Μινέρβα - Konserva

Ιούνιος 2020. Έξι μήνες απ’ όταν ξεκίνησε αυτή η περίεργη χρονιά, ένας μήνας εκτός καραντίνας (το ζήσαμε κι αυτό), τέσσερις μήνες μετά τη κυκλοφορία του ντεμπούτου των Μινέρβα, Konserva. Μα και μόνο που τα γράφω, ακούω στο κεφάλι μου ΜΙ ΝΕΕΕ ΡΒΑ, ΚΟΟΟΝΣΕΕΕΡΒΑΑΑ. Απορείτε; Καλά κάνετε.

Φταίει το εν λόγω κουαρτέτο που απαρτίζεται από τους Γιώργο Κουκλάκη (κιθάρα, φωνητικά), Σπήλιο Κάκκα (μπάσο), Δημήτρη Κουτσούλη (drums) και Ντένη Κουταβά (κιθάρα, φωνητικά, πλήκτρα), γιατί μας έδωσε έναν από τους πιο to the point δίσκους αυτής της χρονιάς. Δέκα τραγούδια, 38 λεπτά garage / post punk αλητείας που δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το να παίζει ο δίσκος στο repeat, κατακλύζοντας τον ακροατή με αγνή live-άδικη ενέργεια.

Surf rock κιθαριστικά θέματα ντύνουν διπλά φωνητικά, τέλεια συνοδεία για το καλοκαιράκι που ήρθε είτε μας απασχολεί είτε όχι. Fuzzy ογκώδες μπάσο, να μη μπορείς να ξεκολλήσεις από τα τραγούδια που εισβάλουν στο κεφάλι σου – κι έχουν έρθει για να μείνουν. Noir συγχορδίες μπαίνουν και σβήνουν, σκισμένες φωνές “Με Νεύρα” για τις μέρες με το τροπικό κλίμα και το κάρμα “Δράμα”. Αγγλόφωνα μα και ελληνόφωνα κομμάτια, με τα δεύτερα να κερδίζουν έδαφος προσδίδοντας μια άλλη ένταση στα sing-along που ξέρεις ότι θα φωνάζεις σηκώνοντας το ποτήρι σου ψηλά στα gigs των Μινέρβα.

Στα party gigs, πιο σωστά. Ανυπομονώ.

Rating: 

 9.0


Εταιρεία: Sound Effect Records
Genre: Garage/Post Punk
Παραγωγός: Μινέρβα
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12/02/2020
Band Links: Facebook, Instagram, YouTube, Bandcamp

Τελευταία