Αρχική ΝΕΑΜΟΥΣΙΚΗΘρήνος για τους Fleetwood Mac, πέθανε ο Peter Green

Θρήνος για τους Fleetwood Mac, πέθανε ο Peter Green

Τα άσχημα νέα δεν έχουν τελειωμό όσα τα χρόνια περνούν, και οι θρύλοι της μουσικής σκηνής μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα μέσα στο 2020, μεγάλα ονόματα έχουν φύγει από τη ζωή, και το Σάββατο 25/7/2020, ο Peter Green των Fleetwood Mac άφησε την τελευταία του πνοή. Η οικογένεια του θρυλικού συνιδρυτή της δημοφιλούς μπάντας ανακοίνωσε τον θάνατό του, βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1946, ο Green ίδρυσε τους Fleetwood Mac το 1967 μαζί με τους Mick Fleetwood, Jeremy Spencer, και John McVie. Στη συνέχεια, προστέθηκαν οι Danny Kirwan, και Christine Perfect. Μεταξύ άλλων, ο Green και οι Fleetwood Mac έγραψαν το Rumours, ένα από τα πλέον θρυλικά album στην ιστορία της μουσικής, το οποίο έμεινε για 31 εβδομάδες στην κορυφή των Αμερικάνικων charts, ενώ περιέχει 4 singles που μπήκαν στο αντίστοιχο Top 10 (στις ΗΠΑ).

Ο θάνατος του Green έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα απωλειών της μουσικής σκηνής κατά το 2020, στην οποία περιλαμβάνονται οι Ennio Morricone, Florian Schneider (Kraftwerk), Bobby Lewis, και άλλοι.

Τελευταία