Αρχική EVENTSΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣΕίδαμε το Pink Flamingos στη μεγάλη οθόνη του Midnight Express

Είδαμε το Pink Flamingos στη μεγάλη οθόνη του Midnight Express

Ο πρόλογος σε σχέση με το τι είναι το Pink Flamingos και ποια η σημασία του ήρθε από εμάς ήδη και θα ήταν περιττό να μακρυγορήσω επί τούτου, καθώς μπορείτε να τον διαβάσετε σε όλο του το μεγαλείο

Τον προβολέα αυτή τη φορά, θα πάρει πάνω της η σημασία της οικογενειακής πια, συνάντησης, του Midnight Express. Μετά από τρομακτική ψυχική καταπίεση της διασκέδασης μας σε καιρούς κορονοϊού, ήρθε επιτέλους η στιγμή να μαζευτούμε ξανά σε μία αίθουσα σινεμά, σε ένα θεσμό που οι φανατικοί του έχουν κάνει τρόπο ζωής, και οι νέοι του φίλοι εκπλήσσονται με την αύρα του. Το Midnight Express πρόσεξε την υγεία μας και φρόντισε να μας χωρέσει όλους τους πιστούς σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες, Ριβιέρα και ΒΟΞ, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Κι εμείς το ανταποδώσαμε με την παρουσία μας.

Το να ακούς πάλι τον 'Ακη (και μαζί του αυτή τη φορά το Γιάννη), να προλογίζουν την ταινία, "που θα μπορούσαμε να έχουμε δει σπίτι μας, αλλά επιλέξαμε να είμαστε εκεί απόψε", είχε σίγουρα μια βαθεία αίσθηση αγαλλίασης και οικειότητας. Η ζωή γύρισε στη θέση της, θα μπορούσε να πει κανείς.

Θα φτάσω κάπου εδώ στην ευχαρίστηση, του να είσαι το μόνο άτομο στην παρέα που έχει ξαναδεί το Pink Flamingos. Δεν ξέρω αν διασκέδασα περισσότερο με την ένοχη απόλαυση του να παρακολουθείς με ταυτόχρονη χαρά και αηδία το θίασο της Divine και της παρέας της, ή με τις αντιδράσεις των φίλων μου στις επίμαχες σκηνές. Από σπασμωδικό γέλιο μέχρι εμβρυακή στάση γεμάτη ταραχή, όλα υπήρξαν και αξίζουν σε αυτή την ταινία. Αυτό που διασκέδασα σίγουρα όμως ήταν ότι το Midnight Express ήταν εκεί ξανά, πιο ζωντανό από ποτέ.

Η ελευθερία γέλιου και αντιδράσεων στην αίθουσα, οι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι που πλέον έχουν γίνει φίλοι, η αναμονή του σινεμά, η μικρή μας αυτή οικογένεια, γύρισαν πάλι πίσω. Και όλοι αφιερώθηκαν με ένα στόμα μια φωνή, στο πιο grotesque cult όλων των εποχών: "The filthiest people alive". Και να σας πω κάτι; Ήταν η καλύτερη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν που προσωπικά θα μπορούσα να ζητήσω.

Φωτογραφίες: Γιάννα Φώτου