Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣThe Sullen - Rituals of death (EP)

The Sullen - Rituals of death (EP)

5/6/2020

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι το οποίο (σαν μουσικός) δεν περίμενα να πω (τουλάχιστον όχι για ένα E.P). Έχουμε να κάνουμε, με ένα μελλοντικό μεγαθήριο (αν συνεχίσει έτσι) πάνω στο είδος της doom black metal. Δεν είχα κάτι πιο “to the point” να γράψω για εισαγωγή εδώ που τα λέμε.

Λοιπόν στο ψητό. Οι The Sullen όπως λέει το συνoδευτικό κείμενο, σχηματίστηκαν από τον Πέτρο (Elathan) Πεταλά μέσα από τις στάχτες της προηγούμενης του μπάντας, τους Final Words of Sorrow το φθινόπωρο του 2018. Μουσικά έχουμε να κάνουμε με αργόσυρτο doom black metal, με πανέμορφα φωνητικά. Καταύμαρα ριφς στις κιθάρες και τύμπανα που βαράνε πένθιμα λες και δεν ήταν αρκετό τόσο θανατικό στο συγκεκριμένο E.P. Το μπάσο απλά ακολουθεί, αν και κάπου κάπου κάνει την διαφορά χρωματικά. Ο τρόπος που το χρησιμοποιούν κατά την άποψη μου, μοιάζει να βοηθάει απίστευτα στην παραγωγή. Αλήθεια τώρα, η παραγωγή είναι home studio!!! -και κατά τα λεγόμενα του Elathan σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Play This Loud.com- με ελάχιστο budget είχε αυτό το αποτέλεσμα. Και όταν μιλάμε για αποτέλεσμα, μιλάμε για ογκώδη τύμπανα, κιθάρες που ξυρίζουν και ένα σύνολο που θα ζήλευαν αρκετά στούντιο που ζητάνε 200 ευρώ για ένα κομμάτι...

-Γκούχου γκούχου...

-Δεν είναι ώρα για τέτοια κουβέντα. Φάε μια χολς και συνέχισε με το E.P.

-Καλά...

Τρία κομμάτια μαύρα και προσωπικά μου φέρνουν στο μυαλό κάτι από σουηδική σκηνή! Περνώντας στο περιτύλιγμα του E.P. Πρόκειται για ένα εξώφυλλο του οποίου η φωτογράφηση έλαβε χώρα σε ένα εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο. Πρόκειται για 3 πέτρες και ένα κρανίο αρνιού πάνω σε έναν παλιό τάφο. Οι τρεις πέτρες που ταξινομούνται κατά μήκος προς το κεφάλι του αρνιού και συμβολίζουν τα 3 κομμάτια του E.P. Γενικά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σχήμα το οποίο θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο μέλλον, καθώς μέσα στο 2021 θα έρθει και η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά. Αναμένουμε.

Rating:

9


Εταιρεία: Self Released
Genre: Doom Black Metal
Παραγωγός: Petros "Elathan" Petalas
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/5/2020

 Band links: Facebook, Instagram, Bandcamp