Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣAlestorm - Curse of the Crystal Coconut

Alestorm - Curse of the Crystal Coconut

Καινούριο album λοιπόν για τους “True Scottish Pirate Metallers” (όπως αυτοαποκαλούνται) Alestorm. Βγάλαμε το καλό καπνιστό ρουμι απο το σεντούκι, φορέσαμε το eye patch και το ξύλινο πόδι μας, καθίσαμε τον παπαγάλο μας στον ώμο και βάλαμε το “Curse of the Crystal Coconut” (προφανής η αναφορά σε Donkey Kong) να παίζει μετρώντας παράλληλα τα “pieces of eight” μας.

Οι Alestorm λοιπόν, είναι απο αυτές τις μπάντες που πάντα μου άρεσαν , απο το πρώτο τους ακόμη album. Ο λόγος πάρα πολύ απλός μιας και εκτός απο τον heavy / power ήχο τους με αυτή την εντονη folk αισθητική , έχουν αυτή την υπέροχη κωμική διάθεση στα album τους, οπότε αυτός ο συνδιασμός, τουλάχιστον για τα δικά μου αισθητήρια, ειναι άψογος. Είναι απο αυτές τις μπάντες που μου φτιάχνουν την διάθεση και πραγματικά απολαμβάνω τα albums τους.

Στα 45 λεπτά δίαρκειας του “Curse Of The Crystal Coconut” οι Alestorm μας δίνουν αυτή την Heavy / Power / Folk metal φόρμα που τόσο καλά ξέρουν να αποδίδουν. Το κωμικό στοιχείο ειναι διάχυτο για μια φορά ακόμη και πραγματικά το album ακούγεται πολύ ευχάριστα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Pirate Scorn είναι διασκευή στο θέμα του κλασσικού πλεον Nintendo Game Donkey Kong Country , επίσης θα κυκλοφορήσει και media book διπλό CD όπου περιέχει ολοκληρο το album σε 16 bit. ‘Οσοι είστε φίλοι των παλαιοτέρων console game ξέρετε ακριβώς τι πρόκειται να ακούσετε.

Οι Alestorm παραμένουν οι κωμικοί πειρατές της καρδιάς μας και συνεχίζουν να μεγαλώνουν το ακροατήριο τους, κυκλοφορώντας ακόμη ένα μικρό διαμαντάκι που σκοπό έχει να σας κάνει να περάσετε καλά. Αυτό άλλωστε δεν θέλουμε απο τέτοια albums; Να περνάμε ευχάριστα και να χαμογελάμε με την μούρλα των Σκοτσέζων! Yaar Mateys!!

Rating:

8


Εταιρεία: Napalm
Genre: Pirate Metal, Power Metal Folk Metal, Heavy Metal
Παραγωγός: Lasse Lammet
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29/5/2020

Band links: Alesorm, Facebook, Instagram, Twitter, SpotifyBandcamp