Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΟι μουσικοί παίρνουν θέση

Οι μουσικοί παίρνουν θέση

2/7/2020

Η βάναυση, άδικη και άκρως ρατσιστική δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς, έχει συνταράξει για τα καλά τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. 

Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, θέση ενάντια στον ρατσισμό παίρνουν σιγά σιγά αρκετοί μουσικοί. 

Μάλιστα οι Machine Gun Kelly, YUNGBLUD και Palaye Royale βρέθηκαν στο δρόμο να διαμαρτύρονται  και να διαδηλώνουν ενάντια στον ρατσιμό.

Την ίδια ώρα οι Corey Taylor, Green Day, Enter Shikari και Hayley Williams, "εκμεταλλευόμενοι" τη δύναμη που τους δίνει η φήμη τους, πήραν και αυτοί με τη σείρα τους ξεκάθαρη θέση ενάντια στον ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση.  

Οι Καναδοί Simple Plan από μεριάς τους ανέφεραν ότι παρά το γεγονός πως ποτέ τους δε θα καταφέρουν να καταλάβουν πλήρως το μέγεθος της αδικίας που βιώνουν τα οι Αφροαμερικανοί, ελπίζουν ότι η φωνή τους ελπίζουν να βοήθησει. Όμως, το κυρίοτερο από όλα, σύμφωνα με το συκρότημα, είναι να προσπαθήσουμε όλοι να φίνουμε καλύτεροι και να δείξουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη μας.

H frontwoman των Against Me!, Laura Jane Grace, ανέφερε ότι στα 14 της είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας και πως ο μόνος λόγος που είναι ζωντανή ακόμα, είναι επειδή έτυχε να γεννηθεί λευκή. 

Ο Mike Shinoda των Linkin Park έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, όταν σε συνέντευξη διατύπωσε πως το Black Lives Matter δεν σημαίνει ότι οι ζωές των υπολοιπών δεν αξίζουν, αλλά είναι ξεκάθαρα μία έκκληση βοήθειας.

Ο Τοm Morello, ο οποίος συμμετέχει ενεργά και γενικότερα φημίζεται για τις κοινωνικές του τοποθετήσεις, ανέδειξε το γεγονός ότι υπάρχουν ατυνομικοί στις ΗΠΑ που υποστήριζουν το "White Power" και πως όσο θα συμβαίνει αυτό, τόσο ο πλανήτης θα θρηνεί θύματα.