Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο podcast FeedbackDef, ο Corey Taylor μίλησε για τις οικονομικές απολαβές που έχει κάποιος όταν βρίσκεται σε ένα τόσο δημοφιλές συγκρότημα όπως οι Slipknot.

«Ειλικρινά, με έναν περίεργο τρόπο, δεν βγάζουμε πολλά χρήματα. Εννοώ, βγάζουμε αρκετά για να ζήσουμε, προφανώς, και μπορούμε να ζήσουμε άνετα, αλλά ποτέ δεν μας προσφέρθηκαν τεράστιες συμφωνίες. Είμαστε πολλοί στη μπάντα και υπάρχει ένα ολόκληρο συνεργείο που πρέπει να πληρώνουμε. Υπάρχει η παραγωγή για την οποία πρέπει να πληρώσουμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να πληρώσουμε.

Έτσι, στο τέλος της ημέρας, πληρωνόμαστε σχεδόν ανάλογα με αυτό που αξίζουμε. Ποτέ δεν πλησιάσαμε τις μεγάλες αμοιβές που παίρνουν οι αθλητές ή οι ηθοποιοί. Οπότε, κατά έναν περίεργο τρόπο, ανήκουμς κάπως στην ανώτερη μεσαία τάξη. Δεν είμαστε σπάταλοι. Δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά τα πάμε καλά. Μπορώ να φροντίζω την οικογένειά μου. Οι σπουδές των παιδιών μου είναι καλές. Έχω ασφάλεια για όλα τα παιδιά μου. Και πραγματικά, αυτό είναι όλο. Όχι μόνο για μένα, για κάθε μέλος των Slipknot».

Υπάρχει λόγος που σαν Slipknot πρέπει να περιοδεύουμε τόσο πολύ

Εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι οι Slipknot δεν έχουν καταφέρει να μαζέψουν τεράστια ποσά χρημάτων παρόλο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα metal συγκροτήματα στον κόσμο, ο Corey Taylor είπε: «Ίσως είναι επειδή είμαστε τόσο αντιδραστικοί. Ίσως είναι επειδή δεν είμαστε εύπεπτοι για το μαζικό κοινό. Απευθυνόμαστε στο είδος μας και σε ανθρώπους που βρίσκονται κάπως στα όρια του είδους μας, αλλά μέχρι εκεί. Απευθυνόμαστε σε πολλούς από αυτούς, οπότε τα πάμε καλά, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να δούμε τα λεφτά της Taylor Swift. Υπάρχει λόγος που πρέπει να περιοδεύουμε τόσο πολύ όσο περιοδεύουμε, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πληρώσουμε πραγματικά τους λογαριασμούς μας».

Ο Corey Taylor μίλησε για τις οικονομικές απολαβές των μελών των Slipknot
Ο Corey Taylor μίλησε για τις οικονομικές απολαβές των μελών των Slipknot

Ο Corey Taylor είχε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν γαι το οικονομικό καθεστώς των Slipknot, λέγοντας: «Το σπουδαίο με το επιχειρηματικό κομμάτι είναι ότι επειδή είμαστε από την Αϊόβα. Κάνεις τη δουλειά, πληρώνεσαι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μοιραζόμαστε το merch εξίσου. Μοιραζόμαστε εξίσου τα live. Κάνουμε τα πάντα εξίσου. Και αν όλοι δουλεύουμε για το ίδιο πράγμα»

Στους Slipknot πάντα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον

«Πάντα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», προσέθεσε. «Ακόμα κι αν είμαστε μεγαλύτεροι τώρα, οι λόγοι για να κάνουμε μουσική και να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό είναι ακόμα οι ίδιοι. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που αν αλλάξουν, τότε πιθανώς οι Slipknot να πάψουν να υπάρχουν. Αλλά – και προφανώς δεν μπορώ να μιλήσω για όλους στη μπάντα – ξέρω ότι όσοι είμαστε εδώ προσπαθούμε ακόμα να κάνουμε την καλύτερη μουσική που μπορούμε. Οπότε φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».

Θυμίζουμε ότι οι Slipknot έδωσαν την πρώτη τους συναυλία με το νέο μυστηριώδες μέλος τους στις 7 Ιουνίου στο φεστιβάλ Nova Rock στην Αυστρία. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου το συγκρότημα ανακοίνωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χώρισαν οι δρόμοι του με τον Jones.

Ο Jones είχε προσληφθεί στους Slipknot στις αρχές του 1996, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του demo άλμπουμ “Mate“. Αρχικά μπήκε για να αντικαταστήσει τον Donnie Steele, έναν από τους δύο αρχικούς κιθαρίστες, αν και γρήγορα άλλαξε ρόλο. Μετά την αποχώρηση του ντράμερ Joey Jordison το 2013, ο Jones ήταν το δεύτερο μακροβιότερο μέλος του συγκροτήματος, μετά τον Corey Taylor.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.