Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣMike Leponds Silent Assassins - Whore of Babylon

Mike Leponds Silent Assassins - Whore of Babylon

Πραγματικά, υπάρχουν στιγμές που χαίρομαι που κάποιοι βασίζονται στο παρελθόν για να βγάλουν ένα δίσκο και κάποιες φόρες που λέω γιατι ρε φίλε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Και είναι φυσιολογικό. Και νομίζω ότι πιάνω αρκετούς από το σινάφι μας.

Τρανή περίπτωση αυτός ο δίσκος. Mike Lepond’s Silent Assassins. Λίγα λόγια για τον κύριο Mike Lepond. Σημαντικό κεφάλαιο της metal σκηνης αδιαμφισβήτητα. Είναι ο Mr. bass τωνSymphony X από το 1999 ως σήμερα. Εχει αμέτρητες συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες. Αρα μιλάμε για ένα καλλιτέχνη που δεν ψάχνει τα βήματα του, έμπειρος ( δεν έχω μιλήσει ακομα για τις ανησυχίες του τις καλλιτεχνικές).

Οι Σιωπηλοί Δολοφόνοι λοιπόν του εν λόγω κυρίου έφτασαν αισίως να κυκλοφορήσουν την τρίτη δουλειά τους. Τίτλος «Whore Of Babylon». Και από εδώ ξεκινούν όλα αυτά που έλεγα στον πρόλογο. Δηλαδή τίτλος δίσκου (όπου υπάρχει και ομώνυμο κομματι) αλλά και οι υπόλοιποι τίτλοι των επι μέρους κομματιών είναι μια φωτοτυπία από το παρελθόν (δεν έχω μιλήσει για το μουσικό κομματι μην βιάζεστε). Αντε πάλι Δράκουλες, άντε και μια Λαίδη Μπαθορυ, και ένα Αβαλον, άντε και ένα «Αι ειδοί του Μαρτίου». Ο Lepond ξανασκάλισε όλη την παλαιά θεματολογία που στηριχτήκαν ένας σκασμός από συγκροτήματα πριν από αυτόν (και πιστέψτε με μου αρέσει σαν θεματολογία). Όμως, πόσα τραγουδια θα γραφτούν πλέον γι' αυτά; Και να χουν και ένα νόημα, να σου μείνουν. Ε ρε φίλε, εμένα δεν υπάρχει περιπτωση να μου μείνει ούτε ένα από αυτό το δίσκο.

Θέλοντας να κάνει μια επιστροφή στις ρίζες του μέταλ και μάλιστα του πιο μελωδικού-επικού, το μόνο που καταφέρνει είναι οριακά να το αποδομήσει. Πράγματα χιλιοπαιγμένα και χιλιοακουσμένα. Και με Drum programming παρακαλώ. Πραγματικά, με κούρασε ο δίσκος αφάνταστα. Το καλό του μερος ευτυχώς ήταν στο δεύτερο μισό μετα την μπαλάντα Champion.

Ο κορεσμός σε παρα πολλα ειδη τεχνης και εκφρασης ειδικα τα τελευταια χρονια είναι εμφανέστατος . Ετσι εχει γινει και το μεταλ. Όμως, υπάρχουν δίσκοι κλασσικοί, υπάρχουν τα ρετρό, τα πειραματικά. Υπάρχουν όμως και δίσκοι με παλιές μουσικές αλλά και στίχους με νέο αίμα και διάθεση . Αυτός ο δίσκος δεν ανήκει σε καμιά από τις παραπανω κατηγορίες. Με όλο το σεβασμό στην προσπάθεια των μουσικών ο δίσκος δεν είναι για πέταμα, αλλά όταν θέλεις να κανεις μια επιστροφή στις ρίζες προσπάθησε να την κανεις σωστά. Η βάση είναι ότι πιο δίκαιο μπορώ να δώσω σε βαθμολογία 5/10.

ΥΓ: Power Of Steel και Avalon σώζουν το καράβι στο 90’

Rating: 

 5.0


Εταιρεία: Silver Lining Music
Genre: Heavy Metal
Παραγωγός: Mike Lepond
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/06/2020
Band Links: Mike Lepond's Silent Assassins, Facebook, Istagram, Twitter, Spotify, YouTube

Τελευταία