Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣFellwarden - Wreathed in Mourncloud

Fellwarden - Wreathed in Mourncloud

Καλό είναι όταν πας να γράψεις μια κριτική για ένα άλμπουμ μιας μπάντας που δε γνωρίζεις, να ακούσεις πρώτα όλο το άλμπουμ 2-3 φορές χωρίς να ψάξεις για αυτούς, τι μουσική παίζουν, από που είναι κλπ. Ώστε να μπορέσεις να φτιάξεις μια δική σου εικόνα σου για τη μπάντα και φυσικά για αυτό που ακούς.

Αυτό έκανα λοιπόν και με τους Βρετανούς Fellwarden. Και ξέρετε κάτι; Πολύ καλά έκανα! Επειδή αν διάβαζα ότι παίζουν atmospheric black metal, δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω τις επιρροές τους από rock ψυχεδελικές μπάντες όπως οι Eloy. Πραγματικά αν δεν έσκαγαν φωνητικά και δίκασίδια με μπλαστς δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά.


Η μπάντα αποτελείται από 2 άτομα τον Havenless στα drums και τον Watcher στα υπόλοιπα όργανα και τη φωνή, γνωστοί και οι δύο από την απίστευτη μπάντα Fen.

Το άλμπουμ περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 55 λεπτών. Στο συνθετικό κομμάτι, μπορώ να πω ότι σαν λάτρης των ματζόρε συγχορδιών μέσα στο black metal (σπάνιο μεν, αλλά αν τις βάλεις σωστά απογειώνεις οποιοδήποτε κομμάτι, βλέπε Windir, Summoning), είχα καιρό να ακούσω κάτι τόσο αισιόδοξο και όμορφο. Δε θα ακούσεις παραδοσιακό ατμοσφαιρικό black εδώ. Μοιάζει αρκετά με post black αλλά όπως προείπα, παντού διάσπαρτες υπάρχουν και επιρροές από ψυχεδελικό rock (κατά την άποψη μου πάντα). Οι εναλλαγές σε καθαρά και μπλακ φωνητικά είναι υπέροχες ενώ τα τύμπανα είναι πραγματικά απίστευτα.

Στο θέμα παραγωγής μιλάμε για αψεγάδιαστο ήχο, όπως πρέπει για να αναδείξει τις συνθέσεις. Όλο μαζί έρχεται με ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Kris Verwimp (Absu, Marduk, Arkona κ.α).

Γενικότερα, πρέπει να το ακούσετε για να καταλάβετε για ποιό πράγμα μιλάω.

Rating: 

 9.0


Εταιρεία: Eisenwald
Genre: Atmospheric Black Metal
Παραγωγός: Fellwarden
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/06/2020
Band Links: Facebook, SpotifyBandcamp

Τελευταία