Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣSickening Horror - Chaos Revamped

Sickening Horror - Chaos Revamped

Πέντε χρόνια μετά από την κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου τους "Overflow" καταυθάνει η νέα δουλειά των Αθηναίων death metallers Sickening Horror με τίτλο "Chaos Revamped".

Στα χαρακώματα του τεχνικού death metal για σχεδόν είκοσι χρόνια, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Γιώργος Αντιπάτης, κάτι σαν last man standing ως ένα από το τελευταία ιδρυτικά μέλη των Ελλήνων, -ενός ρόστερ το οποίο στα πρώτα χρόνια συμπεριέλαβε επίσης τον ντράμερ των Nile George Kollias- δείχνει πως για ακόμη μια φορά κατέχει τη συνταγή της επιτυχίας .

Το "Chaos Revamped" είναι ένα πρώτης κατηγορίας τεχνικό death metal άλμπουμ. Σκληρό και βάναυσο, αλλά επίσης βαδίζει και σε υψηλό τεχνικά επίπεδο. Τα τύμπανα καθ’όλη τη διάρκεια του δίσκου χτυπούν αδυσώπητα συνοδευόμενα πάντα από μια κιθαριστή επίθεση γεμάτη σόλο και εναλλαγές στα riff. Εναλλαγές που χαρακτηρίζουν το δίσκο σε μεγάλο βαθμό και τον κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον. Σίγουρα δεν είναι μια κυκλοφορία που εφεύρει κάτι νέο, αλλά καταφέρνει εντυπωσιακά να κολυμπά σ’ αυτό τον αχανές ωκεανό του τεχνικού death metal .

Το πρώτο κιθαριστικό ξέσπασμα στο "Outburst" δίνει μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει στο "Chaos Revamped’" Το ακόλουθο "Fragments Of Time" δείχνει πως οι Έλληνες ξέρουν να εξυπηρετούν ένα πολυποικίλο τεχνικό Death Metal, στο οποίο ενεργούν πολύπλευρα. Στο ακόλουθο "Transmutation" αρχίζουμε ξεκάθαρα να καταλαβαίνουμε πως ο δίσκος κρύβει πολλές εκπλήξεις και τεχνική πολυπλοκότητα. Σκληρό, ανελέητο αλλά άλλο τόσο και αρκετά πιασάρικο.

Περνώντας στο ομότιτλο κομμάτι το χάος αναθεωρείται ξανά και βάζει τα κιθαριστικά σημεία σε περαιτέρω προοδευτικά μονοπάτια χάους, μονοπάτια τα οποία φυσικά τα άλλα όργανα είναι ευτυχή να ακολουθήσουν και να μολύνουν. Προς μεγάλη ευχαρίστηση ακούγονται θραύσματα thrash, όπως μπορούμε να ακούσουμε στο "Dawn Of The Sick" και ο δίσκος μονομιάς γίνεται όλο και περισσότερο γρήγορος και συνάμα ενδιαφέρων.

Τα τελευταία τραγούδια δείχνουν για άλλη μια φορά ότι το Technical Death Metal των Αθηναίων περιέχει βάναυσα άλλα και τεχνικά στοιχεία, αλλά με το ένα να παρασύρει το άλλο διαρκώς.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Ignite Music Studio στην Αθήνα, αλλά η μίξη και το mastering έγιναν στο Soundlodge Recording, στη Γερμανία, από τα χέρια του Jörg Uken (τον ίδιο που είχε προηγουμένως συνεργαστεί με τους Anvil, God Dethroned, Suicidal Angels κ.α), δημιουργώντας στο σύνολο του κάτι που είναι αδυσώπητο, αλλά με μια ξεκάθαρη προσέγγιση και μελωδικότητα. Πραγματικά μια εξαίρετη δουλειά απ’ όλες τις απόψεις.

Προφανώς, το "Chaos Revamped" δείχνει ότι απομένει και άλλος δρόμος προς την εξέλιξη, αλλά προς το παρόν, δείχνει ότι οι Sickening Horror είναι ένα από τα ισχυρά ονόματα της ελληνικής Death Metal σκηνής .

Rating: 

 8


Εταιρεία: Pathologically Explicit Recordings
Genre: Death Metal
Παραγωγός: Jorg Urgen/Sickening Horro
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29/06/2020
Band Links: Sickening Horror, Facebook, Spotify, YouTube

Τελευταία