπάντα μίλησε μέσω Instagram στο Depart για… όλους και για όλα.

«Οι Rationalistas δεν θα ζήσουν από τη μουσική επειδή τηρούμε ό,τι λέμε»

Σε ότι αφορά τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, αποκάλυψαν: «Ετοιμάζουμε δίσκο για μετά το καλοκαίρι».

Όσο για το περιεχόμενο, όπως αναμενόταν θα είναι αρκετά διαφορετικό. «Ο δίσκος που βγάλαμε το 2016 είχε στίχους που γράφτηκαν το 2012. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε και είναι λογικό ο νέος δίσκος το 2020 να μιλάει για τελείως νέα πράγματα όπως για τις δουλειές μας, τους λογαριασμούς, τη διαβίωση και την τωρινή καθημερινότητα. Κάποιοι από εμάς έχουμε πλέον παιδί, θα είναι διαφορετικό», αποκάλυψαν.

Για το αν θα ζούσαν μόνο από τη μουσική, ήταν «κάθετοι»: «Αν αφήναμε πίσω μέρος από αυτά που πιστεύαμε, θα ζούσαμε από τη μουσική. Δεν έχουμε επιλέξει αυτό το δρόμο. Πολλά μεγάλα φεστιβάλ που πάνε μια χαρά καλλιτέχνες έχουν καλέσει και εμάς. Βάζουμε φρένα. Τηρούμε ό,τι λέμε και οι Rationalistas δεν θα ζήσουν από τη μουσική».

Όσο για τις μουσικές επιρροές τους, αποκάλυψαν πως εντοπίζονται σε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και καλλιτέχνες, και αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στους Τζίμη Πανούση, Motorhead, 1000mods, Clutch, Planet of Zeus, Bootstroke, και Χάσμα.

Παρότι αυτή την περίοδο δεν μπορούν να κάνουν live, θυμήθηκαν εν συντομία πως είναι η προετοιμασία τους πριν από μια ζωντανή παράσταση: «'Aγχος, χωρίς χαμόγελο. Αυτό δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Πριν το live είσαι πάντα αγχωμένος για το πως θα αποδώσεις».

«Πολλοί άνθρωποι εκτός των καλλιτεχνών πλήττονται ανεπανόρθωτα λόγω πανδημίας»

Καλούμενοι να σχολιάσουν την πανδημία και τις επιπτώσεις που είχε στα μουσικά lives, οι Rationalistas ξεκαθάρισαν: «Υπάρχει κόσμος όπως οι τεχνικοί και άλλοι άνθρωποι που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την καραντίνα, περισσότερο από τους καλλιτέχνες».

Σχετικά με το πως θα αλλάξει η κοινωνία, πάνω στο οποίο στάθηκαν και οι ίδιοι πριν ερωτηθούν, οι Rationalistas ήταν και πάλι ξεκάθαροι, όπως πάντα πάνω στο ζήτημα. «Η κοινωνία θα αλλάξει όπως άλλαζε πάντα. Στο δρόμο με αγώνες, ρίσκο. Έχουν γίνει αγώνες με αίμα που κερδήθηκαν για εργασιακά, για ζητήματα φύλου», είπαν αρχικά, και κατέληξαν με μια ξεκάθαρη παραδοχή: «Ο μόνος τρόπος να αλλάξει ο κόσμος είναι να μάχεσαι».

Με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι από το Αιγάλεω, σε ότι αφορά την έμπνευση που λαμβάνουν από τη γειτονιά τους, είπαν: «Και από το Αιγάλεω να μην ήμασταν, θα θεωρούσαμε κάθε τόπο γειτονιά μας. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως σε γειτονιές 20.000 ατόμων, για παράδειγμα, 20 άτομα μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα αν ασχοληθούν σοβαρά. Αυτό βλέπουμε και μας εμπνέει, αυτό θέλουμε να κάνουμε».