Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣKing Gizzard and the Lizard Wizard - Chunky Shrapnel

King Gizzard and the Lizard Wizard - Chunky Shrapnel

Το νέο άλμπουμ των King Gizzard and the Lizard Wizard είναι εδώ, θέλοντας να σπάσει τη ρουτίνα και την αρρωστίλα της καραντίνας. Η μπάντα από την Αυστραλία φρόντισε για το κοινό που δεν μπόρεσε να τη δει ζωντανά, βγάζοντας ένα ωραιότατο συνοδευτικό, το Chunky Shrapnel. Το “τσουπωτό θραύσμα” τους, είναι ένας δίσκος-εξιστόρηση. Μια ιστορία που αφενός θα συνοδεύει την ταινία με το ίδιο όνομα κι αφετέρου τη ζωή της μπάντας στην ευρωπαϊκή περιοδεία της Ευρώπης, ή αλλιώς το τουρ για τον πολύ ιδιαίτερο Infest the Rats Nest. Κι ενώ τα περισσότερα κομμάτια είναι από αυτόν το δίσκο, βλέπουμε μερικά ακόμη από πρότερα πονήματα.

Και ταυτόχρονα, βλέπουμε μια βουτηγμένη στο ψυχεδελικό και γνωστό ύφος των downunders αισθητική, ένα ταξίδι με πολλαπλούς προορισμούς, διαφορετικές εκτελέσεις γνώριμων μελωδιών και μικρά χωμένα ιντερλούδια που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο από τη μπάντα. Evil Star, Quarantine και Anamnesis είναι τα τρία μικρά ορχηστρικά που σπάνε τη συνοχή του δίσκου και δίνουν ένα ακόμα πιο απόκοσμο ύφος.

Και φυσικά όλα αυτά μας κάνουν να ορεγόμαστε την ταινία ακόμα περισσότερο. Η ζωή στο δρόμο είναι ένα Chunky Shrapnel κι εμείς θέλουμε πάντοτε να κοιτάμε πίσω από την κουρτίνα, για το αίσθημα του να νιώθεις κομμάτι μιας μεγάλης σκηνής. Όπως ακριβώς το καταφέρνουν στην κλιμάκωση του δίσκου και παράλληλα, το κλείσιμό του, το περίφημο A Brief History of Planet Earth, ένα εικοσάλεπτο διαμάντι, συρραμμένο από διαφορετικά live (Λονδίνο, Ουτρέχτη, 'Αμστερνταμ και Βαρκελώνη). Μπορεί οι πόλεις να θυμίζουν περισσότερο αναφορά στο μαγικό λεωφορείο των Τρυπών, αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτό που κάνουν εξαιρετικά καλά οι Gizzard. Ένα καλοργανωμένο χάος.

Rating: 

 8.5


Εταιρεία: ATO Records
Genre: Psychedelic Rock, Acid Rock
Παραγωγός: 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/04/2020
Band Links: Band, Facebook, Istagram, Twitter, Spotify, YouTube, Bandcamp