Αρχική ΝΕΑCINEMA/TVΤο ΗΒΟ Max αφαίρεσε το Όσα Παίρνει ο 'Ανεμος από την ταινιοθήκη του

Το ΗΒΟ Max αφαίρεσε το Όσα Παίρνει ο 'Ανεμος από την ταινιοθήκη του

1/7/2020

To HBO Max διέγραψε προσωρινά την κλασική ταινία Όσα Παίρνει ο 'Ανεμος από την ψηφιακή του βιβλιοθήκη. Η κλασική ταινία του 1939, στήνει μια ρομαντική ιστορία με φόντο το πολύ ευαίσθητο θέμα του ρατσισμού και δη τον καιρό του Αμερικανικού Εμφυλίου, κατα τη διάρκεια του οποίου διαδραματίζεται.

Μέσα από το φιλμ σκιαγραφώνται εικόνες και στερεότυπα μιας άλλης εποχής κι έτσι οι ιθύνοντες της νέας πλατφόρμας της Warner, θεώρησαν σωστό να αποσύρουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και από σεβασμό προς την εξαγριωμένη κοινή γνώμη στις ΗΠΑ για τις διακρίσεις που ταλανίζουν ακόμα. Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση έπειτα από τη δολοφονία του George Floyd και φαίνεται να επιζητά μέσω μιας σκληρής ενδοσκόπησης μια ριζική ανανέωση σε κοινωνικοπολιτικές πρακτικές που επικρατούσαν πολλά χρόνια.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, η Warner Media τόνισε πως σκοπός δεν είναι η εξαφάνιση της ιστορίας του σινεμά, ούτε η συγκεκριμένη στηλίτευση, αλλά όταν επιστρέψει η ταινία να γίνει κάτω υπο διαφορετικό πρίσμα και να ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο επάνω στο ζήτημα των διακρίσεων και των κοινωνικών αδικιών.