Kip Moore - Wild World

Kip Moore ή αλλιώς , ο Bon Jovi των φτωχών.

Καταρχάς, τι όνομα είναι αυτό; Ποιος βγάζει το παιδί του "Kip"; Ίδιας κατηγορίας όνομα με τα Chip, Todd, Σούλα, Λίτσα, Καίτη κλπ. Ονόματα που έχεις είτε όταν κυκλοφορείς με σαλοπέτα και μένεις σε ένα αγρόκτημα στην Αλαμπάμα είτε όταν είσαι άνω των 65 ετών και στα νιάτα σου έδινες ραντεβού με το πρόσωπο στον Μπακάκο για να να πάτε σε ένα ζαχαροπλαστείο. Για να κλείσουμε αυτό το σημαντικό κεφάλαιο, υπάρχουν ονόματα και ονόματα αλλά το πιο σπουδαίο είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αφού μοιράσαμε πάλι μαθήματα ζωής, ας πούμε λίγο και για το δίσκο.

Η αλήθεια είναι ότι σαν τίτλος το "Wild World" είναι πολυφορεμένος. Απ’ την άλλη, σάμπως δεν είναι άγριος ο κόσμος στον οποίο ζούμε; Δεν είναι μία άγρια ζούγκλα; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Ευαγγελάτο; Χάθηκε λίγη φαντασία τέλος πάντων; Πες τον "Wild Planet" ξέρω γω. Να το, χρήσιμο και για crossover δουλειά. Και studio album αλλά και ντοκιμαντέρ. “Κυκλοφορεί από τη Nuclear Blast και το National Geographic”. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τον τίτλο όμως.

Κάποιο μεγάλο κεφάλι της μουσικής βιομηχανίας χαρακτήρισε τον Kip Moore ως "Bon Jovi των φτωχών". Όποιος ακούσει το δίσκο θα το διαπιστώσει και ιδίοις ωσί (το γκούγκλαρα εννοείται). Η μεγάλη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει Desmond Child στην παραγωγή αλλά και Richie Sambora φυσικά. Τέλος πάντων, το "Wild World" είναι ο τέταρτος κατά σειρά δίσκος του Kip Moore και κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου του τρέχοντος έτους από την MCA Nashville ή αλλιώς Universal Music Group Nashville, δηλαδή παρακλάδι της γνωστής Universal, αποκλειστικά για country μουσική. Τόσο χάι λοιπόν είναι η country στις ΗΠΑ για όποιον δεν το έχει πάρει είδηση.

Εδώ λοιπόν, υπεύθυνος για τη διαδικασία τής παραγωγής είναι ο ίδιος ο Kip Moore μαζί όμως με τον Blair Daly (Carrie Underwood, Lynyrd Skynyrd, Kelly Clarkson, Halestorm) και τον David Arthur Garcia (τέσσερα βραβεία Grammy).

Όπως αναμένεται, σε ένα σύγχρονο country rock δίσκο ο ήχος είναι άψογος, όλα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Guitar slides, pedal steel όλα εμφανή και φυσικά δίνουν το χρώμα που απαιτούν τέτοιες μουσικές. Το βιολί, ως κατεξοχήν country όργανο (ναι, δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο για τα νησιώτικα), εδώ απουσιάζει. Αλλά συνήθως προσθέτει έναν πιο folk χαρακτήρα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάζεται. Εξ’ου και το "country rock". Φυσικά, όπως και σε κάθε country κυκλοφορία που σέβεται τον εαυτό της, η νότια προφορά τού Kip Moore κάνει τη μεγάλη διαφορά και δίνει έναν γενικότερο τόνο του τι ακούει κάποιος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει βγει country τραγουδιστής με προφορά Οξφόρδης. Πόσο μάλλον ο Kip που είναι και γέννημα θρέμμα νότιων πολιτειών των ΗΠΑ καθώς γεννήθηκε στην Georgia και εδρεύει στο Nashville.

Σε γενικές γραμμές έχουμε έναν ωραίο δίσκο αλλά από κάποια σημεία και μετά γίνεται λίγο μονότονος παρόλα τα πολύ ωραία παιξίματα που έχει μέσα. Προσωπικά θα ξεχωρίσω τα "She’s Mine", "South", "Sweet Virginia" ίσως και κάνα δυο ακόμα. Έχω την αίσθηση ότι αυτός ο δίσκος είναι η απόδειξη ότι κάποιες φορές αν τα ίδια τα τραγούδια δεν είναι καλά, ένας πετυχημένος παραγωγός ή μία καλή ενορχήστρωση (όπως εδώ) δεν αρκούν για να κάνουν τη διαφορά. Α, και μην εκπλαγεί κανείς με τον αριθμό των likes στο Facebook page του Kip Moore. Είπαμε, είναι τεράστια η αγορά. Ε, αυτά.

Rating:

6.5


Εταιρεία: MCA Nashville
Genre: Country, Country Rock
Παραγωγός: Kip Moore, Blair Daly, David Garcia, Luke Dick
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29/05/2020

Band links: Kip Moore, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, YouTube