Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑBy the Way - Red Hot Chilli Peppers

By the Way - Red Hot Chilli Peppers

Αφού η φήμη τους εκτοξεύθηκε με τοCalifornicationπου προηγήθηκε, ενώ σηματοδότησε και την επιστροφή του John Frusciante στο συγκρότημα, η ενάτη Ιουλίου του 2002 βρίσκει τους Red Hot Chilli Peppers με την νέα κυκλοφορία του By the way. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από τη Warner Bros Records και την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πουλήθηκαν πάνω από 286.000 αντίτυπα.  Το “By the way” θεωρήθηκε αριστουργηματικό από τους κριτικούς αφού η μπάντα άφησε πίσω τον παλιό της ήχο και εισήγαγε στη μουσική της πολλές μελωδίες και πολλά συναισθήματα. Ο Frusciante έχει δηλώσει άλλωστε ότι το γράψιμο του “By the Way” ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής του και ότι ένιωθε πολύ ευτυχισμένος τότε.

Το “By the way” πρόκειται για έναν εκρηκτικό δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα singles του, "By the Way", "The Zephyr Song",  "Can't Stop",  "Dosed" και "Universally Speaking", ξεσηκώνουν από τότε μέχρι σήμερα σε κάθε ζωντανό τους άκουσμα αλλά και κάθε φορά που ακούγονται.

Την επιτυχία του δίσκου ακολούθησε και η εξίσου επιτυχημένη περιοδεία του “By the way tour, όπου έπειτα από πολλά προβλήματα στη σχέση του Flea και του Frusciante, τελικά τα ζητήματα τους λύθηκαν προσωρινά, και η ιστορία έμελλε να γράψει (άλλη) μία τρομερά επιτυχημένη και αξέχαστη περιοδεία για τους Red  Hot Chilli Peppers.

 

Τελευταία